to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τι σημασία έχει η ζωή μας μπροστά στην υπέρκομψη κυβέρνησή μας

Ο λαός δεν θέλει κυβέρνηση δυνάστη, δεν θέλει κυβέρνηση που λειτουργεί με τα πρότυπα καθεστώτων, αλλά κυβέρνηση που να ακούει και να νοιάζεται τον απλό άνθρωπο, τον εργάτη, το συνταξιούχο, τον άνεργο, τον φοιτητή.


Τι σημασία έχει αν καθημερινά τα κρούσματα που παρουσιάζονται είναι σταθερά πάνω από 200-250 (Κυριακή 23 Αυγούστου πάνω από 280 κρούσματα), τι σημασία έχει αν ο ένας υπουργός τα ρίχνει στον άλλο σαν να είναι παιδάκια νηπιαγωγείου για να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους, τι σημασία έχει που μετά από μια τεράστια κατακραυγή για το εάν θα πληρώσει τις μάσκες η κάθε οικογένεια όπως πρότεινε η κ. Κεραμέως η όχι και αυτό μετά το ξεκάθαρο άδειασμα της υπουργού παιδείας από τον Πρωθυπουργό θα ανοίξουν τα σχολεία με μηδενικά μέτρα προστασίας για τα παιδιά.

Ενώ για παράδειγμα στη γειτονική μας Ιταλία σχεδόν διπλασιάστηκαν τα σχολικά κτίρια και προσελήφθησαν πάνω από 50 χιλιάδες αναπληρωτές για να λειτουργήσουν μικρές τάξεις με το πολύ 10 παιδιά...εμείς σαν χώρα έχουμε κυβέρνηση κιμπάρηδων και θα έχουμε 25 παιδιά σε κάθε τάξη...και αν τύχει κάποιο κρούσμα απλά θα κλείνει η τάξη και όχι το σχολείο, κι εδώ είναι η στιγμή που πραγματικά μιλάμε για τον καλύτερο σχεδιασμό παγκοσμίως που θα τον ζήλευαν πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε για να τον αρχειοθετήσουν στον κάλαθο των αχρηστών, μήπως και χαθεί μια για πάντα τόση "ευφυΐα" ...

Τι σημασία έχει λοιπόν εάν μέχρι τώρα έχουν καρατομηθεί υπουργοί που έχουν φανεί εντελώς ανεπαρκείς όπως ο κ. Γεωργιάδης η ο κ. Κικίλιας που μέσα σε ένα βράδυ έχασαν κάθε αρμοδιότητα αφού όλες η σχεδόν όλες οι αρμοδιότητες που είχαν πέρασαν στους υφιστάμενους τους, και εκείνοι έμειναν υπουργοί στα χαρτιά και στο μισθό...

Τι σημασία έχει που με κάθε ευκαιρία έχουμε τον κ. Χαρδαλιά να μας κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο υπονοώντας κάθε φορά πως για όλα φταίμε εμείς, ενώ εκείνοι ήταν που άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, και με ελάχιστα τεστ σε χιλιάδες κόσμο.


Τι σημασία έχει αν η ανεργία χτύπησε ξανά πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, κάτι που είχε να γίνει εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα από την εποχή που υπουργός ήταν ξανά ο κ. Βρούτσης...που βάση της πιο απλής εξήγησης η θα πρέπει εντός ΝΔ να τον μισούν τρομερά η απλά να είναι πάντα ο πιοό πρόθυμος για την "βρώμικη δουλειά" και γι’ αυτό το όνομα του ήταν συνδεδεμένο αλλά και να συνδέεται ξανά με τις χειρότερες πολιτικές της ΝΔ...δηλαδή αυτές που φέρνουν τον λαό στην οικονομική, εργασιακή και ασφαλιστική εξαθλίωση.

Τι σημασία έχει που για πρώτη φορά στα χρονικά, μια κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί επίσημα σε μια επέτειο μνήμης που σαν σκοπό έχει το διχασμό...


Τι σημασία έχει που ολόκληρες περιοχές ζουν κάτω από τη μπότα της κρατικής καταστολής πνιγμένες στα δακρυγόνα, με τις ευλογίες του κ. Χρυσοχοΐδη.


Τι σημασία έχει που ο λαός βράζει, για να το πούμε λαϊκά, κάτω από την νέα ανέχεια που του έχει επιβάλει ξανά η ΝΔ ;

Τι σημασία έχει που στην Αθήνα ζήσαμε το μεγάλο φαγοπότι με τον αποτυχημένο μεγάλο περίπατο.

Τι σημασία έχει που η υγεία σε επίπεδο νοσοκομείων, υλικών κτλ πάει από το κακό στο χειρότερο καθημερινά.

Τι σημασία έχει που χιλιάδες αναπληρωτές δεν πήραν επίδομα ανεργίας.

