to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 10.10.2016

Πολιτική

Τι προσδοκούν η Κύπρος και οι ελληνικές κοινότητες στην Αίγυπτο από την αυριανή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου

Ορόσημο στις σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου αποτελεί η 4η Σύνοδος Κορυφής μεταξύ του προέδρου της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Κυπρίου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.


Για τη σημασία της συνάντησης, η ομογενειακή εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου "ΝΕΟ ΦΩΣ" φιλοξενεί στη σημερινή της έκδοση τις απόψεις του Κυπρίου Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χάρη Μορίτση, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου. Ο πρέσβης της Κύπρου, Χάρης Μορίτσης, κάνει λόγο για αγαστή συνεργασία που αποδεικνύει εμπράκτως τη δυναμική των σχέσεων των τριών χωρών και τονίζει, οτι οι κοινές αξίες που ενώνουν στο σήμερα τα τρία αυτά κράτη, μας επιτρέπουν να επενδύουμε στην ευκαιρία που δημιουργήσαμε, μέσω της τριμερούς συνεργασίας και αυτή την ευκαιρία οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε για το κοινό όφελος".

 

Σε δηλώσεις του στο "ΝΕΟ ΦΩΣ", ο εκδότης της εφημερίδας και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, κ. Χρήστος Καβαλής χαρακτηρίζει ως ιστορική ευκαιρία την ένωση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην ειρήνη, που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και που εργάζονται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες της μορφές της. Οι δυνάμεις αυτές, κατά τον κ.Καβαλή είναι η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Κύπρος.

 

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, κ.Ιωάννης Παπαδόπουλος, επισημαίνει ότι "η τέταρτη, κατά σειρά, Σύνοδος Κορυφής των τριών ηγετών Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου, αποδεικνύει άλλη µία φορά ότι η Τριµερής Συνεργασία των τριών χωρών αποτελεί πλέον ένα γεγονός, το οποίο έχει ξεπεράσει το επίπεδο της θεωρητικής επιβεβαίωσης, στο επίπεδο της πρακτικής υλοποίησης. Χαρακτηρίζει ιστορικής σημασίας τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ναυτιλίας και του τουρισμού, σε συνδυασμό και με τη συνεργασία που µπορεί να έρθει σε πολιτικό επίπεδο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)