to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 17.07.2017

Κοινωνία

Τυφλή «δικαιοσύνη»: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας - Οδηγείται ξανά στη φυλακή

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας


Στη φυλακή θα παραμείνει η 28χρονη Ηριάννα και ο 33χρονος συγκατηγορούμενος της, Περικλής, καθώς το Πενταμελές Εφετείο αρνήθηκε, σε μια επίδειξη ακραίας εκδικητικότητας, στους δύο καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» την αναστολή στην έκτιση της ποινής τους. 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο εισαγγελέας που απέρριψε την αίτηση της Ηριάννας, είχε προτείνει την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου-Παππά και εμπλέκεται στην υπόθεση Siemens

Οι Εφέτες με πλειοψηφία τριών προς δύο απέρριψαν τις αιτήσεις των δύο νεαρών, αποδεχόμενοι την εισαγγελική εισήγηση που ουσιαστικά ζήτησε να παραμείνουν στη φυλακή καθώς είναι πιθανό «να τελέσουν όμοια αδικήματα». Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί που μειοψήφισαν έκριναν ότι και οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να αποφυλακιστούν μέχρι την δευτεροβάθμια δίκη τους, καθώς έκριναν βάσιμους και τους λόγους που επικαλείται η 29χρονη σχετικά με τη διδακτορικής της διατριβή, όσο και τους λόγους υγείας που επικαλείται ο συγκατηγορούμενος της. Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα- και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που "ταυτοποιήθηκε" με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη. Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηρριάνας. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε μεγάλη ένταση και απογοήτευση σε δεκάδες συγκεντρωμένους φίλους και αλληλέγγυους των δύο νεαρών, οι οποίοι με συνθήματα και φωνές έδειξαν την δυσαρέσκεια τους για την κρίση των εφετών. Κάποιοι φανερά οργισμένοι πέταξαν μπουκάλια με νερό, ενώ στη συνέχεια άναψαν φωτιές σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Διαβάστε επίσης τις σχετικές αντιδράσεις:

«Το τραύμα στο κράτος Δικαίου δεν επουλώθηκε σήμερα», δήλωσε στο Documento ο συνήγορός της, Θεόδωρος Μαντάς και πρόσθεσε: «Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών με οριακή πλειοψηφία, διαφορά μόλις μίας ψήφου, αρνήθηκε στην Ηριάννα το δικαίωμα να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, στη ζωή της και στην οικογένειά της. Ευχαριστούμε το σύνολο της κοινωνίας που στάθηκε κοντά στην Ηριάννα στον αγώνα και στην αγωνία της. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με επιμονή προκειμένου η Ηριάννα να επιστρέψει στη ζωή».

Το μήνυμα από τη σελίδα αλληλεγγύης στην Ηριάννα στο facebook:

Ηριάννα: Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου

Λίγο νωρίτερα η Ηριάννα είπε στο δικαστήριο πως είχε απόλυτη βεβαιότητα για την αθώωση της γιατί ήξερε ποια ήταν η αλήθεια: «Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση Ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και ο καθηγήτριες της Ηριάννας στο Πανεπιστήμιο Μαρία Ιακώβου και Αμαλία Μόζερ, οι οποίες τόνισαν πως η αιτούσα είναι τελειόφοιτη με 9,85 με άριστα το 10 και ότι εργάζεται στο ίδρυμα 2,5 χρόνια «Είναι εξειδικευμένη επιστήμονας και προσφέρει έργο. Η κοσμήτορας είναι συγκλονισμένη με ό,τι της συνέβη. Η παρουσία της στο σχολείο του Πανεπιστημίου, όπου οι ξένοι μαθαίνουν ως δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά είναι επιβεβλημένη. Μάλιστα πια αμείβεται αφού το Πανεπιστήμιο προσφέρει υποτροφία εργασίας στους αριστούχους», είπε η κ. Ιακώβου. Η καθηγήτρια Αμαλία Μόζερ είπε ότι εάν δεν συνεχίσει η 29χρονη ό,τι έχει ξεκινήσει και παραμείνει στη φυλακή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για το επαγγελματικό της μέλλον.

