to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:37 | 21.03.2023

Πολιτική

Τηλεδημοκρατία: Eκλογές τον Μάιο από... τηλεοράσεως - Εμμονή με το άρθρο 16

Ο πρωθυπουργός στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του στον Σταύρο Θεοδωράκη (στις 22.50) αναμένεται να προαναγγείλει εκλογές τον Μάιο χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή ημερομηνία - Αν κερδίσει τις εκλογές μεταξύ άλλων θέλει να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος και να ξανανοίξει το θέμα «άρθρο 16»


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που θα προβληθεί σήμερα το βράδυ, θα πει ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα τον Μάιο, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν οι κάλπες θα στηθούν στις 21 ή στις 28 Μαΐου. 

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο του Αlpha, o Kυρ. Μητσοτάκης θα πει ότι θέλει να πάει σε «βαθιά αναθεώρηση» του Συντάγματος, βάζοντας στο στόχαστρο και το άρθρο 16, που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το βασικό σενάριο του Μαξίμου είναι ότι οι πρώτες εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, θα διεξαχθεί στις 2 Ιουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει τον Μητσοτάκη να σταματήσει τα παιχνίδια με τις κάλπες

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο Mega κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει τα παιχνίδια με τις εκλογές. «Κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός οφείλει πιστεύω να μας πει ποια ημερομηνία μέσα στον Μάιο, ποια Κυριακή μέσα στον Μάιο θα έχουμε εκλογές. Και οφείλει να το πει αυτό, διότι αυτό το παιχνίδι με την πιο σημαντική διαδικασία της δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει. Κατανοώ απολύτως, είχε έναν σχεδιασμό από ό,τι καταλαβαίνω εσείς το λέγατε οι δημοσιογράφοι για τις 9 Απριλίου, κατανοώ απολύτως ότι δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το κλίμα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Αλλά η όποια συζήτηση ότι θα γίνουν εκλογές τον Ιούλιο, θα γίνουν εκλογές τον Αύγουστο είναι νομίζω ντροπιαστική για τη δημοκρατία μας. Εδώ η Τουρκία ξέρει τρεις μήνες τώρα -η Τουρκία του Ερντογάν- ότι θα γίνουν εκλογές 14 Μαΐου».

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)