to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:25 | 04.10.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 4/10)

Στο επίκεντρο η χρήση χημικών στη διαδήλωση των συνταξιούχων, τα οικονομικά και η προπαγάνδα για... καταστροφή, τα γενέθλια της Ν.Δ, η παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο «Τιτάνια», η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου....


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Αλ. Τσίπρας στη σύσκεψη για την οικονομική πολιτική: Διαψεύδονται όσοι πανηγύρισαν προεξοφλώντας κατάρρευση των εσόδων

Ο πρωθυπουργός, Aλέξης Τσίπρας, προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. (αναλυτικά)


 

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση, καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει

Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κρύψει το άγχος του: Το άγχος που του προκαλούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις – ακόμα και σημερινές – για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ανακοίνωση του Μαξίμου. (αναλυτικά)


 

Η κυβέρνηση προκηρύσσει 4.000 θέσεις εργασίας στον χώρο της Υγείας με τα 48,8 εκατ. ευρώ που έχουν εισπραχθεί για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αυτές, εντάσσονται στην βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, που είναι η ταχεία βελτίωση της κατάστασης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε, εντός του 2017, να υπάρξει μια εντελώς νέα εικόνα για την Δημόσια Υγεία στη χώρα μας. (αναλυτικά)

Το τίμημα από την αδειοδότηση των καναλιών θα χρησιμοποιηθεί για να γιατρέψει τις μεγάλες πληγές της κοινωνίας https://t.co/3zI0rg3ZAp

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) October 4, 2016


 

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα, με τον Λ. Γιουνσάν: Βούληση των δύο χωρών για εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας και επέκτασή της σε νέους τομείς

Η βούληση των δύο χωρών για εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας τους και η επέκτασή της σε νέους τομείς, επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Λιοy Γιουνσάν, μέλους του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για ζητήματα πολιτισμού, στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. (αναλυτικά)


 

Συνεδρίαση στο ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό χρέος: Μέχρι το τέλος του έτους η ολοκλήρωση της συζήτησης για ελάφρυνση (αναλυτικά)

Πιερ Μοσκοβισί: Κανένα άλλο κράτος-μέλος δεν έκανε ταυτόχρονα τόσες μεταρρυθμίσεις, όσες η Ελλάδα

Δημ. Παπαδημούλης προς Μοσκοβισί: «Οι δανειστές, να τηρήσετε τη συμφωνία για ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup - πρέπει να εφαρμοστεί»


 



«Άδειασμα» από τον Προβόπουλο για τα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, καμία αυτοκριτική για την 6ετία του

Μαραθώνια και η κατάθεση του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ - Όλα καλώς καμωμένα, κατά τον Γ. Προβόπουλο ως προς την εποπτεία που άσκησε η ΤτΕ το διάστημα από τον Ιούνιο 2008 έως τον Ιούνιο 2014 - «Πώς οι τράπεζες προεξοφλούσαν ότι τα κόμματα θα είχαν την ίδια επιχορήγηση μέχρι το 2020;», το «άδειασμα» Προβόπουλου για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. (αναλυτικά)


 

ΥΠΟΙΚ: Υπέρβαση στόχου στα καθαρά έσοδα καταγράφεται στο 9μηνο

Στο υπουργείο Οικονομιών επικρατεί ικανοποίηση για την εξέλιξη των εσόδων η οποία επιβεβαιώνει την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού. (αναλυτικά)


 

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε εξηγήσεις από τον Κυρ. Μητσοτάκη για τις νέες αποκαλύψεις για τον Μάριο Σαλμά

Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τα πεπραγμένα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, αναδεικνύουν πως το μοναδικό δόγμα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν το "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. (αναλυτικά)


 

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είμαστε σε καλό δρόμο για να γίνει βιώσιμο το χρέος

Την πεποίθησή του ότι «είμαστε σε ένα καλό δρόμο για το πώς θα γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο» και πως στο τέλος του χρόνου θα υπάρξει λύση ώστε να δημιουργηθεί ένας «καθαρός διάδρομος» για την προσέλκυση επενδύσεων, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. (αναλυτικά)


 

«Ταύρος» το ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία

Μια ευχάριστη έκπληξη για την Ελλάδα περιλαμβάνει η έκθεση του ΔΝΤ World Economic Outlook. Αίφνης, τα στελέχη του Ταμείου εμφανίζονται «υπεραισιόδοξα» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς όχι μόνο προβλέπουν ότι φέτος το πραγματικό ΑΕΠ θα κλείσει με θετικό πρόσημο (0,1% του ΑΕΠ), αλλά και ότι το 2017 η ανάπτυξη θα φτάσει το 2,8% του ΑΕΠ! (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ και 6,75 δισ. στην πραγματική οικονομία

Ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε ότι οι πλήρεις αιτήσεις έφτασαν τις 34.000 μόνο στον πρώτο κύκλο των προγραμμάτων υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες. Τα τέσσερα προγράμματα επιχειρηματικής δραστηριότητας έκλεισαν στα τέλη Ιουλίου ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι στο πρώτο πρόγραμμα. Παράλληλα θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος για τα τρία προγράμματα καθώς το πρόγραμμα που αφορούσε τον τουρισμό έχει κλείσει. (αναλυτικά)


 

Μ. Καραμεσίνη: Μέχρι τις αρχές Νοέμβρη, νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας

Θα προβλέπεται αναλόγως των δεδομένων των ανέργων και των επιχειρήσεων να ορίζεται το ύψος και να δίνεται και η επιδότηση. Αυτό θα αφορά βραχυχρόνια ανέργους αλλά και μακροχρόνια εφόσον δικαιούνται βοήθημα ανεργίας που είναι 200 ευρώ το μήνα και ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το υπολειπόμενο, μέχρι τα 360 ευρώ. (αναλυτικά)


 

Ενισχύσεις - ρεκόρ άνω των 4 δισ. ευρώ στους αγρότες φέτος

Με την επιστροφή 130-140 εκατ. ευρώ στους αγρότες, σε σχέση με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου και τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, συνεχίζεται η στήριξη του αγροτικού δυναμικού, που φέτος αναμένεται να εισπράξει συνολικά κεφάλαια ρεκόρ άνω των 4 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο και το Στ. Σχινά. (αναλυτικά)


 

Τρ. Αλεξιάδης: Πολύτιμο εργαλείο κατά της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής η Αυτόματη Ανταλλαγή Πληροφοριών Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών

Ένα επιπλέον εργαλείο αποκτά το υπουργείο Οικονομικών και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί, στη δράση κατά της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, με την κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Αυτόματη Ανταλλαγή Πληροφοριών Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών. (αναλυτικά)

 
 



Υπ. Υγείας: Είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε το «απόστημα» του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το υπουργείο Υγείας δηλώνει αποφασισμένο να καθαρίσει μέχρι τέλους το «απόστημα» του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρουν πηγές από το υπουργείο, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακύρωσε ως αντισυνταγματικές τις αναγκαστικές παραιτήσεις, των τριών τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. (αναλυτικά)


 

Β. Αποστόλου: Νομοθετική παρέμβαση για εξυγίανση της αγοράς

Νομοθετική παρέμβαση για εξυγίανση της αγοράς προανήγγειλε ο Βαγγέλης Αποστόλου από την Κεντρική Αγορά Αθηνών. (αναλυτικά)


 

Απογείωση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Συγκεκριμένα,συμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου, διακινήθηκαν 14,6% περισσότεροι επιβάτες σε σχέση με πέρσι αγγίζοντας τα 2,13 εκατ. επιβάτες. Ενισχυμένη επίσης ήταν κατά 14% και 15% αντίστοιχα η κίνηση επιβατών στο εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο.Παράλληλα, οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 17% και 15% αντίστοιχα. (αναλυτικά)


 

Οι όροι των διαγωνισμών σίτισης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών

Οι διαγωνισμοί σίτισης διενεργούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις στη βάση των προβλέψεων του ν. 4368/16-Α΄ 21 (αναλυτικά)


 

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ των ΕΛΤΑ και του υπουργείου Εργασίας

Προγραμματική σύμβαση συμφωνήθηκε μεταξύ των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων με κοινωνικό όφελος. (αναλυτικά)


 

Ενισχύεται η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής παρέμβασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των δρομολογίων του τρένου ανάμεσα σε Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη, η διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποδέχτηκαν τις προτεινόμενες δρομολογιακές ρυθμίσεις, οι οποίες αναδείχθηκαν από τους Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμων Τρικάλων και Καρδίτσας. (αναλυτικά)


 

Παρεμβάσεις στο άλσος «Μπαρουτάδικο» στον Δήμο Αιγάλεω από την Περιφέρεια Αττικής

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Αναβάθμιση δικτύου πυρασφάλειας και αντικατάσταση αντλιών για το άλσος του Δήμου Αιγάλεω», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. (αναλυτικά)


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)