to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:18 | 18.11.2020

Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τη γυναίκα που της έκοψαν πρόστιμο για το λουλούδι στο Πολυτεχνείο

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με την Μαρία Κιούση, τη γυναίκα που της έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ γιατί πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο. Μικροπολιτική βλέπει το υπουργείο. Νέα απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ζητάει και τα ρέστα τώρα ο συμπονετικός κ. Χρυσοχοΐδης».


Η κα Κιούση εξήγησε στον κ. Τσίπρα πως εργάζεται δίπλα στο Πολυτεχνείο και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο, στέλνοντας τον κωδικό 6 λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Η κα Κιούση ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πως κατέθεσε ένσταση για το πρόστιμο που της βεβαιώθηκε, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει πως το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το Υπουργείο Προστασιας του Πολιτη είναι να ακυρώσει το πρόστιμο που επέβαλε εξαντλώντας την αυστηρότητά της, ειδάλλως το πρόστιμο θα πληρώσει συμβολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακύρωσαν το πρόστιμο μετά την κατακραυγή

Σύμφωνα με το avgi.gr, μετά την κατακραυγή η αστυνομία παίρνει πίσω το πρόστιμο. Οι σφοδρές αντιδράσεις οδήγησαν τον αρχηγό της αστυνομίας στην απόφαση να διαγραφεί το πρόστιμο των 300 ευρώ που επέβαλαν χθες σε γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο.

Μικροπολιτική βλέπει το υπουργείο

«Η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώρες αργότερα κι αφού το πρόστιμο είχε αρθεί, έσπευσε να επικοινωνήσει και αυτός μαζί της. Κατόπιν εορτής. Η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι. Για ένα θέμα που είχε λυθεί έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν δεκάδες πολίτες να πάνε και να καταθέσουν στεφάνια ή λουλούδια στην πύλη του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Ο Μ. Χρυσοχοΐδης αφού αναγκάστηκε μετά την κατακραυγή να μαζέψει άρον - άρον το αδιανόητο πρόστιμο, ζητάει και τα ρέστα

Σε απάντησή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Ο συμπονετικός κ. Χρυσοχοΐδης στη χθεσινή του συνέντευξη το βράδυ δεν είπε κουβέντα για την υποτιθέμενη απόφαση να αρθεί το πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο.

Σήμερα, αφού αναγκάστηκε μετά την κατακραυγή να μαζέψει άρον - άρον το αδιανόητο πρόστιμο, ζητάει και τα ρέστα από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επειδή τόλμησε να επικοινωνήσει χθες το βράδυ μαζί της και να πει το αυτονόητο, ότι πρέπει να ακυρωθεί το πρόστιμο. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο κ. Χρυσοχοΐδης;».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)