Κατά τον εΕισαγγελέα, πάντως, η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φάση της και άρα σε «όχι τόσο σημαντικό στάδιο», που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη από την κράτηση της. Παραδέχθηκε ωστόσο πως βλάπτεται η ενασχόληση της με την διδασκαλία, αυτή όμως «είναι μια συνέπεια του εγκλεισμού της». Αντίστοιχα για τον 33χρονο, ο εισαγγελικός λειτουργός εκτίμησε πως τα προβλήματα υγείας που έχει μπορούν να αντιμετωπιστούν «από το ιατρικό προσωπικό των φυλακών» και επομένως δεν υφίσταται βλάβη από την κράτηση.

Την Ηριάννα υποδέχθηκαν νωρίτερα στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα δεκάδες υποστηρικτές, φίλοι και συγγενείς της, ορισμένοι εξ αυτών εμφανώς συγκινημένοι. Η αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ήταν ασφυκτικά γεμάτη από το πρωί και μέχρι να έρθει η ώρα της συζήτησης της αίτησης της Ηριάννας, μέχρι και ο διάδρομος είχε γεμίσει υποστηρικτές. Μάλιστα, χρειάστηκε την παρέμβαση της προέδρου προκειμένου να παραμερίσει ο κόσμος έτσι ώστε οι μάρτυρες των υποθέσεων να μπορούν να φτάνουν την έδρα για να καταθέσουν.

Τελικά, η συγκέντρωση αλληλεγγύης υποχρεώθηκε να βγει από την αίθουσα, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία είναι δημόσια και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της δίκης, ύστερα από σχετική εντολή της προέδρου προς τη φρουρά της αίθουσας. Στόχος των αλληλέγγυων ήταν η με κάθε κόστος έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, χωρίς προσκόμματα ή κωλύματα που ενδεχομένως να επιβάρυναν την ίδια την Ηριάννα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, tvxs.gr, news247.gr, documentonews.gr

Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε και την Παρασκευή 14 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου (εδώ το ρεπορτάζ του Left.gr) με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. (φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας)

Στην σελίδα αλληλεγγύης στην Ηριάννα στο facebook μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες για την υπόθεση καθώς και τα μηνύματα και τις δράσεις συμπαράστασης στην Ηριάννα. 

Το κύμα υποστήριξης στην Ηριάννα και το αυτονόητο αίτημα για δικαιοσύνη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Άνθρωποι του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού, πολιτικές δυνάμεις από ένα ευρύ φάσμα, συλλογικότητες καθώς και προσωπικότητες, όπως ο Μ. Γλέζος, ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν της Ηριάννας, για την ανατροπή της αστήρικτης και υπέρμετρα αυστηρής απόφασης και για την επιτυχή έκβαση της αίτησης αναστολής, η οποία θα εκδικαστεί στις 17 Ιουλίου.

Κοινή δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ.

Σε κάθειρξη δεκατριών ετών χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή της ποινής, για συμμετοχή στη ΣΠΦ (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) και «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων», καταδικάστηκε την 1η Ιούνη η Ηριάννα Β.Λ., από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Σύμφωνα με αρκετές και διασταυρουμενες δημοσιευσεις στον ηλεκτρονικό κι έντυπο τύπο η καταδικαστικη απόφαση του δικαστηριου προκάλεσε αρνητική έκπληξη για την σκληρότητά της, αφού μάλιστα αγνόησε προηγούμενες αθωωτικές αποφάσεις με ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας  καταδίκασε την κατηγορούμενη στη βαρύτατη αυτή ποινή με μόνη απόδειξη το «μερικό γενετικό υλικό», ταυτοποίηση δηλαδή μέρους του DNA της, που σύμφωνα με τα κρατικά εργαστήρια ανιχνεύθηκε σε γεμιστήρα χωρίς όπλο.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση έχει συγκλονίσει το νομικό και δικαστικό κόσμο της χώρας δεδομένου οτι οι δικαστικές αρχές σε παρόμοιες υποθέσεις δεν θεώρησαν ως αποδεικτικό υλικό τέλεσης αξιόποινης πράξης την εύρεση «μερικού γενετικού υλικού».

