to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 01.04.2014

πηγή: topontiki.gr

Διεθνή

Τι γράφει ο αλβανικός Τύπος για τον βασανισμό του Καρέλι

Στα περίχωρα του Φίερι, στο χωρίο του, κηδεύτηκε την Δευτέρα ο Ιλί Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας. Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, κατά την διάρκεια της κηδείας παρευρισκόμενοι έριξαν πάνω στο φέρετρο μια αλβανική σημαία και φώναζαν συνθήματα κατά της Ελλάδας.


Δημοσίευμα της εφημερίδας «Gazeta Shqiptare» αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό του Ιλί Καρέλι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θύμα έχασε τη ζωή του από βασανιστήρια.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αλβανοί ιατροδικαστές, οι οποίοι πραγματοποίησαν ανεξάρτητη εξέταση στη σορό του βαρυποινίτη, διαπίστωσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών καθώς και ότι τα χέρια του ήταν καμένα και αλυσοδεμένα. «Οι βασανιστές προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η Γενική Εισαγγελία ανέφερε ότι διέταξε την ιατροδικαστική εξέταση καθώς οι ελληνικές αρχές δεν παρέδωσαν τα αποτελέσματα της αυτοψίας, αλλά μόνο την πράξη θανάτου. Ο εισαγγελέας του Φίερι Άρντιαν Ίλι δήλωσε ότι το επίσημο αποτέλεσμα της έρευνας θα ανακοινωθεί σε δύο εβδομάδες. «Προς το παρόν μπορώ να σας πω μόνο ότι το σώμα έχει πολλά κατάγματα και ο θάνατος προήλθε ως αποτέλεσμα βίας», ανέφερε ο εισαγγελέας, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.

Ο Μπερίσα κάνει λόγο για «κρατικό έγκλημα»

Σχολιάζοντας την υπόθεση στη σελίδα του στο Facebook, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτηρίζει τον θάνατο του Ιλί Καρέλι «στυγερό κρατικό έγκλημα» και ζητά από τις ελληνικές αρχές τη διαλεύκανσή του. Καταδικάζει, παράλληλα, τη δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γ. Τσιρώνη από τον Καρέλι και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου υπαρχιφύλακα. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)