to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 14.03.2014

πηγή: reuters.com

Διεθνή

Τηλεφωνικά «παράπονα» Ζούκερμπεργκ σε Ομπάμα για τις παρακολουθήσεις

Ο ιδρυτής του Facebook αποκάλυψε σε δημοσίευσή του ότι τηλεφώνησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ


Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αποκάλυψε σε δημοσίευσή του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο την Πέμπτη ότι τηλεφώνησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για να του εκφράσει την ανησυχία και την ενόχλησή του σχετικά με τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις.

Ο Ζούκερμπερκ προέβη στην εν λόγω δήλωση λίγο μετά από τη νέα αποκάλυψη του The Intercept, ότι η NSA έχει χρησιμοποιήσει αυτοματοποιημένα συστήματα για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού στο Ίντερνετ, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις προσποιούνταν servers του Facebook για να μολύνουν τους υπολογιστές των στόχων τους.

«Καθώς ο κόσμος γίνεται πιο σύνθετος και οι κυβερνήσεις παντού παλεύουν, η εμπιστοσύνη στο Ίντερνετ είναι σήμερα σημαντικότερη από ποτέ. Το Ίντερνετ είναι ο κοινός μας χώρος. Μας βοηθά να διασυνδεθούμε. Διασπείρει ευκαιρίες. Μας επιτρέπει να μαθαίνουμε. Μας δίνει φωνή. Μας κάνε δυνατότερους και πιο ασφαλείς μαζί».

«Για να κρατήσουμε το Ίντερνετ δυνατό, πρέπει να το κρατήσουμε ασφαλές. Για αυτό στο Facebook ξοδεύουμε πολλή ενέργεια καθιστώντας τις υπηρεσίες μας και το Ίντερνετ στο σύνολό του πιο ασφαλές. Κρυπτογραφούμε επικοινωνίες, χρησιμοποιούμε ασφαλή πρωτόκολλα για traffic, ενθαρρύνουμε τους χρήστες να χρησιμοποιούν πολλαπλές μεθόδους επαλήθευσης και προσπαθούμε περισσότερο για να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων που βρίσκουμε σε υπηρεσίες άλλων».

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι υπέρμαχος του Ίντερνετ, όχι απειλή. Πρέπει να είναι πιο διαφανείς για αυτά που κάνουν, αλλιώς ο κόσμος θα πιστέψει τα χειρότερα».

«Τηλεφώνησα στον πρόεδρο Ομπάμα για να εκφράσω τον εκνευρισμό μου για τη ζημιά που προκαλεί η κυβέρνηση στο μέλλον μας. Δυστυχώς, φαίνεται ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για πλήρη και αληθινή μεταρρύθμιση».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν, επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος μίλησε με τον Ζούκερμπεργκ, σχετικά με «πρόσφατες αναφορές στον Τύπο για φημολογούμενες δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)