to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 26.04.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 26/4)

Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησαν η διαπραγμάτευση, η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1, οι τουρκικές προκλήσεις...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

«Αιδώς!»: Πυρά Μαξίμου για τα ψέματα της ΝΔ

Σε οξύ ύψος η απάντηση κυβερνητικών πηγών για τα όσα ψευδή ανέφερε νωρίτερα ο Β. Κικίλιας σχετικά με τα αντίμετρα, το «4ο μνημόνιο» και την ελάφρυνση του χρέους - Με μία απαρίθμηση των «επιτευγμάτων» της ΝΔ δίνεται απάντηση στα όσα ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον ΑΝΤ1. (αναλυτικά)


 

Έφη Αχτσιόγλου: Επιστροφή στη θεσμική κανονικότητα για τα εργασιακά - «ασπίδα» προστασίας των συντάξεων με ανώτατο όριο απομείωσης προσωπικής διαφοράς

Επανέρχεται η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων, ενώ δεν θα αυξηθούν τα όρια ομαδικών απολύσεων και δεν «πέρασε» η επαναφορά του lock-out όπως ζητούσε το ΔΝΤ, τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά. Στο μέτωπο των συντάξεων, δημιουργείται ασπίδα προστασίας με ανώτατο όριο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς. Πλεόνασμα άνω των 100 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο για τον ΕΦΚΑ. (αναλυτικά)

 


Οι «δουλειές» γνωστών ΜΜΕ με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, εμφανίζει συγκεκριμένα συμφωνητικά για «δουλειές» με το ΚΕΕΛΠΝΟ γνωστών ΜΜΕ και ιστοσελίδων. (αναλυτικά)


 

Δ. Τζανακόπουλος: Αναμένουμε από τη ΝΔ να καταγγείλει και πάλι τον Γιούνκερ που παίρνει το μέρος της Ελλάδας

Αιχμηρό μήνυμα κατά της Νέας Δημοκρατίας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, με φόντο τις αναφορές του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. (αναλυτικά)


 

Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν πλέον πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια

Τη δυνατότητα σε περίπου 60 χιλιάδες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, να έχουν πρόσβαση μέσω της Cosmote και της Νova στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης δίνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, περιοδεία στη Θράκη. (αναλυτικά)


 

Αναβλήθηκε η συγκέντρωση των νεοναζί στον Πειραιά - «Δεσμεύσεις» Μώραλη σε Λαγό και Κούζηλο

Αναβλήθηκε η συγκέντρωση μίσους των χρυσαυγιτών, δύο εκ των οποίων πήραν διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο Πειραιά (!) που κατέστησε συνομιλητές τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης - «Στη σφαίρα της φαντασίας», κινούνται, σύμφωνα με τον Γ. Μώραλη, «τα ψευδή και ανυπόγραφα δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν συνεργασίες με ΜΚΟ και για τη δημιουργία δήθεν hotspot στην πόλη του Πειραιά» - αντιφασιστικό συλλαλητήριο-απάντηση στη φασιστοσύναξη στο Δήμαρχείο Πειραιά. (αναλυτικά)


 

H Περιφέρεια Αττικής ενισχύει με 633.600 ευρώ το Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση της Ρ. Δούρου, το Σικιαρίδειο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 - 2020» ως Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων ΑΜΕΑ. (αναλυτικά)


 

Τέλος στα «λουκέτα» με πληρωμή επιχειρηματικών οφειλών από το «περίσσευμα»

Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ορίζεται ρητά ότι η πληρωμή οφειλών επιχείρησης γίνεται από αυτά που «περισσεύουν» μετά τον υπολογισμό εσόδων και δαπανών, ώστε να μην θίγεται η λειτουργία της, τόνισε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Προκόπη Αγγελόπουλο και Γιώργο Τραπεζιώτη. (αναλυτικά)


 

«Μεροληπτούμε» υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύγκρουση με «συντεχνιακά συμφέροντα»

«Μεροληπτούμε» υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας, υπέρ των πιο αδύνατων συμπολιτών μας και «πραγματοποιούμε μια επανάσταση» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με την ανάπτυξη ενός δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη-ασθενή, διασφαλίζοντας του προσβασιμότητα και συνέχεια της φροντίδας. (αναλυτικά)


 

Το επόμενο διάστημα η μετακίνηση των προσφύγων του Ελληνικού σε πολύ καλύτερες δομές

«Το Ελληνικό έχει αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό. Το 90% των παραμενόντων εκεί είναι Αφγανοί, όπου τα 2/3 είναι οικογένειες. Με απόλυτη βεβαιότητα μπορώ να πω ότι θα μεταφερθούν σε δομές, όπου επικρατούν πολύ καλύτερες συνθήκες, κοντά σε αστικό ιστό κλπ» τόνισε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας. (αναλυτικά)


 

Απολύθηκε από τη Βουλή ο χρυσαυγίτης μετακλητός υπάλληλος

Εκτός Βουλής βρίσκεται πλέον ο χρυσαυγίτης μετακλητός υπάλληλος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό φοιτητή κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. (αναλυτικά)


 

Στον «γύψο» ονειρεύονται να βάλουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οι εκπρόσωποι των σχολαρχών

Η ΟΙΕΛΕ, με επιστολή της προς τον Κ. Γαβρόγλου και το σύνδεσμο των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων (ΣΙΣ) ζητεί την άμεση ψήφιση της διάταξης για το ζήτημα των διευθυντών στα ιδιωτικά σχολεία. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)