to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 05.04.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Τηλεκπαίδευση: Με το που άνοιξε «έπεσε» η πλατφόρμα για τα voucher

Σημαντικά προβλήματα για μαθητές και φοιτητές που προσπάθησαν να κάνουν αίτηση χορήγησης του voucher των 200 ευρώ για την αγορά λαπτοπ ή τάμπλετ.


Μετά τα προβλήματα τις τηλεκπαίδευσης, και την πολύμηνη αναμονή μαθητών και σπουδαστών για το πρόγραμμα επιχορήγησης για την αγορά λάπτοπ ή ταμπλετ, σήμερα, πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές που προσπάθησαν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας ήρθαν αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σήμερα, λίγους μόλις μήνες πριν το τέλος των μαθημάτων, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εν λόγω επιχορήγηση. Ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, το σύστημα «έπεσε» λόγω αυξημένης ζήτησης.

Όσοι προσπάθησαν να κάνουν τη σχετική αίτηση η οποία μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουλίου, έβλεπαν μπροστά τους το γνωστό «error 404». Στη συνέχεια, η πλατφόρμα επανήλθε προσωρινά, ωστόσο τα προβλήματα συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η πλατφόρμα ανά διαστήματα «πέφτει» γιατί μπαίνουν χιλιάδες άτομα ταυτόχρονα και δεν μπορεί το σύστημα να σηκώσει τόσο όγκο επισκεψιμότητας.

Με βάση το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα επιδότησης, οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν 12 Απριλίου - 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους, με την υποχρέωση να διατηρήσουν τον εξοπλισμό και τη ρητή απαγόρευση μεταπώλησής του κατά τη διάρκεια της διετούς εγγύησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στην α’ φάση μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος, καθώς αφορά περιπτώσεις με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καλούνται να υποβάλλουν Αίτηση Επιχορήγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης. Για την υποβολή της αίτησης απαραίτητοι είναι οι κωδικοί Taxisnet.

Σύνδεση χρήστη με τα διαπιστευτήρια του Taxisnet (username & password)

 
  • Δήλωση ΑΜΚΑ

  • Επιλογή των (αυτόματα εμφανιζόμενων) τέκνων που είναι ταυτόχρονα ωφελούμενοι και δήλωση εκπαιδευτικής βαθμίδας

  • Δήλωση τηλεφώνου

  • Υποβολή αίτησης – άμεση εμφάνιση πορίσματος

  • Οριστικοποίηση και έκδοση

Στη β’ φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  •    Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
  •     Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
  •     Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου.

Μετά την υποβολή της Αίτησης και την ολοκλήρωση (όπου ισχύει) του εμβόλιμου βήματος των χειρωνακτικών ελέγχων, ο αιτών/αιτούσα μπορεί να δει το συνολικό πόρισμα/αποτέλεσμα της αξιολόγησης της Αίτησης Επιχορήγησης.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι:

Συνολική έγκριση της Αίτησης: Δικαιούνται να λάβουν vouchers όλοι οι δηλωθέντες ωφελούμενοι (μαθητές/ φοιτητές/ σπουδαστές).

Μερική έγκριση της αίτησης: Ένα υποσύνολο των δηλωθέντων ωφελούμενων επιβεβαιώθηκαν (ως προς τη φοίτηση) και δύναται να λάβουν vouchers

Απόρριψη της αίτησης: Η αίτηση απορρίπτεται συνολικά, λόγω αποτυχίας επιβεβαίωσης κάποιου ή κάποιων κριτηρίων συνδυαστικά.

Με την εμφάνιση του τελικού πορίσματος, ο αιτών έχει τις ακόλουθες επιλογές:

  • Οριστικοποίηση αίτησης, στην περίπτωση συνολικής ή μερικής έγκρισης.
  • Επανεξέταση αίτησης, στην περίπτωση απόρριψης ή μερικής έγκρισης.

Με την οριστικοποίηση της Αίτησης και τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος, ο Δικαιούχος ζητά να εκδοθούν τα vouchers που του αναλογούν. Όλα τα vouchers (αν είναι άνω του ενός) εκδίδονται ταυτόχρονα. Μετά την έκδοση των vouchers, ο δικαιούχος δεν μπορεί να επανέλθει στην Αίτηση και να αλλάξει κάποιο στοιχείο της ή να ζητήσει επανεξέταση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)