to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 09.02.2019

Κοινωνία

Τι συζητά ο Αμβρόσιος με την Παναγία;

Spoiler: Όχι για το αν θα πρέπει να πυροβολά ομοφυλόφιλους στο δρόμο


Απάντηση από την Παναγία δηλωσε πως αναμένει, σχετικά με το θέμα της παραίτησης από τα καθήκοντά του, ο κατά πολλούς «σεβασμιώτατος», κατά κόσμον μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, σε μια ακόμα από τις σουρεαλιστικές παραστάσεις του.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης είχε (ξανα)απασχολήσει τις τελευταίες μέρες τη δημοσιότητα ύστερα και από την καταδίκη του σε 7μηνη φυλάκιση με αναστολή λόγω «προτέρου εντίμου βίου», για υπόθεση που αφορούσε σε κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορικής μίσους. 

Ύστερα από τα λόγια «αγάπης» με τα οποία είχε απευθυνθεί κατά ανθρώπων που κάνουν το λάθος να ερωτεύονται άτομα του ίδιου φύλου - λόγια τόσο χριστιανικά που προσκρούουν στον αντιρατσιστικό νόμο, αυτή τη φορά απευθύνθηκε στην πολυούχο της περιοχής, την Παναγία την Τρυπητή για να δώσει λύση σε άλλο ένα θέμα που απασχολεί τον «ταπεινό βίο» του μητροπολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  1. «Δεν ήταν άποψη, ήταν προτροπή σε επίθεση» απαντούν οι μηνυτές του Αμβρόσιου

  2. Ιερείς, στο πλευρό του Αμβρόσιου, επιτίθενται στους ομοφυλόφιλους

  3. Ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων και η ελευθερία του λόγου

Ο μητροπολίτης κατά τη συνήθη τακτική του όπως παραδέχτηκε, άφησε «πακέτο» στην πολιούχο και από στιγμή σε στιγμή αναμένει την απαντητική της επιστολή.

Ας ελπίσουμε πως ο κ. Αμβρόσιος, έχει φροντίσει να ενημερώσει τη Μητέρα του Κυρίου των απανταχού Ορθοδόξων, πως αυτή τη φορά δεν πρόκειται για περίπτωση παρακίνησης σε μαζικό φτύσιμο ή οπλοχρησία κατά συνανθρώπων μας, ώστε κι αυτή με τη σειρά της να μη δυσκολευθεί να δώσει την πολυπόθητη απάντηση για το μέλλον του «σεβασμιότατου» στο αξίωμά του.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ιεράς Μητρόπολης, το οποίο και επιβεβαιώνει την αφοσίωση του μητροπολίτη στην Τέχνη και συγκεκριμένα στο ρεύμα του Σουρεαλισμού:

«Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ μισούντων και αδικούντων τέλεσε το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, πλαισιωθείς από ιερείς τής καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην Ακολουθία παρέστησαν δεκάδες ευσεβών χριστιανών από το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή, που προσήλθαν στο Ιερό Προσκύνημα για να προσευχηθούν στην Παναγία μας, ζητώντας Της να φωτίσει τον σεπτό Ποιμενάρχη μας σχετικά με την παραίτηση από τα ποιμαντικά του καθήκοντα που ο ίδιος έχει ανακοινώσει αλλά έχει αναβάλλει προσωρινά.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε τους πιστούς για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σημείωσε τα εξής: «Έχω συνηθίσει στην ταπεινή μου ζωή, όταν έχω σοβαρά προβλήματα, να τα κάνω ένα… πακετάκι και να τα εναποθέτω στα πόδια τής Παναγίας μας, παρακαλώντας Την να μου δώσει λύσεις.

Όταν λοιπόν την περασμένη Παρασκευή οι ιερείς τής Αιγιάλειας με επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο και μου ζήτησαν να αναβάλλω την παραίτησή μου, πρότεινα να έρθουμε στην πολιούχο μας, Παναγία Τρυπητή, και να προσευχηθούμε για να μας δώσει την λύση. Απόψε έβαλα αυτό το… πακετάκι στα πόδια Της και Της ζήτησα να μου πει τι να κάνω.

Η πορεία των πραγμάτων θα δείξει… Όμως, σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ που ήρθατε εδώ προκειμένου να με βοηθήσετε στην προσευχή μου, ούτως ώστε να θέσω την ζωή μου και πάλι ΄΄εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα΄΄.

Περιμένω πλέον από την Μητέρα του Κυρίου μας να μου δείξει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσω».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)