to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:44 | 31.12.2017

left

Πολιτική

Τι διαβάσατε στο left.gr το 2017

Με τις θερμότερες ευχές μας για το 2018, σας παρουσιάζουμε τα 10 πλέον αναγνωσμένα θέματα του left.gr, αυτά που εσείς αναδείξατε.


1. Ο θάνατος του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Η ανακοίνωση  της οικογένειας του Λουκιανού Κηλαηδόνη στις 12 το μεσημέρι, την Τρίτη 7/2, ανέφερε:

Ο Λουκιανός έφυγε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2017, τα ξημερώματα από κοντά μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα. (αναλυτικά)


 

2. Τα μηνύματα Τσίπρα σε Ερντογάν

Την ανάγκη απόλυτου σεβασμού της Συνθήκης της Λωζάνης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας παράλληλα και το ζήτημα των παραβιάσεων στο Αιγαίο, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. (αναλυτικά)



3. Απάντηση Στ. Κοντονή στην εσθονική προεδρία: Δεν συμμετέχουμε σε συνέδριο για «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», στις 23 Αυγούστου, στο Ταλίν, στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της EE. (αναλυτικά)


 

4. Απόφαση-σοκ Άρειου Πάγου: Η επίσχεση μπορεί να θεωρηθεί «σιωπηρή δήλωση βούλησης του εργαζόμενου να λύσει τη σύμβαση εργασίας»

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Άρειου Πάγου η επίσχεση εργασίας μπορεί να εκληφθεί από τον εργοδότη ως δήλωση πρόθεσης του εργαζόμενου να αποχωρήσει από την επιχείρηση, και ως εκ τούτου μπορεί να τον απολύσει. (αναλυτικά)


 

5. «Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μου έπαιρνε εκβιαστικά τον μισθό μου»: Άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες ζητεί η Οικονομική Εισαγγελία

«Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μου έπαιρνε εκβιαστικά τον μισθό μου». Άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες ζητεί η Οικονομική Εισαγγελία μετά την κατάθεση της υπαλλήλου του ευρωβουλευτή της ΝΔ. (αναλυτικά)


 

6. Κόλαφος του ΣΕΠΕ για την H&M: «Πάγος» στη νέα άθλια σύμβαση, προθεσμία μίας εβδομάδας για εξηγήσεις

Τη σκανδαλώδη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την «H&M» καταδεικνύει το δελτίο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) που προέκυψε από έλεγχο στο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ένδυσης και υπόδησης στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για τις ταπεινωτικές συνθήκες εργασίας τις οποίες προβλέπει η νέα τροποποιητική σύμβαση που μοιράστηκε στους εργαζόμενους. (αναλυτικά)


 

7. Τέλος σε φραγμούς δεκαετιών στην υποκριτική: Καταργήθηκε ο ρατσιστικός νόμος περί «αρτιμέλειας»

Στις 9 Φεβρουαρίου, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε πως «αίρεται ο αποκλεισμός των ΑμεΑ από τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες δραματικές σχολές, καθώς καταργείται σχετική αναχρονιστική διάταξη του ΠΔ 370/1983». (αναλυτικά)


 

8. Η επίθεση κατά των αστυνομικών στο Pride και οι καθόλου υπερήφανοι «ιδιοκτήτες» του κινήματος

Μια μικρή μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε κατά τη διάρκεια του Athens Pride στο μπλοκ της Δράσης Αστυνομικών ενάντια στον Ρατσισμό, ανθρώπων δηλαδή που παρουσιάστηκαν με το πρόσωπό τους, με την ταυτότητά τους, με τον βαθύ αντιρατσισμό τους στο φεστιβάλ - Τι δηλώνουν στο Left.gr στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο Pride - Καταδικάζουν και οι οργανωτές του Pride - Aνακοίνωση της Νεολ. ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

9. Τέσσερα σποτ δείχνουν τη διαφορά του κομπλιμέντου... από τη σεξουαλική παρενόχληση

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης. (αναλυτικά)


 

10. Eurovision: Νικητής ο Πορτογάλος Σομπράλ, που του απαγόρευσαν να φορέσει μπλουζάκι «SOS Refugees»

Η EBU απαγόρευσε χτες, ημέρα του μεγάλου τελικού, στον πορτογάλο διαγωνιζόμενο της Eurovision, Salvador Sobral, να φοράει την μπλούζα του με λεζάντα «S.O.S Refugees». (αναλυτικά)


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)