to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 15.05.2017

Κοινωνία

Πιάνει δουλειά ο μετροπόντικας στη γραμμή επέκτασης της Καλαμαριάς

Ξεκινά σήμερα η διάνοιξη της πρώτης από τις δίδυμες σήραγγες στη γραμμή επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.


  Ξεκινά σήμερα η διάνοιξη της πρώτης από τις δίδυμες σήραγγες στη γραμμή επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε, Γιάννης Μυλόπουλος, υπογράμμισε πως "σε έναν με ενάμιση μήνα θα έχει ξεκινήσει η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας. Μέσα στο 2018 θα έχουμε ολοκληρώσει την διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων και στην Καλαμαριά. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 οι σήραγγες θα είναι ανοικτές και το 2019 θα μπορούμε να ξεκινήσουμε στην έναρξη των δοκιμαστικών".

   Ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στους δύο σταθμούς του Μετρό (Αγία Σοφία και Σιντριβάνι), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. "Στο μεν σκάμμα της Αγίας Σοφίας, αναμένεται εδώ και δύο εβδομάδες να καθαρογραφεί η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, για να ξαναρχίσουν οι εργασίες. Μετά την επίσκεψη του υπουργού η γνωμοδότηση πήγε στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και σύντομα θα υπογραφεί. Στο δε σκάμμα του Σιντριβανίου, εκκρεμεί η εισήγηση από πλευράς Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης για το νεκροταφείο, το οποίο έχει βρεθεί εκεί, η οποία καθυστερεί λόγω φόρτου εργασίας όπως επικαλούνται οι αρχαιολόγοι".

   Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε σχολίασε και τη σημερινή επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, υποστηρίζοντας ότι "η κατάσταση είναι τραγική και οι Θεσσαλονικείς είναι όμηροι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν. Ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτικό μονοπώλιο που δεν επέτρεψε τη δημιουργία άλλου μέσου. Είναι ζημιογόνα εταιρεία, αλλά οι μέτοχοι συνεχίζουν να παίρνουν μερίσματα. Πώς γίνεται αυτό, να δίνει μερίσματα μια ζημιογόνα εταιρεία; Παράλληλα σε αυτή την περίοδο με την κρίση παίρνουν παχυλούς μισθούς".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)