Η 29χρονη υποψήφια διδάκτορας στοχοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, ο οποίος κατηγορήθηκε με το άρθρο 187Α για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για να αθωωθεί στη συνέχεια ομόφωνα και πλέον αμετάκλητα, ήδη από το πρωτόδικο Δικαστήριο, με τη σύμφωνη γνώμη ακόμη και του εισαγγελέα της έδρας, Σωτήριου Μπάγια.

Το 2013 όμως με αφορμή το εν λόγω εύρημα ενεπλάκη σε έναν δικαστικό Γολγοθά. Αυτό το μερικό αποτύπωμα οδήγησε στη σύλληψή της και στη ποινική της δίωξη. Μετά την απολογία της στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, γεγονός που καταδείκνυε την ανεπάρκεια των ενδείξεων ενοχής με βάση τις οποιες είχε ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος της. Στο παραπεμπτικό βούλευμα τονίζεται ότι «κανένα στοιχείο που να τη συνδέει με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν βρέθηκε από την άρση τόσο του τηλεφωνικού όσο και του τραπεζικού απορρήτου. Περαιτέρω ούτε κατά τη διενέργεια κατ’ οίκον έρευνας, ούτε όμως και κατά τη διενέργεια έρευνας σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα της προέκυψε οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει την εμπλοκή ή συμμετοχή της».

Για την κατηγορία που της αποδίδεται, δηλαδή της ανεύρεσης βιολογικού υλικού σε γεμιστήρα εκτός όπλου, η κατηγορούμενη προσκόμισε τεχνική έκθεση του διορισμένου πραγματογνώμονα Γεώργιου Φιτσιάλου, διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου Nice Sophia Antipolis της Γαλλίας, γενικού διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA, ο οποίος ειδικεύεται στην ανάλυση/ταυτοποίηση DNA (εγκληματικές έρευνες, αστικές υποθέσεις) και συμπεριλαμβάνεται στους καταλόγους πραγματογνωμόνων των ελληνικών δικαστηρίων, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίησή της με το επίμαχο μερικό γενετικό προφίλ. O πραγματογνώμονας επισημαίνει στην έκθεσή του ότι σημειώθηκαν «τραγικά λάθη, σοβαρές ελλείψεις και σημαντικές αποκλίσεις από τους κανόνες που έχει θεσπίσει η διεθνής επιστημονική κοινότητα για την ανάλυση DNA δειγμάτων εγκληματολογικού χαρακτήρα».

«Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε χαρακτηρίζεται ως υλικό χαμηλής ποσότητας και ποιότητας, καθώς βρίσκεται κάτω από το όριο των 200pg/αντίδραση και κατά τη γενετική ανάλυση απέδωσε ένα μη πλήρες (μερικό) και κακής ποιότητας γενετικό προφίλ... Κι ακόμη στη στατιστική ανάλυση δεν συμπεριελήφθη όλα το προφίλ, αλλά μόνο όσοι γενετικοί δείκτες ήταν πλήρως συμβατοί με το γενετικό προφίλ της κατηγορουμένης ενώ οι υπόλοιποι αγνοήθηκαν, καθώς αν είχαν συμπεριληφθεί η κατηγορούμενη θα είχε αποκλειστεί ως δότρια του γενετικού υλικού».

Είναι σαφές ότι τα παραπάνω στοιχεία δημιουργούν στους πολίτες την εντύπωση ότι υπήρξε μια σοβαρή παραβίαση αρχών και κανόνων της απονομής της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου.

