to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 09.07.2013

Πολιτική

"Τι περιμένουμε από το συνέδριο; Από τι κρίνεται η επιτυχία του;"

Του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.


Το επερχόμενο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οφείλει να είναι ταυτόχρονα αφ' ενός ο τελευταίος σταθμός του εγχειρήματος ενοποίησης των αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων που ξεκίνησε με την κοινωνικά νομιμοποιημένη κοινή κάθοδο στις εκλογές του Μάιου και του Ιουνίου του 2012 και αφ' ετέρου το εναρκτήριο λάκτισμα για την κατάληψη της εξουσίας από τον Λαό. Πριν από ένα χρόνο ο χειμαζόμενος Ελληνικός Λαός, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, η Νεολαία και η ακηδεμόνευτη μερίδα του πνευματικού κόσμου επικύρωσαν την ενωτική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τον έφεραν στην πρωτοπορία του Αγώνα για την αποτροπή του κοινωνικού ολοκαυτώματος, που επιχειρείται μέσω των Μνημονίων, την αποκατάσταση της κολοβωμένης από τον αυταρχισμό και την καταστολή Δημοκρατίας και την επανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας.

Το ιδρυτικό συνέδριο οφείλει να οδηγήσει στην μετάβαση από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ των μελών και των λαϊκών αγώνων. Μέσα από την εύρεση της κοινής συνισταμένης να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον ενιαίο λόγο που γειωμένος στα κοινωνικά συμφραζόμενα και αντιλαμβανόμενος τις νέες ενοποιητικές γραμμές που έχει χαράξει στο κοινωνικό σώμα ο μνημονιακός Aρμαγεδώνας, θα αποτελέσει το σηματωρό συσπείρωσης του λαού γύρω από το στόχο της κοινωνικής αλλαγής και του σοσιαλισμού.

Η επιτυχία του συνεδρίου θα κριθεί από την εξωστρέφεια μας και από το βαθμό αντίληψης του γεγονότος ότι κάθε κίνηση και πρωτοβουλία μας έχει ως αποδέκτη το Λαό και δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε αυτοαναφορικά συμπλέγματα. Η πορεία μας προς την εξουσία είναι ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στο Λαό, υποχρέωση που αναλάβαμε με πλήρη συνείδηση.

Η κρίσιμη συγκυρία του συνεδρίου μας δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις και δεσμεύσεις ως προς τη φυσιογνωμία και την ουσία του. Η παραδοσιακή αλλά πλέον ξεπερασμένη πρακτική που θέλει τα συνέδρια ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την καταμέτρηση εσωκομματικών δυνάμεων και τη αναδιανομή της εσωτερικής μικροεξουσίας δε χωρά στη βάναυση μνημονιακή επικαιρότητα και την ιστορική αναγκαιότητα στην οποία οφείλει να ανταποκριθεί το επικείμενο συνέδριο.

Είναι η στιγμή να κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τα εμπρός συμβαδίζοντας με την κοινωνική δυναμική και υπερβαίνοντας τις όποιες κομματικές ανασχέσεις προς όφελος του λαού και της κοινωνίας. Και για αυτό το βήμα είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)