to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 04.12.2017

Κοινωνία

Τη βελτίωση της υπηρεσίας δωρεάν μετακίνησης ΑμΕΑ προωθεί ο ΟΑΣΘ

Καλεί τους οδηγούς ΙΧ να μη σταθμεύουν σε στάσεις λεωφορείων ή λεωφορειολωρίδες


Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Ο.Α.Σ.Θ. συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Α.με.Α. στην πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου), τις οποίες οργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. 
 
Ο ΟΑΣΘ συμμετέχει με ένα από τα οχήματα της Υπηρεσίας Δωρεάν Μετακίνησης Α.με.Α. με το πλήρωμά του (οδηγός και συνοδός) και με την Ορχήστρα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Συνδικάτου Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Θ..
 
Κατά την εκδήλωση έγινε επίδειξη επιβίβασης ατόμου με αναπηρία στο ειδικό λεωφορείο και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.
 
Φιλοσοφία της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. είναι ότι η μετακίνηση των πολιτών με τις αστικές συγκοινωνίες είναι ένα κοινωνικό αγαθό, που προσφέρεται με την έννοια της καθολικής εφαρμογής. Το οποίο σημαίνει ότι αυτό το αγαθό πρέπει να το απολαμβάνουν οι πάντες.  Κάτι που έχει αποδειχθεί εμπράκτως με μια σειρά αποφάσεων, όπως η δωρεάν μετακίνηση ανέργων, η διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί αδιακρίτως τα προηγούμενα χρόνια, η νέα πολιτική κομίστρου με την αφαίρεση της επιπλέον επιβάρυνσης από τα εισιτήρια που εκδίδονται εντός των λεωφορείων. Η καθολική εφαρμογή της μετακίνησης περιλαμβάνει και τα Άτομα με Αναπηρία. Η ευαισθησία του Ο.Α.Σ.Θ. για θέματα που αφορούν σε Άτομα με Αναπηρία αποδεικνύεται από τη συμμετοχή στο νέο ΔΣ του Οργανισμού, του Φώτη Μπίμπαση, προέδρου του Σωματείου Εμποδιζόμενων Ατόμων «Αναπηρία Σήμερα». Σκοπός της νέας διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. είναι η βελτίωση της Υπηρεσίας Δωρεάν Μετακίνησης Α.με.Α, η οποία λειτουργεί με τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα.
 
Επίσης, για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των Α.με.Α., το ΔΣ του Ο.Α.Σ.Θ. πήρε μία σειρά αποφάσεων, που περιλαμβάνουν:
 
- Να επιτρέπεται σε όλα τα λεωφορεία η επιβίβαση των σκύλων – συνοδών των ατόμων με προβλήματα όρασης
- Να τοποθετηθούν στα λεωφορεία – πίσω από τη θέση του οδηγού – ηλεκτρονικές πινακίδες οι οποίες θα μεταδίδουν μηνύματα που θα προτρέπουν τους επιβάτες στην καλύτερη εξυπηρέτηση των Α.με.Α.
- Να αυξηθούν οι «έξυπνες ομιλούσες» στάσεις (σήμερα υπάρχουν είκοσι)
- Να παρακολουθήσουν οι οδηγοί του Ο.Α.Σ.Θ. ειδικά σεμινάρια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Α.με.Α.
 
Υπηρεσία δωρεάν εξυπηρέτησης των Α.με.Α. με ειδικά διασκευασμένα οχήματα
 
Βασική προτεραιότητα του Ο.Α.Σ.Θ. είναι, η μετακίνηση των Α.με.Α. να παρέχεται με τις βέλτιστες συνθήκες ευκολίας, άνεσης και ασφάλειας. Για το λόγο αυτό τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα είναι σύγχρονα, με ειδικό εξοπλισμό επιβίβασης και αποβίβασης, κλιματιζόμενα, με δυνατότητα παροχής εμφιαλωμένου δροσερού νερού τους θερινούς μήνες, ενώ υπάρχει συνοδός, όλες τις ημέρες και ώρες, που μεριμνά για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση, αλλά και την εν γένει εξυπηρέτηση των Α.με.Α. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία έχουν εγγραφεί περίπου 700 άτομα, ενώ το 2017, κατά μέσο όρο οι μετακινήσεις ανέρχονται σε 500 το μήνα, με σκοπό μετακίνησης την εργασία, την υγεία και την ψυχαγωγία.  Το ποσοστό ικανοποίησης των αιτημάτων μετακίνησης με τηλεφωνικό ραντεβού κυμαίνεται στο 90%, ενώ η αξιοπιστία υλοποίησης των προσυμφωνημένων ραντεβού φθάνει το 100% και με απόλυτη ακρίβεια.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΝΤΑΞΗ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ”
 
Για την ένταξή σας
Επικοινωνήστε με το γραφείο εξυπηρέτησης Α.με.Α. (2310 933 930)
 
Διαδικασία εξυπηρέτησης
Για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας:
Τα άτομα μετακινούνται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης, την προηγούμενη μέρα από την ημέρα μετακίνησης τους για το κλείσιμο του ραντεβού
Κατόπιν προσυνεννόησης με Συνδέσμους των Α.με.Α ή Συλλόγους Γονέων Α.με.Α. δύνανται να οργανώνονται μεταφορές για κοινωνικούς σκοπούς (εκδηλώσεις κ.λ.π.)
 
Περιοχή κάλυψης
Οι μετακινήσεις Α.με.Α με τα ειδικά οχήματα, γίνονται σε όλη την περιοχή ευθύνης του Ο.Α.Σ.Θ.
 
Ημέρες & Ώρες Εξυπηρέτησης
Καθημερινά από τις 7:30 έως 21:30
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2310 933 930 και 2310 952 638
Επίσης
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)