Η πανεπιστημιακός Ηριάννα Β.Λ. δηλώνει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει σχέση με τον πολιτικό χώρο στον οποίο της αποδίδεται συμμετοχή. Πρόκειται για μια περίπτωση ποινικοποίησης των προσωπικών της σχέσεων και των κοινωνικών της συναναστροφών που δε συνάδουν με το κράτος δικαίου. Πέραν τούτου, η καταδίκη αυτή θα αποτελέσει συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμά της στη μόρφωση και στην επιστημονική εξέλιξη αλλά και ένα άνευ προηγουμένου δεδικασμένο για την δικαιοσύνη και την ίδια τη δημοκρατία.

Καλούμε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Ένωση Δικαστών, τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, της τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις, την ΠΟΣΔΕΠ, τους φοιτητικούς συλλόγους, τη Διεθνή Αμνηστία, την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, το Συνήγορο του Πολίτη, και κάθε φορέα της κοινωνίας των πολιτών και δημοκρατικό πολίτη να παρέμβουν υπέρ της Ηριάννας.

Η πολιτική και κοινωνική μας εγρήγορση σε αυτό το ζήτημα είναι αίτημα που μπορεί να ενώσει.

Είναι υποχρέωση μας στο δίκαιο και στην υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων.

Καλούμε την δικαιοσύνη να λάβει όλα τα επείγοντα και κατάλληλα μέτρα για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων για μια δίκαιη δίκη.

Γκιόλας Ιωάννης

Θελερίτη Μαρία

Θεοπεφτάτου Αφροδίτη

Θηβαίος Νικόλαος

Ιγγλέζη Αικατερίνη

Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα)

Καραγιαννίδης Χρήστος

Κυρίτσης Γεώργιος

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Πάλλης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος 

Σταματάκη Ελένη

Σταμπουλή Αφροδίτη

Φίλης Νικόλαος

Ψυχογιός Γεώργιος

 

Δείτε εδεικτικά μερικά από τα μηνύματα αλληλεγγύης: 

«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν είναι όμως ανεξέλεγκτη»

Για την υπόθεση,  για την οποία όπως προαναφέρθηκε, το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε  το σκεπτικό της απόφασης και την επίσπευση της καθαρογραφής της, η  γ.γ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη δήλωσε πρόσφατα τα εξής:

«Mε αφορμή και την πρόσφατη πανηγυρική αθώωση του Τάσου Θεοφίλου, είπα πως μπορεί να ξανακερδίσει την ελευθερία του, αλλά κανείς δε μπορεί να του δώσει πίσω τα 5 χρόνια που πέρασε στη φυλακή. Είχαμε κι άλλες περιπτώσεις κακοδικίας. Είχαμε Μανωλάδες, που δεν θυμάμαι πιο εξευτελιστική απόφαση για τη χώρα, καταδικασθήκαμε για παραβίαση του άρθρου 3, ουσιαστικά για σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, απίστευτος διασυρμός της χώρας, η ελληνική δημοκρατία φεσώθηκε κι από πάνω και 700.000 για κακοδικία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει να κινηθεί, αλλά επιδεικνύοντας την πολιτική βούληση που απαιτείται, στις 12 Ιουνίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ζήτησε το σκεπτικό της απόφασης και την επίσπευση της καθαρογραφής της, για την καταδίκη της πανεπιστημιακού Ηριάννας Λ.»

Η δήλωση της Ηριάννας με ημερομηνία 09/06: 

"Μου ζητήθηκε να κάνω μια δήλωση. Για την απόφαση και για το πώς νιώθω. Νιώθω, λοιπόν, ότι τρεις φορές Άλλοι επιχείρησαν να μου ανακόψουν τον δρόμο, σπέρνοντας σ’ αυτόν εμπειρίες ξένες, ασύνδετες με τις δικές μου επιλογές. Η πρώτη φορά ήταν η σύλληψη του συντρόφου μου, η δεύτερη η σύλληψή μου και η τρίτη τώρα (φαντάζομαι είπαν “οι ψυχολογικοί φραγμοί δεν φτάνουν, ας γίνουν αυτοί πραγματικοί”).

