to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:24 | 05.02.2015

Διεθνή

Τηλεφωνική συνομιλία Νετανιάχου - Αμπντάλα μετά από περίοδο ψυχρότητας

Τηλεφωνική συνομιλία με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας είχει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μερικές ημέρες αφότου, το Αμάν ανακοίνωσε την επιστροφή του πρεσβευτή του στο Τελ Αβίβ.


Φωτογραφία αρχείου

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον βασιλιά της Ιορδανίας και στους πολίτες της χώρας» για την εκτέλεση ενός πιλότου της πολεμικής αεροπορίας, τον οποίο έκαψαν ζωντανό οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επισημαίνεται σε αυτό το δελτίο τύπου που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης επέμεινε στη «σημασία της επιστροφής του Ιορδανού πρεσβευτή στο Ισραήλ» και στην ανάγκη τα δύο κράτη να «διατηρήσουν το status quo στους ιερούς τόπους» της Ιερουσαλήμ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Αμάν είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι ο πρεσβευτής του στο Ισραήλ επανέρχεται στη θέση του στο Τελ Αβίβ, 3 μήνες μετά την ανάκλησή του.

Την 5η Νοεμβρίου, η Ιορδανία, που έχει συνάψει με το Ισραήλ συνθήκη ειρήνης, ανακάλεσε τον πρεσβευτή του Ουάλιντ Ομπεϊντάτ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις «επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις» του Ισραήλ στην Πλατεία των Τεμενών.

Ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης της Ιορδανίας, Μοχάμεντ αλ Μομένι, ανακοίνωσε την επιστροφή του διπλωμάτη στο Τελ Αβίβ καθώς το Αμάν διαπίστωσε ότι «η κατάσταση έχει βελτιωθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο αριθμός των πιστών που θα μπορούσαν να προσευχηθούν στο τέμενος Αλ Άκσα έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την ανάκληση του πρεσβευτή μας προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τις παραβιάσεις που διέπραττε το Ισραήλ και το κλείσιμο του τεμένους στους πιστούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)