to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 25.09.2018

Κοινωνία

Τι λέει η ΓΑΔΑ για την κλήτευση του Π. Λαφαζάνη - Σε συγκέντρωση καλεί η ΛΑΕ το πρωί της Τετάρτης

Η ΛΑΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ, με αφορμή τη κλήση σε απολογία του Π. Λαφαζάνη - «Η κλήτευση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και αφορά στα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της έργω εξύβρισης και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς», διευκρινίζει η ΓΑΔΑ


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τετάρτη 26/9 και ώρα 11 π.μ. έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), καλεί η ΛΑΕ με αφορμή την κλήση σε απολογία του Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως αναφέρει η ΛΑΕ σε σχετική ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και προσπάθειας καταστολής της αντίστασης του Κινήματος Ενάντια στους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς και των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν, έφτασε σε σημείο να καλέσει σε απολογία, την Τετάρτη 26/09/2018 και ώρα 11 π.μ. στην ΓΑΔΑ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173) τον Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη κι ακόμη ένα μέλος του κινήματος».

Η ΛΑΕ υποστηρίζει ότι «το κατηγορητήριο με το οποίο τον καλούν σε απολογία, εντελώς αστήρικτο, συμπεριλαμβάνει σχεδόν τον μισό Ποινικό Κώδικα κι έχει μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσει και να αναστείλει την ανάπτυξη του κινήματος και την δράση της Λαϊκής Ενότητας. Δεν θα τους περάσει. Καλούμε τα Δημοτικά συμβούλια, τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να πάρουν θέση ενάντια στην ένταση του αυταρχισμού και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι με τις θέσεις της ΛΑΕ».

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για την κλήση του επικεφαλής της ΛΑΕ

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κλήτευση του Πρόεδρου της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για παροχή εξηγήσεων, διευκρινίζεται ότι η κλήτευση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 

Επιπλέον, η προκαταρκτική εξέταση αφορά στα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της έργω εξύβρισης και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθορά».

Στην παραπάνων ανακοίνωση της ΓΑΔΑ απάντησε την Τρίτη ο Παν. Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας τη ΓΑΔΑ «σιδερένιο βραχίονα των τραπεζών για πολιτικές διώξεις όσων υπερασπίζονται την πρώτη κατοικία»:

«Είναι ντροπή και υποκρισία να προσπαθεί ατέχνως και ψευδώς η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) να κρυφτεί πίσω από την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να δικαιολογήσει ματαίως την αυθαίρετη κλήση μου να απολογηθώ για χαλκευμένες κατηγορίες που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές της χώρας.
Βεβαίως η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ευθύνες διότι με παρέπεμψε να δώσω εξηγήσεις όχι σε δικαστικούς υπαλλήλους αλλά, άκουσον – άκουσον, σε αστυνόμους του αμαρτωλού κέντρου ανωμαλίας που φέρει τον τίτλο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».
Την πρώτη, όμως και κύρια ευθύνη για την κλήση μου σε απολογία με κατασκευασμένες κατηγορίες φέρνει αυτό το ίδιο το Τμήμα και η ίδια η ΓΑΔΑ
Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ παραλείπει εσκεμμένα και κρύβει ένοχα το γεγονός ότι είναι το περίφημο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο, με εντολή άνωθεν και ειδικά των κυβερνητικών και πρωθυπουργικών παράκεντρων, συνέταξε εδώ και μήνες την στημένη δικογραφία σε βάρος μου που περιλάμβανε τις γνωστές ανυπόστατες κατηγορίες και μεθοδευμένα την απέστειλε στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω. Και η υποκρισία, λοιπόν, έχει τα όρια της.
Πέραν τούτων, με ένα κυνισμό που εκπλήσσει για την ωμότητα του, η ΓΑΔΑ επιμένει να με κατηγορεί ουσιαστικά για παρεμπόδιση, τάχα, κρατικής λειτουργίας, θεωρώντας ότι τα σχετικά αδικήματα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία και την αρμοδιότητα της.
Από πού και ως που, όμως, οι πλειστηριασμοί, μια υπόθεση που αφορά κερδοσκοπικές εταιρείες, όπως οι τράπεζες, και ιδιώτες – μεταφράζονται από την ΓΑΔΑ και το αμαρτωλό Τμήμα σε κρατικές λειτουργίες;
Από πού και ως που βαφτίζεται κρατικό λειτούργημα η Τραπεζική ληστεία των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας;
Αποτελεί όνειδος η ΓΑΔΑ να ομολογεί τόσο ξεδιάντροπα ότι αποτελεί όργανο και το μακρύ χέρι των τραπεζών ενάντια σε φτωχούς πολίτες για να πεταχτούν στο δρόμο και να απολέσουν τα σπίτια και τα μικρά περιουσιακά στους στοιχεία.
Οι εκδικητικές διώξεις της ΓΑΔΑ θα πέσουν στο κενό. Γρήγορα στο σκαμνί θα καθίσουν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταστροφή και την διάλυση της χώρας και τον πόνο που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν αμείωτα στην κοινωνία».

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων

Η κλήση του γραμματέα της ΛΑΕ Π.Λαφαζάνη για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις. Είναι αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)