Την πρώτη και τη δεύτερη φορά καλώς ή κακώς αδιαφόρησα. Αγνόησα τα εμπόδια και συνέχισα τη δική μου πορεία, σπουδές, δουλειά, φίλοι, οικογένεια, ζωή. Τέσσερα χρόνια μετά όμως, την πρώτη του Ιούνη, έρχονται ξανά οι Άλλοι και όχι απλά μου κλείνουν τον δρόμο, αλλά τον ξηλώνουν – λες και δεν υπήρξε ποτέ. Και τώρα, βρίσκομαι εδώ, στις φυλακές Ελαιώνα, προσπαθώντας να κρατήσω τον εαυτό μου.

Και σκέφτομαι: στις “συνειδήσεις” τους όλα επιτρέπονται. Λένε πως οι δικοί τους μετέωροι και ανυπόστατοι σκοποί βαραίνουν πάλι περισσότερο από μια ζωή. Δεν είναι τρελοί. Η τρέλα είναι άλλοθι. Είναι αυθαιρεσία. Εκμετάλλευση της ανωνυμίας και της θέσης τους. Παίζουν σκάκι στις πλάτες μας, χωρίς να έχουν αντίπαλο, “όλα τα πιόνια ευθεία. Μια ή άλλη εμείς παίρνουμε το παιχνίδι”.

Δήλωση της Ηριάννας με ημερομηνία 02/07:

"Στο στόχαστρο μπαίνουν όχι πράξεις, αλλά σχέσεις… Ή, ορθότερα, αλυσίδες σχέσεων. Δεν ξέρω. Κάποια πράγματα με ξεπερνάνε. Υπερβαίνουν τη λογική μου. Και αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Επικίνδυνα όχι μόνο για μένα, όχι μόνο για τους φίλους μου και τους γνωστούς μου. Επικίνδυνα για μια ολόκληρη γενιά. Και ακόμη περισσότερο για τις επόμενες. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η σκέψη ότι η υπόθεσή μου δεν είναι εξαίρεση, αλλά μέρος ενός κανόνα."
 

Για την αποφυλάκιση της Ηριάννας έχει ξεκινήσει επίσης κίνημα ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών. 23 Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους το περασμένο διάστημα και τώρα συνυπογράφουν κείμενο αναφέροντας:

"Η Ηριάννα, όπως λίγο πολύ πλέον όλοι ξέρετε, φυλακίστηκε για 13 χρόνια με αμφιλεγόμενο μερικό δείγμα dna και τη σχέση της με έναν αθώο.

Φυλακίστηκε από κάποιους που δεν δίνουν καμία σημασία στην ανθρώπινη ζωή. Άνθρωποι επικίνδυνοι σε επικίνδυνες θέσεις και εμείς έρμαια των αποφάσεων τους. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν…

Για μας μουσική δεν είναι ο στόχος ή το αποτέλεσμα. Είναι το μέσo στην δική μας προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, να βροντοφωνάξουμε για την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Επειδή λοιπόν υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα απ την μουσική σε αυτόν τον κόσμο σπάμε την σιωπή και την βολική λογική ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να μιλάνε μόνο μέσα απ το έργο τους και φωνάζουμε για την απελευθέρωση της!

Μακάρι οι μελωδίες μας να της κάνουν συντροφιά και να της δίνουν δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ηριάννα είμαστε μαζί σου και θα φροντίσουμε τίποτα να μην ξεχαστεί μέχρι να δικαιωθείς!".

Υπογράφουν οι:

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

MANU CHAO

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ

ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

VILLAGERS OF IOANNINA CITY (VIC)

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

ΛΑΡΓΚΟ

ΚΛΕΛΙΑ ΡΕΝΕΣΗ

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΧΑΙΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΣΙΩΤΑΣ

63 HIGH

SOCIAL WASTE

ΣΩΤΗΡΕΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC

Η Μ. Γιαννακάκη για την υπόθεση της Ηριάννας: Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν είναι όμως ανεξέλεγκτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)