to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 08.05.2020

Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Γ. Τσίπρα με φορείς του πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Αττικής

Με πρωτοβουλία του τοπικού Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής, Γιώργου Τσίπρα και τη συνδρομή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με Φορείς του Πρωτογενούς Τομέα, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που έχουν υποστεί λόγω πανδημίας καθώς και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στήριξης. Συμμετείχε και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.


Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν ο Αν. Τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και πρ. Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Νικολόπουλος, η Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, Διονυσία Στεφάτου και ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Χατζόπουλος  με Φορείς του Πρωτογενούς Τομέα της Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο πρ. Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων, Γιώργος Παπαβασίλης, ο Πρόεδρος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, Παναγιώτης Μανωλόπουλος, ο Πρόεδρος και το μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Ασπροπύργου, Θεόδωρος Πετρόγιαννος και Δημήτρης Τσίγκος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερυθρών, Κώστας Χύτας.
Οι εκπρόσωποι των Φορέων κατέθεσαν ότι οι δραστηριότητές τους σε συνθήκες πανδημίας επιβαρύνονται σημαντικά. Στα πάγια ζητήματα των παραγωγών (τιμή πετρελαίου, κόστος λιπασμάτων-σπόρων-φυτοφαρμάρων, υδρομετρητές κα) προστίθεται και ο Νόμος Βορίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τους Συνεταιρισμούς «μετατρέποντας τους σε Ανώνυμες Εταιρείες, αφού ανοίγει το δρόμο για την είσοδο ιδιωτών». Επίσης, κάποιοι τόνισαν ότι η εξαγγελία για ενίσχυση 5.000 ευρώ για κάθε αγρότη είναι ένα ψέμα, εφόσον θέτονται κριτήρια, με αποτέλεσμα τα καταβληθέντα ποσά να είναι πολύ μικρότερα.
Πολλά και τα προβλήματα στον αμπελουργικό τομέα, ο Πρόεδρος του οποίου εξέφρασε την αγωνία του για την αποτελεσματικότητα και την εφαρμοστικότητα των προτεινόμενων κυβερνητικών μέτρων στήριξης.
Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και πρ. Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης συζήτησε διεξοδικά με τους εκπροσώπους δίνοντας απαντήσεις και αναφορές σε νομοθετήματα και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πώς αυτά βελτίωσαν κατά περίπτωση τον πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα κατέθεσε τις προτάσεις και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη του αγροτικού κόσμου εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι».
Ο Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας  τόνισε πως η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη της οικονομίας, μέρος της οποίας είναι και ο πρωτογενής τομέας, με αποτέλεσμα η οικονομική καθίζηση να είναι καταστρεπτική για όλους τους κλάδους. Παράλληλα, σημείωσε ότι στην Ελλάδα προβλέπεται η μεγαλύτερη ύφεση και η υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ, κάτι που οφείλεται στην απροθυμία της κυβέρνησης να πάρει γενναία οικονομικά μέτρα στήριξης, ενώ ανέφερε παραδείγματα δυναμικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων στήριξης άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Πεποίθηση όλων ήταν ότι πραγματοποιήθηκε μια παραγωγική συζήτηση, ενώ τονίστηκε η ανάγκη διαρκούς επικοινωνίας, με τον τοπικό Βουλευτή να δηλώνει τη διάθεσή του για οποιαδήποτε συνδρομή ζητηθεί από τους Φορείς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)