to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 06.06.2018

Πολιτική

Τι έχουν τα έρμα τα συλλαλητήρια και... ψοφάνε

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν το Μακεδονικό και τα (κατώτερα των προσδοκιών) συλλαλητήρια, η κηδεία της 13χρονης Ρομά που δολοφονήθηκε στην Άμφισσα, τα προαπαιτούμενα και η έξοδος από το μνημόνιο με μπόλικη κινδυνολογία για το μέλλον της οικονομίας με αφορμή και το δημοσίευμα του Reuters ότι αναβάλλεται η έκδοση νέου δεκαετούς ομολόγου (χωρίς την απάντηση του ΥΠΟΙΚ), η σπέκουλα περί «βίας και ανομίας», ο μίνι καύσωνας (δηλαδή απλώς το καλοκαίρι!), ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...


Επειδή πολύς κόσμος στα συλλαλητήρια ήταν... αθέατος, όπως μας πληροφόρησε και ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, περάσαμε σε άλλες ειδήσεις...

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Ο πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;»

«Η ΝΔ για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών», σχολιάζουν από το Μαξίμου. (αναλυτικά)


 

Για ακόμη μία φορά ο Μητσοτάκης βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα

Πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνάντησή του με τον Α. Ταγιάνι, σημείωσε ότι «δεν θα μπορέσουμε (σ.σ.: η Ελλάδα) να βγούμε (σ.σ.: στις αγορές χρήματος) και αυτό είναι κάτι που συνδέεται και με όσα συμβαίνουν με την Ιταλία αλλά και γιατί, όπως σημείωσε, χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου». (αναλυτικά)


 

«Η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις»

Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία αναβάλλεται η έκδοση νέου δεκαετούς ομολόγου. (αναλυτικά)


 

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη για την απορρόφηση κονδυλίων την περίοδο 2014-2020»

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη για την απορρόφηση κονδυλίων στην περίοδο 2014-2020. Χάρη στη δουλειά και της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, χάρη στο Συμβούλιο και χάρη στην Επιτροπή, η Ελλάδα έχει την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων για την περίοδο 2014-2020. Και για την Ελλάδα και για την Ισπανία και για την Πορτογαλία λοιπόν, η εμπειρία μας δείχνει ότι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι», αναφέρει η Επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης. (αναλυτικά)


 

Την Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Δεν θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης, πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος - «Σε αντίθεση με τα όσα αναπαράγονται στον Τύπο, δεν θα συνεδριάσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν οι κυβερνητικοί κύκλοι. (αναλυτικά)

 


 

Καλύτερη μελέτη των στοιχείων, συνιστά στη ΝΔ το ΥΠΟΙΚ

«Ας επιδείξει λιγότερη σπουδή η Νέα Δημοκρατία στην έκδοση ανακοινώσεων-συνονθυλευμάτων και περισσότερη στην προσεκτική μελέτη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όταν αυτό κατατεθεί στην Βουλή», τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας στην ανακοίνωση του Μοσχάτου. (αναλυτικά)


 

Οργή και οδύνη στην κηδεία της 13χρονης Γιαννούλας

Κηδεύτηκε σήμερα το πρωί η 13χρονη - Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, άνδρας που ήταν μαζί με το δράστη, που διαφεύγει της σύλληψης καθώς γνωρίζει πολύ καλά την ευρύτερη περιοχή - Την άμεση σύλληψή του ζήτησαν οι Ρομά από τον καταυλισμό όπου διέμενε το κορίτσι, καθώς και Ρομά που έφτασαν από διάφορα σημεία της χώρας. (αναλυτικά)


 

«Οι Κυκλάδες στην πρώτη γραμμή»

Με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος αναφέρθηκε και στα συμπεράσματα του διημέρου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου. (αναλυτικά)


 

Τι συζήτησαν Τσίπρας και Σάντσεθ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ισπανό ομόλογό του και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό δημόσιο χρέος, ζητώντας τη στήριξή του. (αναλυτικά)


 

«Η ΝΔ δεν θέλει οι κομματικές της τοποθετήσεις να αντικατασταθούν από αξιοκρατική διαδικασία»

«Επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε: Θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία αξιοκρατική διαδικασία» τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της με αφορμή σημερινή συνέντευξη Τύπου του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών γραμματέων των υπουργείων. (αναλυτικά)


 

Δεκτό κατά πλειοψηφία το σ/ν για τις Δομές Εκπαίδευσης

Δεκτό επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία έγινε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. (αναλυτικά)


 

Π. Σκουρλέτης: Ο κόσμος της αυτοδιοίκησης θα κρίνει την αντιφατική στάση της ΚΕΔΕ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). (αναλυτικά)


 

Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου» υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στη Σύρο, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά και τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό. (αναλυτικά)


 

Συμφωνία Συνεργασίας για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Οικοδομώντας μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων στο πλαίσιο της ποινικής δικαιοσύνης». (αναλυτικά)


 

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά

Προχωρούν σε διαπραγμάτευση με την εργοδοσία (εργολαβικές εταιρείες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) για συλλογικές συμβάσεις και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. (αναλυτικά)


 

Στον Πειραιά το Πλοίο της Ειρήνης

Το Πλοίο της Ειρήνης προερχόμενο από την Ιαπωνία, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. (αναλυτικά)


 

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η γραμμή Θεσσαλονίκη-Σποράδες-Κυκλάδες-Κρήτη

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει ένα ακόμη δρομολόγιο που θα συνδέει επί τρίμηνο τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και πιθανώς την Κρήτη, ενώ την ίδια ώρα, η δρομολόγηση του πλοίου, που θα συνδέει από τις 15 Ιουνίου τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, είναι έτοιμη, καθώς η σχετική απόφαση ενδέχεται να εκδοθεί ακόμη και σήμερα, όπως είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. (αναλυτικά)


 

Η παρουσίαση του βιβλίου του Αρ. Μπαλτά, «Ονόματα του Κομμουνισμού»

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, με τίτλο «Ονόματα του Κομμουνισμού». (αναλυτικά)


 

Θεσπίστηκε το σύστημα πιστοποίησης των αποφοίτων του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας

Με Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημ. Μπαξεβανάκη και των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομίας - Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση και Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 207/Β/2018, θεσπίστηκε το σύστημα πιστοποίησης των αποφοίτων του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). (αναλυτικά)


 

Χρηματοδότηση 17 εκατ. ευρώ για το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ηλεία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος ανακοινώνουν χρηματοδότηση 17 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για την δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Ηλεία. (αναλυτικά)


 

Σε τροχιά καινοτομίας οι ελληνικές επιχειρήσεις

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ποσοστιαία αυτή αύξηση συνδέεται με καίρια ποιοτικά χαρακτηριστικά αφού αφορά κυρίως την καινοτομία σε προϊόντα και διαδικασίες (αναλυτικά)


 

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την προστασία του περιβάλλοντος

Συμμετοχή στο ολοκληρωμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)