to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:38 | 28.03.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 28/3)

Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησαν οι αντιπαραθέσεις στη Βουλή για το Μουσείο Μπελογιάννη και λιγότερο η συζήτηση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τα εξοπλιστικά επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Αντικομμουνιστικές κραυγές στη Βουλή για τον Μπελογιάννη - Για στροφή της ΝΔ στην ακροδεξιά, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Απασφάλισε η Χρυσή Αυγή και απείλησε ότι θα γκρεμίσει το σπίτι – Μουσείο του μεγάλου αγωνιστή της Αριστεράς, ενώ η ΝΔ έκανε μαθήματα ιστορίας κι αντικομμουνισμού - Πίσω από τις αντικομμουνιστικές κραυγές και τους ισχυρισμούς περί αντιπερισπασμών, κρύβεται η μοναδική έγνοια τους, που δεν είναι άλλη από το να παραμείνουν στο σκοτάδι οι αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Στα… κάγκελα το Μαξίμου για τον ρόλο Στουρνάρα

Κυβερνητικοί κύκλοι συνδέουν τη ξαφνική κινητικότητα Στουρνάρα με τις ανάλογες κινήσεις που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα στο ευρύτερο σημιτικό «στρατόπεδο» - Το Μαξίμου ταυτίζει τις κινήσεις του διοικητή της ΤτΕ με τα σενάρια που εξυφαίνουν συγκεκριμένοι κύκλοι του εξωτερικού. (αναλυτικά)


 

Αισιοδοξία για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τις 7 Απριλίου

Με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (MOU) θα «κουμπώσει» χρονικά το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί με το ΔΝΤ, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τη μεθεπόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου και το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα. 

Η κυβέρνηση είναι απολύτως ενιαία και συμπαγής στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. (αναλυτικά)


 

Απάντηση Πολάκη στην «Ελευθερία του Τύπου» για τις συμβάσεις... παρελθόντων ετών

Σε δήλωση-απάντηση στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης για δημοσίευμά της που αφορά σύμβαση εταιρείας φύλαξης με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο αναπληρωτής υπουργός «θεωρεί ότι το δημοσίευμα αυτό θα αποτελέσει έναυσμα για τους αρμόδιους εισαγγελείς να επισπεύσουν την έρευνα σχετικά με τα πορίσματα των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και τη σύμβαση με την εταιρεία "Τριπλ Ες"», όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. (αναλυτικά)


 

Ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους

Κατατέθηκε σήμερα από το Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Βουλή το νομοσχέδιο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων», προκειμένου να ακολουθήσει την προβλεπόμενη νομοθετική διαδικασία για την ψήφισή του. (αναλυτικά)


 

Κ. Γαβρόγλου: Ετοιμαζόμαστε για συστηματική εκπαίδευση στα σχολεία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής

Την ανείπωτη τραγωδία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου τέσσερα νεαρά άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, ενώ ένα ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. (αναλυτικά)


 

Αρχίζει έρευνα για τη Ράικου με εντολή της προέδρου του Αρείου Πάγου μετά τις αποκαλύψεις

Έρευνα για την υπόθεση της Ελένης Ράικου προαναγγέλλει ουσιαστικά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ενώ παράλληλα την "αδειάζει" επί της ουσίας για τον χρόνο και τον τρόπο που επέλεξε να υποβάλλει την παραίτησή της. (αναλυτικά)


 

Στη Βουλή δικογραφίες για Αντ. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα

Δικογραφίες που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αθαν. Παπαχριστόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα, διαβίβασε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. (αναλυτικά)


 

Σχέδιο παράκαμψης του νόμου 4415 από τους σχολάρχες: Ποιες μεθοδεύσεις αποκαλύπτει η ΟΙΕΛΕ

Η μεθόδευση κάποιων ιδιωτικών σχολείων για την παράκαμψη της εποπτείας του κράτους, μέσω εισαγωγής παράνομων διαδικασίών αξιολόγησης, αποκαλύπτεται σε καταγγελία της ΟΙΕΛΕ που καλεί την πολιτεία να προασπίσει το Σύνταγμα και τους νόμους και να μην επιτρέψει σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης να ανοίξουν την κερκόπορτα της εμπορευματοποίησης. (αναλυτικά)


 

Η Ιστορία δεν παραγράφεται: Η απάντηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη χρυσαυγίτικη ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τον Ν. Μπελογιάννη

Η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωση της που θυμίζει στο σημερινό χρυσαυγίτικο παραλήρημα στη Βουλή, στοχοποεί τα εγκαίνια του Μουσείου, αφιερωμένου, στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη, επενδύοντας σε μια εμφυλιοπολεμική ρητορική - Η απάντηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Δήμαρχος Ήλιδας: Ιστορική η ημέρα των εγκαινίων του Μουσείου Μπελογιάννη για την Αμαλιάδα

«Αυτό το πιστόλι είναι ένα κειμήλιο, το Κομμουνιστικό Κόμμα το πήρε πάλι. Καλό θα ήταν να μείνει εδώ, να εκτεθεί για να το βλέπουν οι επισκέπτες» ανέφερε ο ο δήμαρχος Ήλιδας. (αναλυτικά)


 

ΥΠΕΣ: Ενισχύσεις 350.000 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 150.000 ευρώ στους Δήμους Αποκορώνου, Νομού Χανίων (ευρώ 90.000) και Άκτιου-Βόνιτσας, Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ευρώ 60.000), αποκλειστικά για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές των Δήμων, λόγω των φυσικών καταστροφών από την πρόσφατη κακοκαιρία. (αναλυτικά)


 

Υπ. Παιδείας: Διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ

Ανακοίνωση του υπουργείου με αφορμή ανησυχίες και αντιδράσεις σχετικές με τη διάταξη που αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών... (αναλυτικά)


 

Die Welt: «70% πάνω ο ελληνικός τουρισμός το καλοκαίρι»

Το ρεκόρ Γερμανών τουριστών που αναμένονται φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, oι φόβοι του γερμανικού υπουργείου Οικoνομικών για τις επιπτώσεις του Brexit και οι δηλώσεις Σκίμπε μετά το 1:1 στο Βέλγιο, κυριαρχούν στις σελίδες του γερμανικού τύπου. (αναλυτικά)


 

ΥΠΠΟ: Θα διεκπεραιωθούν άμεσα οι εκκρεμότητες στο Κέντρο Κινηματογράφου

Tο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει ότι όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, είχαν ήδη δρομολογηθεί πριν την ανακοίνωση της παραίτησης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιάννη Λεοντάρη, και την αποχώρηση του Τίμωνα Κουλμάση, μέλους του ΔΣ, λόγω της ανάληψης των καθηκόντων του ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο πρόγραμμα Eurimages. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)