Τι σημασία έχει η ζωή μας μπροστά στην υπερκομψη κυβέρνηση μας.


Και όμως έχει.


Αυτό είναι που έχει σημασία και τη μεγαλύτερη αξία, η ζωή του λαού έχει αξία γιατί χωρίς λαό καμία κυβέρνηση δεν άντεξε, και η ΝΔ αυτή τη στιγμή και μόλις μέσα σε ένα χρόνο έχει καταφέρει να κάνει το λαό, ακόμα και όσους την ψήφισαν να αναρωτιούνται για το πότε θα φύγει.


Ο λαός δεν θέλει κυβέρνηση δυνάστη, δεν θέλει κυβέρνηση που λειτουργεί με τα πρότυπα καθεστώτων, αλλά κυβέρνηση που να ακούει και να νοιάζεται τον απλό άνθρωπο, τον εργάτη, το συνταξιούχο, τον άνεργο, τον φοιτητή.

Ιστορικά όλοι ξέρουμε πως η δεξιά στην Ελλάδα ποτέ δεν νοιάστηκε γι'αυτούς, πάντα την ένοιαζε να στηρίζει τους λίγους και εκλεκτούς, τους "νόμιμους ιδιόκτητες" για κάποιους, που όλη τη ζωή τους έχουν μάθει να ξεζουμίζουν το κράτος και να πετάνε μερικά ξεροκόμματα στο λαό, λέγοντας του μαζί πως γι’ αυτό δεν φταίνε εκείνοι με τις γεμάτες τσέπες αλλά ο διπλανός τους, ο άλλος εργάτης, ο άλλος φοιτητής, ο πρόσφυγας η ο μετανάστης , και στην τελική ο ίδιος γιατί λέει είναι άχρηστος...

Αλλά είπαμε τι σημασία έχει η καταπίεση και η δυστυχία που τόσο απλόχερα προσφέρει η δεξιά στη χώρα, άλλωστε πως να μάθει ο διπλανός σου σε τι κατάσταση είναι η χώρα και οι ζωές των διπλανών του...Ποιος να του τα πει όλα αυτά, μήπως μεγάλα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας;

Μπα όχι όχι...εκείνα είναι απασχολημένα με τα κέρδη από την λίστα (της ντροπής) Πέτσα, άλλωστε είπαμε τι σημασία έχει να μάθει ο λαός πως μέσα σε ένα βράδυ επέτρεψαν την οικοδόμηση στα δάση που έχουν καεί, η τι σημασία έχει να μάθει ο κόσμος πως μέσα σε μια στιγμή και με πρόσχημα την πανδημία και την καραντίνα διέγραψαν τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί λέει δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες...Αλλά για το σπιτάκι του μεροκαματιάρη μια χαρά θα τις προλάβουν.

Αλλά το είπαμε ξανά και θα το πούμε ξανά τι σημασία έχει...

Σημασία έχει μόνο να ξέρουμε πως έχουμε κομψό Πρωθυπουργό, ικανούς υπουργούς, και ψευτονταήδες παρατρεχάμενους που άμα λάχει θα βαρέσουν και καμία γροθιά στο τραπέζι την ώρα που θα σου σηκώνουν φωνή με το πρόσχημα του "Εσύ φταίς" , η θα βγάλουν και τους μπράβους τους άμα χρειαστεί να σε σπάσουν στο ξύλο αν τύχει και διαμαρτυρηθείς γιατί πέρασαν με κόκκινο και παραλίγο να σε σκοτώσουν στο δρόμο.


Νιώσε λοιπόν πως εσύ δεν φταίς, εσύ έχεις δικαιώματα και αξία, και έχεις πολλούς λόγους να διεκδικήσεις όσα σου στέρησαν μέσα σε ένα χρόνο καταστροφικής διακυβέρνησης, και αν εσύ δεν θέλεις να τα διεκδικήσεις, γιατί μπορεί να κουράστηκες η να μην μπορείς άλλο να τα βάζεις μαζί τους, μην κρίνεις τα παιδιά σου που διεκδικούν και που φωνάζουν...θυμήσου πως κι εσύ κάποτε το ίδιο έκανες και είχες το όνειρο πως θα τα αλλάξεις όλα, και ναι μπορεί να έχεις δίκιο πως δεν άλλαξες πολλά, άλλα και πάλι κάτι άλλαξες...

Άφησε λοιπόν στην ηρεμία τους όσους αντέχουν ακόμα και όσους θέλουν να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο, να φωνάξουν και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή για εκείνους, αλλά και για εσένα...άφησε λοιπόν τους νέους να φωνάξουν και να ζήσουν ελεύθεροι δίχως πρέπει πάρα μόνο με τα θέλω τους, γιατί αν τα "θέλω" πάρουν ζωή τότε είναι που ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)