to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 01.02.2017

Τα Μπλόκια

πηγή: mplokia.gr

Πολιτική

Τι θα πει στους νησιώτες για τους νησιώτες ο Κ. Μητσοτάκης, όταν έλθει στη Λέσβο;

Τι θα πει στους νησιώτες για τους νησιώτες ο Κ. Μητσοτάκης, όταν έλθει στη Λέσβο; Θα μιλήσει σίγουρα για το προσφυγικό, που είναι το αγαπημένο του θέμα, θα μιλήσει για την κυβέρνηση που καταστρέφει τον τόπο και την ανάγκη εκλογών, που μονότονα επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα, θα φωτογραφηθεί με τα γνωστά τοπικά στελέχη της ΝΔ, που είναι μες την αγωνία για το πότε θα ξαναπιάσουν τα προνόμια τους, θα μας χαιρετήσει και θα φύγει.


Οπως είναι γνωστό ο Κ. Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί τη Λέσβο στις 3 του Φλεβάρη. Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, με αυτή την ιδιότητά του, στο νησί μας. Πέρυσι τέτοιες ημέρες ο Κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί πάλι το νησί μας και μάλιστα είχε φροντίσει να φωτογραφηθεί με τις «γιαγιάδες της Συκαμιάς».

Τότε, ένα χρόνο πριν, ο Κ. Μητσοτάκης, με αφορμή το προσφυγικό, είχε δηλώσει: «είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου..», αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι τι μπορεί να πει ο Κ. Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της επίσκεψή του εδώ, στους νησιώτες που να αφορούν τους νησιώτες.

Με άλλα λόγια, ποιο είναι ακριβώς το πρόγραμμα της ΝΔ, για την περίφημη «νησιωτική πολιτική»;

Οπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός, μόλις πριν από λίγο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων ειδικά για τα νησιά.  Αυτές είναι εξαγγελίες που άλλες είτε βρίσκονται στα στάδιο του σχεδιασμού (όπως είναι τα ΄»Ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα», για τα οποία έχουν ζητηθεί οι προτάσεις των τοπικών φορέων) είτε υλοποιούνται (όπως είναι ο αναπτυξιακός και τα γενναία κίνητρα που δίνει στους επιχειρηματίες των νησιών μας).

Επιπλέον μια σειρά από μέτρα έχουν παρθεί, που διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών, η καλυτέρευση στο τοπικό σύστημα υγείας είναι εμφανής, υπάρχουν πια κίνητρα για τους γιατρούς να έρχονται στα μακρινά νησιά, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν βελτιωθεί αισθητά, το κόστος μετακίνησης των νησιωτών θεωρείται πια δαπάνη που εκπίπτει από το εισόδημα, έχει συνδέσει την ΚΑΠ με την νησιωτικότητα, αυτές είναι μόνο μερικές παρεμβάσεις που έχουν θετικές επιπτώσεις στους νησιώτες και που τις έχει πάρει μια κυβέρνηση που βρίσκεται μόλις δύο χρόνια στους κυβερνητικούς θώκους.

Προφανώς όλα αυτά δεν φτάνουν, οι ανάγκες των νησιωτών είναι μεγάλες, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει συνθέτουν τη βάση πάνω στην οποία στήνεται μια πραγματική νησιωτική πολιτική που θα είναι πρός όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων των νησιών.

Μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης, να είναι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., αλλά αυτή σαν κόμμα δεν είναι …χθεσινό. Έχει κυβερνήσει πολλάκις την χώρα, είτε μόνη της, είτε σε συνεργασίες και έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα, «απτά δείγματα του ενδιαφέροντός της» για τα νησιά. Αν ο Κ. Μητσοτάκης, θελήσει να είναι συνεχιστής αυτών των πολιτικών που έχει εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα του στα νησιά μας, πολύ φοβούμαστε οτι ξεκινάει από το …μηδέν. Γιατί αυτό το «απτό ενδιαφέρον» δεν μεταφράζεται σε τίποτα άλλο, παρά στο απόλυτο …μηδέν.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος, που το τελευταίο διάστημα το μόνο που ακούμε από τα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ στα νησιά, είναι γρίνια και κριτικές, σχετικά με το τι (κατά την γνώμη τους) δεν κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Οσο και να προσπαθήσαμε, όσο και να ψάξαμε, δεν βρήκαμε τίποτα απολύτως που να μας παραπέμπει σε πρόγραμμα/ προτάσεις πολιτικής αυτού του κόμματος, για το μέλλον των νησιών.

Αλήθεια. Τι θα πει στου νησιώτες για τους νησιώτες ο Κ. Μητσοτάκης, όταν έλθει στη Λέσβο; Θα μιλήσει σίγουρα για το προσφυγικό, που είναι το αγαπημένο του θέμα, θα μιλήσει για την κυβέρνηση που καταστρέφει τον τόπο και την ανάγκη εκλογών, που μονότονα επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα, θα φωτογραφηθεί με τα γνωστά τοπικά στελέχη της ΝΔ, που είναι μες την αγωνία για το πότε θα ξαναπιάσουν τα προνόμια τους, θα μας χαιρετήσει και θα φύγει.

Πολύ φοβόμαστε ότι αυτό θα είναι το ταξίδι του προέδρου της Ν.Δ. στη Λέσβο…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)