to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 07.02.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 7/2)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η έκθεση του ΔΝΤ και οι αντιδράσεις, ο θάνατος του Λουκιανού Κηλαηδόνη, η σεισμική δραστηριότητα στη Λέσβο...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Στο 9,22% οι εισφορές για τα μπλοκάκια

Σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος- εργοδότης δεν υποβάλει ΑΠΔ, τότε ο εργαζόμενος καταβάλει εισφορές μισθωτού (δηλ. 6,67% για κύρια ασφάλιση και 2,55% για υγειονομική περίθαλψη, σύνολο 9,22%), μέχρι την επίλυση της διαφοράς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. (αναλυτικά η εγκύκλιος και παραδείγματα)


 

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής άδειασε τον Άδωνι για τη μήνυση κατά Πολάκη

Για την καταγγελία του αναπληρωτή υπουργού πως ο Αδ. Γεωργιάδης όταν ήταν υπουργός Υγείας έστελνε εκείνος και η σύζυγός του «ραβασάκια» στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να γίνουν διορισμοί. (αναλυτικά)


 

Α. Μπαλωμενάκης: Η ίδια η ΝΔ θα έπρεπε να θέσει το θέμα για το πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη

"Η ίδια η ΝΔ δια του εκπροσώπου της, θα έπρεπε να το θέσει το θέμα αυτό, προκειμένου να αποδείξει ότι ο αρχηγός της νομίμως ενήργησε", είπε στο Πρακτορείο 104,9 fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης, αναφερόμενος στο ερώτημα που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αναφορικά με το "πόθεν έσχες" του Κυριάκου Μητσοτάκη. (αναλυτικά)


 

Απαντήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ για το «Μητρώο Στελεχών»

«Κινείται εντός του πλαισίου του νόμου για τη διατήρηση, αποθήκευση, και διάδοση των προσωπικών δεδομένων;» ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία για την ηλεκτρονική εφαρμογή «Μητρώο Στελεχών», που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της. (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για προσλήψεις

Το πρόγραμμα έχει δύο σκέλη και στοχεύει στη δημιουργία συνολικά 15.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. «Στο νέο πρόγραμμα έχουμε εισαγάγει δύο βασικές αλλαγές: Δίνουμε τη δυνατότητα πρόσληψης σε ανέργους με 6 μήνες ανεργίας και άνω, προκειμένου να προληφθεί η μακροχρόνια ανεργία σ’ αυτές τις δύσκολες ηλικίες και ελαφρύνουμε τις προϋποθέσεις ένταξης αυξάνοντας τα κίνητρα των επιχειρήσεων, ώστε να προσλάβουν μεγαλύτερο αριθμό ανέργων αυτής της ηλικιακής ομάδας», δηλώνει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. (αναλυτικά)


 

Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις «Αγορές των Καταναλωτών»

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας το σχέδιο νόμου, στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται η λειτουργία των «Αγορών των Καταναλωτών», με στόχο να αναπτυχθεί καταναλωτική συνείδηση μέσω της ενεργοποίησης των πολιτών. (αναλυτικά)


 

Υπεγράφησαν οι πρώτες 176 συμβάσεις με επαγγελματίες Υγείας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για επείγουσα παρέμβαση στην προσφυγική κρίση

Υπεγράφησαν οι πρώτες 176 συμβάσεις επαγγελματιών υγείας, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, που αναλαμβάνει καθήκοντα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «PHILOS». (αναλυτικά)


 

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις στα Public

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα τις απολύσεις από την αλυσίδα καταστημάτων Public. (αναλυτικά)




Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων διαφημιστικά προγράμματα 8 εκατ. ευρώ για την προώθηση του τουρισμού

Την ένταξη του έργου «Διαφήμιση – Προβολή Τουριστικών Προγραμμάτων», συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Το έργο αφορά τον σχεδιασμό και την κατάρτιση ολοκληρωμένων διαφημιστικών προγραμμάτων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. (αναλυτικά)


 

Α. Ξανθός: Προτεραιότητα η πρόσβαση στα πραγματικά καινοτόμα φάρμακα με τεκμηριωμένο κλινικό όφελος

Η δυνατότητα πρόσβασης των ασθενών σε πραγματικά καινοτόμα φάρμακα με τεκμηριωμένο κλινικό όφελος και θετική επίδραση στην εξέλιξη της νόσου και την ποιότητα ζωής, είναι κρίσιμη πολιτική προτεραιότητα, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο 2ο συνέδριο για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας. (αναλυτικά)


 

Τέλος σε αποκριάτικες στολές με σεξουαλικά υπονοούμενα ή ναζιστικά πρότυπα

Περιορισμούς στη διάθεση ή και στην εμπορική προβολή προϊόντων τα οποία πωλούνταν σε παιδικά τμήματα ορισμένων καταστημάτων επέβαλε ο υπουργός Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου. (αναλυτικά)


 

Γ. Κουζέλης: Εως το τέλος της σχολικής χρονιάς το νέο σύστημα εισαγωγής

Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προσδιορίζει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Γ. Κουζέλης: Εως το τέλος της χρονιάς οι μαθητές που τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου θα ξέρουν τι σύστημα θα έχουν μπροστά τους. (αναλυτικά)


 

Σε εφαρμογή το Πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα"

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» εισάγει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από την κυβέρνηση. Σκοπός της προτεινόμενης ρύθμισης είναι, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η ουσιαστική καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών, καθώς και η προώθηση της παιδικής ευημερίας, μέσω της ανάπτυξης κοινωνικής πολιτικής δωρεάν παροχής σχολικών γευμάτων σε μαθητές σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης. (αναλυτικά)


 

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τις δυνατότητες που παρέχει η ΜΟΔ στους δήμους

Να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει η ΜΟΔ ΑΕ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) για τον σχεδιασμό, την ωρίμανση και την υλοποίηση έργων συμβουλεύει τους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο που απέστειλε στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. (αναλυτικά)


 

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων ανακατασκευής γηπέδων στο Δήμο Λαρισαίων

Οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν ανακατασκευές των γηπέδων «Θεσσαλικού», «Νεάπολης Α΄», «Μητσιμπόνα Α΄» και «Κουκολίτσιου – Μουσιάρη» του Δήμου Λαρισαίων. (αναλυτικά)


 

Ξεκίνησε το πρόγραμμα μετακίνησης βρεφών από τα δημόσια μαιευτήρια και αποκατάστασής τους σε ανάδοχες οικογένειες

Φιλοδοξώντας να βάλει τέρμα, ή έστω να περιορίσει, το φαινόμενο της εγκατάλειψης βρεφών στα μαιευτήρια, ξεκίνησε το πρόγραμμα μετακίνησης βρεφών από τα δημόσια μαιευτήρια και αποκατάστασής τους σε ανάδοχες οικογένειες. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)