to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τι έγινε, παιδιά, κόπηκαν τελικά οι συντάξεις;

Επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα των "Νέων", ότι οι συντάξεις τελικά κόβονται. Άμα είσαι έγκυρη εφημερίδα, αυτά τα παίζεις στα δάχτυλα.


Και το δημοσίευμα για την οργή του Πατριάρχη επιβεβαιώθηκε. Δεν είδατε που έχει πέσει 15 βαθμούς η θερμοκρασία;

Ο Πατριάρχης το διέψευσε βέβαια, αλλά είναι γνωστός συριζαίος θολοκουλτουριάρης και δεν πρέπει να τον παίρνουμε τοις μετρητοίς. Ειδικά όταν διαψεύδει θέματα που τον αφορούν άμεσα.

Επίσης τελεί σε καθεστώς ομηρείας από την Τουρκία. Τουλάχιστον μέχρι να ξαναπάρουμε την Πόλη.

Και αυτό δεν μπορεί να είναι άσχετο με το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το μακεδονικό για να πάρει τις συντάξεις. Κάποια σχέση πρέπει να έχει.

Προφανώς σχετίζεται με την επιδίωξη της Τουρκίας να δημιουργήσει ανθελληνικό τόξο στα Βαλκάνια και να παραχωρήσει τη Θεσσαλονίκη στους Εβραίους για καινούργια πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Δεν έχουν φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο τα «Νέα», αλλά δεν απέχουν και πολύ.

Από την άλλη βέβαια έχουν και κάποια στοιχεία εγκυρότητας. Για παράδειγμα κράτησαν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Τάκη Τσουκαλά και τον Αντετοκούνμπο.

Σε μια κίνηση ανιδιοτέλειας και με ύψιστη συναίσθηση ευθύνης, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν από βουλευτικά αναδρομικά που δεν επρόκειτο να τους δώσει κανένας.

Αντιθέτως τα θαλασσοδάνεια, που τους τα δίνανε, δεν δυσκολεύτηκαν και πολύ να τα πάρουν.

Ήταν βέβαια άλλες εποχές τότε, είχαμε 25% ύφεση και έπρεπε να αντέξουν για να στηρίξουν τη χώρα.

Και να τη σώσουν από τον κομμουνισμό.

Τελικά, αυτή η ιδέα του Μητσοτάκη να κατεβάσει τον Κορκίδη υποψήφιο της Ν.Δ. στον Πειραιά δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Ήταν απαράδεκτη έλλειψη σεβασμού, προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο οποίος αναγκάστηκε να βάλει τους συνεργάτες του να γράψουν ορισμένες αλήθειες που πόνεσαν.

Μετά την απόσυρση Κορκίδη ο Μητσοτάκης αναζητά άλλο ικανό και προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ. διατεθειμένο να το καταπιεί ο Μόραλης από τον πρώτο γύρο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται τα ονόματα δυναμικών στελεχών της νεότερης γενιάς, όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη.

Θα μπορούσαμε να βάλουμε και κάποιον από το Πράττω, αλλά απ' ό,τι μάθαμε, αυτοί σκοπεύουν να διεκδικήσουν τον δήμο αυτόνομα.

Και τι έγινε που προσκλήθηκε ο Τσίπρας στο SPD; Ούτε η μάνα του δεν το ξέρει.

Εντάξει, το SPD δεν έχει το ιδεολογικοπολιτικό και οργανωτικό σφρίγος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά δεν μπορούν να διαθέτουν όλοι από έναν Σταμάτη Μαλέλη.

Έχει πολύ ενδιαφέρον η πρόταση της Ν.Δ. για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θυμίζει αρκετά το σύνταγμα του 1972, αλλά είναι σαφώς πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα.

Κατά τα άλλα θεσπίζει ένα Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο που θα αποφασίζει για τα πάντα. Απλά δεν συγκροτείται από απόστρατους της Χωροφυλακής.

Αν και ποτέ δεν ξέρεις πώς θα διαμορφωθούν τελικά οι διατάξεις αν ο Μητσοτάκης βρει τους 151.

Προβλέπει επίσης μια σειρά αλλαγές που έχουν στόχο να αποτρέψουν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά το 2015, το δημοψήφισμα που μας κόστισε 200 δισ. ευρώ και την αδειοδότηση των καναλιών από τον Νίκο Παππά.

Εντάξει, λίγο εργαλειακή αντιμετώπιση, αλλά τουλάχιστον είναι διορατική.

Μελετάνε και μια διάταξη για να κερδίσουν τις εκλογές που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά νομοτεχνικά είναι πιο περίπλοκο.

Για ευκαιριακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας μίλησε ο Κώστας Σημίτης, που κέρδισε τις εκλογές του 2000 στηρίζοντας το χρηματιστήριο με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Και που την κοπάνησε τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του 2004, από καθαρή σεμνότητα και μόνο.

Τι έγινε, παιδιά, κόπηκαν τελικά οι συντάξεις;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)