to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 06.12.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 6/12)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν οι αποφάσεις του Eurogroup, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και η απεργία της ΠΝΟ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

ΓΓΔΕ: Υπέρβαση 2,44 δισ. ευρώ στα έσοδα του 11μήνου

Νέα υπέρβαση των εσόδων καταγράφηκε και το Νοέμβριο. (αναλυτικά)


 

Ξεκινά η χρηματοδότηση για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ και το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ

Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) δυο νέων χρηματοδοτικών εργαλείων ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα για την υποστήριξη νέων ερευνητών, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται συνολικά σε 14.000.000 ευρώ. (αναλυτικά)


 

Π. Κουρουμπλής: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στη φορολογία των ναυτικών

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως "αυτή η απεργία δεν έχει νόημα να συνεχίζεται, εκτός αν υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες" και εξήγησε: "αν διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΝΟ στις 29 Νοεμβρίου μιλάει για εξομοίωση της φορολογίας των ναυτικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Τα κατώτερα πληρώματα των ναυτικών έχουν ένα ειδικό καθεστώς φορολόγησης 10% και τα ανώτερα ένα 15% και ο φόβος ήταν ότι θα εξομοιωθεί, θα γίνει 45%. Από την πρώτη στιγμή τους διαβεβαίωσα ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Απετράπη αυτό και περιορίστηκε η πρόταση (των θεσμών) σε 3%, δηλαδή το 10% να γίνει 13% και το 15% να γίνει 18%. Εμείς δηλώσαμε στην ΠΝΟ, στη χθεσινή συνάντηση, ότι ούτε αυτό η κυβέρνηση το δέχεται και επιχειρεί να το αποσύρει από το τραπέζι και να το αντικαταστήσει με άλλο ισοδύναμο μέτρο. Αυτό, όμως, θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Σε ό,τι αφορά στο 3% δηλαδή, διότι η εξομοίωση έχει βγει τελείως από το τραπέζι". (αναλυτικά)


 

Το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας για την «Κάρτα του Αγρότη», υπέγραψαν ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και η Εθνική Τράπεζα

Όπως επεσήμανε ο B. Αποστόλου, «με την σημερινή υπογραφή υλοποιούμε τις δεσμεύσεις του προγράμματός μας και μια από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, την κυκλοφορία της “Κάρτας του Αγρότη”». (αναλυτικά)


 

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο έχει συμπεριληφθεί η νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή -μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016- των οφειλομένων του ελληνικού δημοσίου στον ΟΑΣΘ λόγω της διαφοράς ΦΠΑ (σ.σ. ο ΟΑΣΘ εισπράττει με 13% και αποδίδει με 24%). (αναλυτικά)

Μετά τη δικαστική απόφαση-κόλαφο: Η ΟΙΕΛΕ ζητεί τον πλήρη διοικητικό και οικονομικό έλεγχο του Κολλεγίου Αθηνών

Η προσφυγή της Ομοσπονδίας «έχει ως αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση συνθηκών νομιμότητας και διαφάνειας στο εν λόγω εκπαιδευτήριο και την προστασία των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών που παραβιάζονται συστηματικά τα τελευταία 18 χρόνια». (αναλυτικά)


 

Στο Κορωπί το πρώτο «Πράσινο Σημείο» Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, στην Αττική, έπειτα από απόφαση της Περιφέρειας

Το «πράσινο φως» για την αδειοδότηση του πρώτου «Πράσινου Σημείου» στην Αττική, στο Κορωπί, έλαβε ο δήμος Κρωπίας, γεγονός το οποίο ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, στη συνεδρίαση του Δ. Σ χαρακτήρισε ως «μια σημαντική επιτυχία για το δήμο και την εξέλιξη εφαρμογής του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ). (αναλυτικά)

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)