to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 02.03.2017

Διεθνή

Τι υπόσχεται ο Μακρόν για να κερδίσει τις γαλλικές εκλογές

Πολλές από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκαλέσουν έντονη διαμάχη...


Θα καταργήσει τις ανισότητες στο γαλλικό συνταξιοδοτικό σύστημα, θα πουλήσει τα κυβερνητικά μερίδια σε μεγάλες επιχειρήσεις και θα μειώσει τον αριθμό των κοινοβουλευτικών και των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου. Αυτά υπόσχεται να κάνει ο επικρατέστερος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρεται στο επίσημο πρόγραμμα του.

«Η κοινωνία που θέλω θα είναι τόσο ελεύθερη από περιορισμούς και αποκλεισμούς όσο και προστατευτική για τους πιο αδύναμους»,αναφέρει ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος στο επίσημο πρόγραμμα του, το οποίο εξασφάλισε το Reuters.

Ο Μακρόν, περιέγραψε την περασμένη εβδομάδα ένα ευρύ οικονομικό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει φορολογικές περικοπές, μείωση των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και υψηλότερες επενδύσεις.

Όπως είπε σκοπός του είναι να εξομαλύνει τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και εκείνων στον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας ωστόσο το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62.

Αναφορικά με τα κυβερνητικά μερίδια σε επιχειρησεις εθνικού χαρακτήρα, εξήγησε ότι θα πουλήσει 10 δισ. ευρώ σε αξία μετοχών σε ομίλους όπου το κράτος δεν κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση της κρατικής συμμετοχής σε επιχειρήσεις θα τοποθετηθούν σε ένα «Ταμείο για Επένδυση και Καινοτομία» προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μελλοντικά προγράμματα, είπε.

Επίσης, πεοανήγγειλε ότι θα μειώσει κατά το ένα τρίτο τον αριθμό των κοινοβουλευτικών τόσο στην κάτω όσο και στην άνω βουλή και κατά τουλάχιστον ένα τέταρτο τον αριθμό των αρχών στις επαρχίες, τα αποκαλούμενα διαμερίσματα.

Τέλος, στην προσπάθεια να κερδίσει την εύνοια αριστερών ψηφοφόρων, ο Μακρόν είπε ότι θα αυξήσει τα επιδόματα αναπηρίας και γήρατος κατά 100 ευρώ τον μήνα και θα τιμωρεί τους εργοδότες που χρησιμοποιούν υπερβολικά μεγάλο αριθμό βραχυπρόθεσμων συμβολαίων.

Πολλές από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκαλέσουν έντονη διαμάχη σε μία χώρα όπου κατεστημένες συνήθειες υπονομεύονται από μια ασθενή οικονομική ανάκαμψη, υψηλή ανεργία και εκτεταμένη δυσαρέσκεια για τις προσπάθειες να ενσωματωθεί η μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα της Ευρώπης και να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία.

* Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)