to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 26.04.2020

Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη με Φορείς της Ηπείρου - Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Τηλε διάσκεψη με φορείς Τουρισμού της Ηπείρου είχε το Σάββατο 25 Απριλίου 2020, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου και οι Βουλευτές Ηπείρου Μπάρκας Κωνσταντίνος, Μερόπη Τζούφη, Μάριος Κάτσης.


Στην τηλε διάσκεψη συμμετείχε ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαντάς, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ζάψας Γεώργιος, ο συντονιστής του Τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Αρανίτης, οι συντονιστές Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων, εκπρόσωποι συλλόγων ενοικιαζόμενων δωματίων, ο πρόεδρος ιδιοκτητών λεωφορείων, εκπρόσωποι του συνόλου των επαγγελματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο στην Ήπειρο, καθώς και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της περιοχής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού της Ηπείρου εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού. Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης  της Ν.Δ. που αφήνουν ακάλυπτους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό και οι οποίοι αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεσα μέτρα στήριξης προκειμένου να μείνουν όρθιοι οι άνθρωποι του τουρισμού.

Η εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως πλήττει ιδιαίτερα τον τουρισμό, που για την χώρα μας ιδιαίτερα συνιστά τον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον κλάδο του τουρισμού, για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν αλλά και για τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και τους κατοίκους των τουριστικών περιοχών που βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται, ο ελληνικός τουρισμός και η ελληνική οικονομία χρειάζονται σχέδιο προστασίας και ανάπτυξης» τόνισε η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν επίσης τη σημασία που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ελληνική οικονομία, ως ραχοκοκαλιά της, και αναφέρθηκαν στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι», το οποίο δημιουργήθηκε μετά από διαβούλευση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)