to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:05 | 13.09.2018

Πολιτική

Τη στήριξη της Κομισιόν για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ζήτησε ο Στ. Πιτσιόρλας

Όπως τόνισε, στη φάση, την οποία βρίσκεται η χώρα μας, πρέπει να υπάρξουν κρατικές δαπάνες που θα στηρίζουν τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε υπηρεσίες και αγαθά κοινού συμφέροντος.


Με πρόταγμα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, κάλεσε την Κομισιόν να προσφέρει τη στήριξή της στην Ελλάδα. Όπως τόνισε, στη φάση, την οποία βρίσκεται η χώρα μας, πρέπει να υπάρξουν κρατικές δαπάνες που θα στηρίζουν τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε υπηρεσίες και αγαθά κοινού συμφέροντος.

 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών από την επίτροπο Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαγκρέιτε Βέστεϊγιερ, ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στη θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου από τη χώρα μας, προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού.

 

«Η Ελλάδα έχει εκσυγχρονιστεί σε ζητήματα ανταγωνισμού» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι θεσμικές πρωτοβουλίες αφορούν στους νόμους για το ηλεκτρονικό σύστημα δημοσίων συμβάσεων, τις Ανώνυμες Εταιρείες, την κύρωση της οδηγίας για τις παραβιάσεις του Δικαίου του ανταγωνισμού, το ηλεκτρονικό σύστημα δημοσίων συμβάσεων και την αξιοποίηση των εκθέσεων του ΟΟΣΑ.

 

Ταυτόχρονα, μίλησε για προβλήματα και παθογένειες, λόγω της δομής της οικονομίας τις προηγούμενες δεκαετίες, με αιχμή τη φοροδιαφυγή, τη διαπλοκή και ένα πλαίσιο, στο οποίο δεν λειτουργούσαν ανόθευτα οι αρχές του ανταγωνισμού.

 

Αναφερόμενος στο θέμα των κρατικών ενισχύσεων, ο κ. Πιτσιόρλας περιέγραψε μία «δύσκολη κατάσταση με μεγάλες ανοιχτές υποθέσεις και αναχρονιστικές νοοτροπίες», ωστόσο έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εκ μέρους της Κομισιόν αναγνώριση της προόδου, η οποία επιτεύχθηκε λόγω της προετοιμασίας και του καλύτερου χειρισμού των ελληνικών αρχών.

 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου (για την έγκριση των δύο εκθέσεων για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και την έγκριση της έκθεσης Σαργκεντίνι για το καθεστώς Όρμπαν στην Ουγγαρία) είναι σημαντικές και συμβολίζουν την ικανότητα και τη διάθεση της Ευρώπης να απαντήσει στις σύγχρονες, προκλήσεις βασιζόμενη στις ευρωπαϊκές αξίες.

AΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)