to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:37 | 21.12.2017

Κοινωνία

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Η πρόγνωση 3 - 7 ημερών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Σύμφωνα με την πρόγνωση 3 - 7 ημερών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Ενδεικτικό της κακοκαιρίας είναι ότι ακόμη και στα παραθαλάσσια των Κυκλάδων θα ρίχνει χιονόνερο. 

Ωστόσο, ανήμερα των Χριστουγέννων, αναμένεται βελτίωση, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, παρά το γεγονός ότι τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

Περαιτέρω βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας, αναμένεται την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου:

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς και πιθανόν το πρωί στα ορεινά της Εύβοιας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στο Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που προς το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα σχεδόν τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νύχτα στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα λίγες νεφώσεις που το πρωί στη Χαλκιδική θα είναι αυξημένες και πιθανόν να χιονίσει, ενώ στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα βρέξει στα πεδινά και θα χιονίσει στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με καταιγίδες στο Αιγαίο, βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια των Κυκλάδων και της Κρήτης και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι και στο Αιγαίο 8 και στα νότια πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)