to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:48 | 24.09.2014

Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Χαρδούβελη με την τρόικα σήμερα

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και στελεχών της τρόικας, ενόψει της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.


Με δύσκολη ατζέντα και με πιέσεις εκ μέρους των δανειστών για τρίτο δάνειο, αρχίζει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη φάση του ελέγχου της τρόικας στην εφαρμογή του μνημονίου, από την οποία θα κριθεί κατά πόσο τα χθεσινά ευχολόγια Σαμαρά για "φορολογικές ανάσες" απηχούν την πραγματικότητα. Έντονες αναμένονται οι πιέσεις για τρίτο δάνειο

Οι δανειστές θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο τον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του 2015, εστιάζοντας στο δημοσιονομικό κενό που υπολογίζουν σε 2 δισ. ευρώ αντί για 700 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Στην ατζέντα και το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, οι απολύσεις και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών.

Μείζον θέμα και οι πλειστηριασμοί ακινήτων, για τους οποίους η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να γίνονται στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας τους, ενώ η κυβέρνηση αντιπροτείνει τα 2/3 αυτής.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη της τρόικας με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είναι προπομπός της έλευσης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου για την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο Γκίκας Χαρδούβελης θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τα περί αιτήματος της ελληνικής πλευράς για καθυστέρηση της έλευσης της τρόικας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)