to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 02.05.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 2/5)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η συμφωνία με τους θεσμούς και οι σχετικές αντιδρασεις...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Κύκλοι του ΠτΒ: Έκπληξη και δυσαρέσκεια για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

"Σε αυτήν δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι τρέχουσες εξελίξεις μετά τη συμφωνία, δημιουργείται αρνητικό κλίμα και απηχεί απόψεις που ακούγονται από πλευρές της αντιπολίτευσης", σημειώνουν οι ίδιες πηγές. (αναλυτικά)


 

Ν. Ηλιόπουλος για το πρόστιμο στην Πειραιώς: Στόχος μας η πάταξη της «μαύρης εργασίας» και η προστασία των εργαζομένων

Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), κ. Ηλιόπουλος σχολιάζοντας το πρόστιμο (1.6 εκατομμυρίων ευρώ) που επιβλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς για κατ` επανάληψη εργοδοτική αυθαιρεσία, υπογράμμισε στην εκπομπή «Οικονομία στο Κόκκινο» και στον Στάθη Σχινά: «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το μέγεθος του προστίμου, αλλά και η κατάρριψη της αντίληψης ότι παραβάτες είναι συνήθως οι μικροεπιχειρηματίες, και ότι τα «μεγάλα μαγαζιά» δεν τα ακουμπάει ο νόμος». (αναλυτικά)


 

Έρχεται ρύθμιση για 80.000 δάνεια του ΟΕΚ

Ρύθμιση για τους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ετοιμάζει η κυβέρνηση και με αυτό το μέτρο θα ολοκληρωθεί η προστασία των δανειληπτών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. (αναλυτικά)


 

Με 120 εκατ. ευρώ ενισχύονται επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

Στο πλαίσιο της δράσης είναι επιλέξιμες προς στήριξη δραστηριότητες ίδρυσης και εκσυγχρονισμού, με ή χωρίς μετεγκατάσταση, μονάδας όπως και δραστηριότητες συγχώνευσης μονάδων. (αναλυτικά)


 

Σχέδιο νόμου για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς δρομολογεί το ΥΠΕΝ

Το σχέδιο νόμου «αποτελεί πολιτική επιλογή του ΥΠΕΝ με στόχο την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, των τοπικών φορέων όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας και δημιουργεί για πρώτη φορά χώρο για τη συμμετοχή συμπράξεων μικρής κλίμακας στην ενεργειακή μετάβαση». (αναλυτικά)


 

Δεν θα συμπεριληφθεί στο υπερ-ταμείο η Εγνατία: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον Αλ. Φλαμπουράρη

Όπως αποφασίστηκε, η Εγνατία Οδός Α.Ε., ως εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Υποδομών, θα αναλάβει το έργο παρακολούθησης της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. (αναλυτικά)


 

Ενίσχυση Δήμων για την αντιμετώπιση ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες

Ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης ενέκρινε επιχορηγήσεις ύψους 210.000 ευρώ. (αναλυτικά)


 

Τέλος ο εργολάβος καθαριότητας από το Νοσοκομείο Σύρου

Το Νοσοκομείο σύναψε από την 1η Μαΐου 2017 ατομικές συμβάσεις εργασίας με τους 12 εργαζόμενους της καθαριότητας. (αναλυτικά)


 

Εγκανιάστηκαν σήμερα δύο νέα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών

Δύο νέα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) εγκαινίασαν σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. (αναλυτικά)


 

Οι 6 αλλαγές στην πολιτική φαρμάκου με στόχο την κάλυψη των αναγκών των ασθενών και τη βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας

Τα μέτρα αυτά συνιστούν μια δέσμη διαρθρωτικών αλλαγών στην πολιτική φαρμάκου με στόχο την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών του πληθυσμού, την ευχερή πρόσβαση στα νέα καινοτόμα φάρμακα και τη βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας. (αναλυτικά)


 

ΟΤΟΕ: Δικαίωση της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας

Απόλυτη δικαίωση της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Τράπεζα Αττικής, ήταν το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας που έγινε την περασμένη Παρασκευή 28/4/2017, με την παρουσία της Υπουργού Εργασίας κας Έφης Αχτσιόγλου που είχε ζητήσει η ΟΤΟΕ μετά την αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας να απειλήσει με απολύσεις 14 εργαζομένους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. (αναλυτικά)


 

Ομάδα Διοίκησης Έργου κατά της πορνείας συγκροτεί η ΓΓΙΦ

Η Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων «προχώρησε στη σύσταση και συγκρότηση 21μελούς Ομάδας Διοίκησης Έργου για την χάραξη εθνικής στρατηγικής, την επεξεργασία και διατύπωση προτάσεων και νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα προστατεύουν τις γυναίκες και τα κορίτσια από τη βία και την εκμετάλλευση της πορνείας». (αναλυτικά)


 

Στο ΦΕΚ η διάταξη για τις επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου

Με Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί στη συνέχεια θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες των εξετάσεων.  (αναλυτικά)

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)