to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 06.08.2022

Πολιτική

Τη ...Δευτέρα η δήλωση Μητσοτάκη για υποκλοπές - Με διαρροές αμύνεται το Μαξίμου απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί για το ζήτημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως διαρρέουν κυβερνητικές πηγές σε φιλικά τους ΜΜΕ - Ουκρανία κι Αρμενία ζήτησαν παρακολούθηση Ανδρουλάκη, γράφει η Καθημερινή, επικαλούμενη επίσης κυβερνητικές πηγές


Tη ...Δευτέρα θα κάνει δήλωση για το θέμα των υποκλοπών και τις καταιγιστικές εξελίξεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς για να έχει προλάβει ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μαξίμου να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις διαδοχικές παραιτήσεις του γ.γ. του Μαξίμου αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ.

Ετσι, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι «δήλωση για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων θα κάνει τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν θα περιμένει την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθεί για τις τελευταίες εξελίξεις» - λες και ο πρωθυπουργός της χώρας τοποθετείται μόνο εντός Βουλής και είναι άξιος επαίνου όταν το κάνει!

Απόπειρα θολώματος των νερών και αντιστροφή των κινήσεων Μητσοτάκη

Εμφανής είναι σήμερα η προσπάθεια του Μαξίμου, διά των γνωστών «κυβερνητικών πηγών», να θολώσει τα νερά για το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών και της παρακολούθησης του αρχηγού του 3ου κοινοβουλευτικού κόμματος από την ΕΥΠ, που οδήγησε στην παραίτηση Δημητριάδη και Κοντολέοντα, ώστε να μετριασθεί το πλήγμα στον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση έσπευσε να θέσει υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ.

Ετσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ότι φυσικά δεν ήξερε για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη μέσω του συστήματος της ΕΥΠ αφού, όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή, «δεν είχε ενημερωθεί το Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές» οπότε μόλις το έμαθε... «ζητήθηκαν οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη (είχε υπ’ ευθύνη του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και του ίδιου του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος».

«Οι μυστικές υπηρεσίας Ουκρανίας και Αρμενίας ζήτησαν άρση απορρήτου»

Επιπλέον, οι κυβερνητικές πηγές συνεχίζουν τις διαρροές που συσκοτίζουν τους λόγους της παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Ετσι, μετά τις αρχικές διαρροές περί  Κίνας, σήμερα κυβερνητικές «πηγές ενημέρωσης»  αναφέρουν πάντα στην Καθημερινή ότι «την άρση απορρήτου στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας και της Αρμενίας», ενώ «κάποιες άλλες πηγές ενημέρωσης σημείωναν ότι το ενδιαφέρον των ξένων υπηρεσιών και κατ’ επέκταση και της ΕΥΠ είχε κεντρίσει η συμμετοχή του κ. Ανδρουλάκη σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου με αντικείμενο εμπορικές σχέσεις της Ενωσης με την Κίνα» (!).

Με διάταξη της Βασ. Βλάχου η άρση απορρήτου Ανδρουλάκη

Στο ίδιο δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρεται επίσης ότι «η ΕΥΠ, δηλαδή, παρακολουθούσε το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κάνοντας χρήση του συστήματος «νόμιμης συνακρόασης». Για την άρση του απορρήτου είχε υπογραφεί διάταξη από την εισαγγελέα που εποπτεύει την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου. Για τον λόγο αυτόν, η κ. Βλάχου συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, το μεσημέρι της Παρασκευής».

Διαβάστε ακόμη για το θέμα:

Η σύνοψη των εξελίξεων ως το βράδυ της Παρασκευής: Μετά την παραίτηση Δημητριάδη, γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος

Σκάνδαλο υποκλοπών: Παρέμβαση Ντογιάκου για διαρροές εγγράφων εκτός ΕΥΠ

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Εκθέτει τη χώρα διεθνώς - Με παρακολουθούσε η ΕΥΠ»

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι - Το καθεστώς Μητσοτάκη θα πέσει με πάταγο

Σε πανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Θέλει εξεταστική μόνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)