to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τι κάνει νιάου νιάου;

Και αν αποκαλυφθούν και άλλα παγιδευμένα κινητά, θα προκύψουν και άλλα κίνητρα. Ποιος μπορεί να παρακολουθεί κινητά με πολλαπλά κίνητρα;


Από τα λίγα που έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις υποκλοπές, φαίνεται ότι αυτοί που παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη και αυτοί που επιχείρησαν να παγιδεύσουν το κινητό του Ν. Ανδρουλάκη είναι οι ίδιοι. Και αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς ο Ανδρουλάκης και ο Κουκάκης δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Ποιος λοιπόν έχει λόγους να παρακολουθεί δύο ανθρώπους για διαφορετικούς λόγους; Δύσκολα κάποιος ιδιώτης που ενεργοποιεί το λογισμικό Predator για να εξυπηρετήσει παρανόμως το συμφέρον του.

Πολύ πιθανότερο να είναι κάποιος που απλώς χρησιμοποιεί τις παρακολουθήσεις ως εργαλείο για διάφορες δουλειές. Πότε για να μάθει τι ξέρει ο Κουκάκης και οι συνομιλητές του για το τραπεζικό σκάνδαλο της Πειραιώς και πότε για να μάθει πώς σκοπεύει να κινηθεί ο Ανδρουλάκης ως υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ή τι στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του.

Και αν, πράγμα πολύ πιθανόν, αποκαλυφθούν και άλλα παγιδευμένα κινητά, θα προκύψουν και άλλα κίνητρα. Ποιος μπορεί να παρακολουθεί κινητά με πολλαπλά κίνητρα;

Προφανώς δεν ξέρουμε. Σημειώνουμε απλώς ότι η χθεσινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών, συνέχεια παλαιότερου ρεπορτάζ για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του Γρηγόρη Δημητριάδη, δείχνει ότι το δεξί χέρι του Κ. Μητσοτάκη κινείται σταθερά στο ίδιο επιχειρηματικό περιβάλλον με τους παρόχους του Predator. Και αυτό πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα απέναντι στην κυβέρνηση, που προσπαθεί αγωνιωδώς να υποβαθμίσει το θέμα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)