to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τι πετύχαμε, πώς προχωράμε

Άρθρο του Κώστα Ζαχαριάδη στην κυριακάτικη Kontra News


Από το 2015 μέχρι σήμερα καταφέραμε σημαντικές προοδευτικές, μεταρρυθμιστικές τομές σε κεντρικούς πυλώνες πολιτικής. Στην Υγεία προχωρήσαμε στην ένταξη 2,5 εκατ. ανασφαλίστων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά των δημοσίων νοσοκομείων, μειώσαμε την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών μέσω νέας πολιτικής τιμολόγησης των φαρμάκων, ενώ για πρώτη φορά παρέχεται δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα σε 800.000 παιδιά Δημοτικού.

Διασώσαμε το δημόσιο σύστημα ασφάλισης από βέβαιη κατάρρευση, μειώσαμε τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησεις κατά 70%, προχωρήσαμε στην επαναφορά σημαντικού τμήματος της 13ης σύνταξης και τη ρύθμισης των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, τριπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό για τις πολιτικές πρόνοιας, την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το επίδομα ενοικίου και παιδιού, τα σχολικά γεύματα. Όλες αυτές οι πολιτικές που βρίσκονται στον πυρήνα του κοινωνικού μας προγράμματος εφαρμόστηκαν εν μέσω μνημονίου, εντός σφιχτών δημοσιονομικών περιορισμών. Τα καταφέραμε και κρατήσαμε την κοινωνία όρθια, με μεγάλες δυσκολίες, και τώρα προχωράμε στην διαμόρφωση της επόμενης μέρας για να ξεφύγουμε οριστικά από την κρίση.

Οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να συνεχιστεί η οικονομική ομαλότητα και σταθερότητα, να συνεχίζει να ανακάμπτει η κοινωνία μας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει συνεχίσουμε τη προσπάθεια για να επιστρέψει η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα, με νέες αξιοπρεπώς αμειβόμενες δουλειές, να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της παραγωγής μας, να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος. Σταθερότητα και ανάκαμψη μπορεί να εγγυηθεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο μια νέα κυβέρνηση Τσίπρα.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια που δεν πήραμε ανάσα, κάναμε και λάθη, είχαμε αστοχίες και παραλείψεις. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι έστω και για μια στιγμή ξεχάσαμε ποιοι μας έστειλαν στην κυβερνητική εξουσία, ποιους εκπροσωπούμε, ποιών τα συμφέροντα παλεύουμε  να στηρίξουμε, και για ποιες κοινωνικές ομάδες θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να έχουμε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο, με θετικές προοπτικές.

Κανείς επίσης δε μπορεί να μας κατηγορήσει ότι συμβιβαστήκαμε και γίναμε σαν τους άλλους, ότι δεν διαπραγματευτήκαμε σκληρά για να έχουμε καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες μας και την οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι  βάλαμε το χέρι μας στο μέλι της εξουσίας, ότι δε συγκρουστήκαμε μετωπικά, ότι δεν καταβάλαμε δυνάμεις για να σπάσουμε το απόστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Παρά τα λάθη μας, τα οποία γνωρίζουμε και προσπαθούμε να διορθώνουμε σε καθημερινή βάση, μπορούμε να κοιτάμε με περηφάνια τον ελληνικό λαό στα μάτια. Δεν βάλαμε τη χώρα στα μνημόνια, αντίθετα τη βγάλαμε. Δεν χρεοκοπήσαμε τη χώρα, αντίθετα διαμορφώσαμε τις συνθήκες για να αφήσουμε πίσω μας με ασφάλεια τη χρεοκοπία. Πετύχαμε εκεί όπου οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες απέτυχαν παταγωδώς. Ξαναστήσαμε την Ελλάδα στα πόδια της, στηρίξαμε τους πιο αδύναμους, δεν αφήσαμε κανέναν απροστάτευτο απέναντι στην κρίση.

Τώρα σχεδιάζουμε με αυτοπεποίθηση το αύριο πάνω στα θεμέλια που έχουμε χτίσει. Για να προχωρήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά σε καλύτερες μέρες, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι επιβεβλημένη. Και για αυτό δουλεύουμε όλοι μας, με όραμα, στόχο και αποφασιστικότητα.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι υποψήφιος στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)