to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:47 | 13.10.2017

Πολιτισμός

Στη θέση τους και έτοιμοι να καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους είναι οι 20 γιγάντιοι δεινόσαυροι της ΔΕΘ-Helexpo

Ο χρόνος σίγουρα δεν γύρισε 124 εκατομμύρια χρόνια πίσω, αλλά από σήμερα και για τρεις μήνες, ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος τρικέρατος, ο βραχιόσαυρος, ο διπλόσαυρος και η μεγάλη παρέα τους, περιμένουν τους επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου της ΔΕΘ


Έτοιμοι να καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους 20 γιγάντιοι δεινόσαυροι έχουν ήδη πάρει θέση και... πόζα στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ κάποιοι από αυτούς και πιθανόν ο πιο δημοφιλής εξ αυτών, ο τυραννόσαυρος Ρεξ, δεν αποκλείεται εντός των ημερών να βγει για τον «αέρα του» στην οδό Τσιμισκή ή ακόμη και στην παραλία της πόλης.

Ο χρόνος σίγουρα δεν γύρισε 124 εκατομμύρια χρόνια πίσω, αλλά από σήμερα και για τρεις μήνες, ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος τρικέρατος, ο βραχιόσαυρος, ο διπλόσαυρος και η μεγάλη παρέα τους, περιμένουν τους επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου της ΔΕΘ για να τους γοητεύσουν σε έναν χώρο 2.500 τμ.

Μεταξύ των συνολικά 30 εκθεμάτων που πλαισιώνουν το Θεματικό Πάρκο συμπεριλαμβάνεται και το μοναδικό «δεινόδεντρο» που έχει διασωθεί και έχει επωμιστεί τον σημαντικό ρόλο του αφηγητή. Βασικός του στόχος να δώσει το οικολογικό στίγμα στους επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει περαιτέρω.

Το μεγάλο ρολόι του Γαλαξία και το μικρότερο ρολόι της Γης, από σήμερα γυρίζουν ταυτόχρονα πίσω, πριν από την προ-προ-προϊστορική εποχή, προκειμένου να παρουσιάσουν, όπως ποτέ μέχρι σήμερα, τους κυρίαρχους στον πλανήτη Γη. Οι επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου, θα βιώσουν το ταξίδι τους στον χωροχρόνο, καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου θα τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, οπότε ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά ζώα.

Το πρωτόγνωρο αυτό «ταξίδι» δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά και εκπαιδευτικό, αφού περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες που σχεδιάστηκαν κατά βάση για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας και των σχολικών επισκέψεων, οι οποίες όμως καλύπτουν και τα ενδιαφέροντα των μεμονωμένων ενήλικων και ξένων επισκεπτών.

Ειδικά τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους δεινόσαυρους και το περιβάλλον τους και να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία, που θα τους εφοδιάσει με γνώση για την εποχή των δεινοσαύρων, τις κλιματικές αλλαγές και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα. Η περιήγηση στο πάρκο διαρκεί περίπου μία ώρα και μετά την υποδοχή των επισκεπτών στον χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εξερευνητή» ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.

Υπογραμμίζεται, ότι η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες. Το θεματικό πάρκο υλοποιήθηκε από τη ΔΕΘ- Helexpo, σε συνεργασία με τις εταιρείες Dream Workers και Eksagon Greece.

Οι τιμές των εισιτηρίων για το θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» είναι: Γενική είσοδος - 7 ευρώ/άτομο, μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη) - 5 ευρώ/άτομο, οικογενειακό (2 γονείς & 2 παιδιά) - 22 ευρώ, οικογενειακό (3μελής οικογένεια) - 18 ευρώ, άνεργοι (μόνο κάθε Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας) - 4 ευρώ, παιδιά μέχρι 3 ετών - δωρεάν.

Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Δευτέρα - Πέμπτη 09:00-14:00, Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή: 11:00-19:00. Το ωράριο λειτουργίας θα τροποποιηθεί μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)