to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:26 | 15.06.2017

πηγή: 902.gr

Κοινωνία

Τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους από το νέο ιδιοκτήτη διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο «Athens Ledra»

Σε ετοιμότητα να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά από το νέο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο «Athens Ledra»


Σε ετοιμότητα να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά από το νέο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο «Athens Ledra».

Μετά το χτεσινό πλειστηριασμό που έφερε το ξενοδοχείο στα χέρια νέου ιδιοκτήτη, το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra» καλεί σήμερα στις 7 μ.μ. σε Γενική Συνέλευση. Οι περίπου 200 εργαζόμενοι βρέθηκαν «στον αέρα» μετά την απόφαση των προηγούμενων ιδιοκτητών (οικογένεια Παρασκευαΐδη) να προχωρήσει σε παύση εργασιών πριν από έναν χρόνο. Είχε προηγηθεί η «στάση πληρωμών» με την εργοδοσία να μην καταβάλει τη μισθοδοσία και το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους. Όλο αυτό το διάστημα, για περισσότερο από έναν χρόνο, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους και παράλληλα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Ήδη το επιχειρησιακό σωματείο, μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, έχουν θέσει στο υπουργείο Εργασίας αίτημά τους, με το οποίο ζητούν να κληθεί σε συνάντηση ο νέος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, με την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων, με θέμα τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διαδοχή των εργαζομένων στη νέα εταιρεία. Τα σωματεία διεκδικούν επίσης από το υπουργείο άμεσα μέτρα κοινωνικής προστασίας των οικογενειών τους, για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.

Όπως υπενθυμίζουν τα σωματεία, σε δελτίο Τύπου που είχαν εκδώσει στις 25/1/2017 το υπουργείο Εργασίας δήλωνε πως «θα παρέμβει αποφασιστικά ώστε να διασφαλιστεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα συμπεριλαμβάνει την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων καθώς και την διατήρηση των θέσεων εργασίας». 

tags: Athens Ledra

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)