to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:12 | 21.02.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 21/2)

Τα δελτία ειδήσεων, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, επικεντρώθηκαν στο Eurogroup, στις δηλώσεις και τις κριτικές για τα αποτελέσματα, στα γεγονότα με τους ρατσιστές στο Ωραιόκαστρο...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Το υπουργείο Παιδείας έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν επεισόδια όπως τα χθεσινά στο Ωραιόκαστρο

Τα χθεσινά επεισόδια, όπως και τα επεισόδια της προηγούμενης Παρασκευής είναι κάτι "που δεν μπορούμε να δεχθούμε", τόνισε ο κ. Παντής. (αναλυτικά)


 

«Εξειδικευμένο επενδυτικό κίνητρο»: Tο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του οπτικοακουστικού τομέα

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. (αναλυτικά)


 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες

Η τακτική του προέδρου της ΝΔ να υπονομεύει συστηματικά το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με θράσος επικαλείται, θα πέσει στο κενό. Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της επιστολής του προς το ΕΣΡ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

«Ολοκληρωμένο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών»: Σε διαβούλευση το ν/σ του υπουργείου Οικονομίας

«Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία επιδιώκεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει την επίτευξη ρύθμισης των συνολικών οφειλών των βιώσιμων επιχειρήσεων τόσο προς τον ιδιωτικό τομέα όσο και προς το Δημόσιο», τονίζει ο Δ. Παπαδημητρίου - Για πρώτη φορά με μια διαδικασία εκτός δικαστηρίου, η επιχείρηση μπορεί να ρυθμίσει όλα τα χρέη της προς όλους τους πιστωτές της, δηλαδή τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές. (αναλυτικά)


 

ΕΦΚΑ: Ποιοι δικαιούνται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και το 2017

Εκδόθηκε η εγκύκλιος η οποία προβλέπει τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στους μακροχρόνια άνεργους, που πληρούν τα καθοριζόμενα κριτήρια, χορηγώντας τους ασφαλιστική ικανότητα και για το 2017. (αναλυτικά)


 

Λιγότερες οι ασφαλιστικές εισφορές για το 77% των εμπόρων

Λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές καλείται να καταβάλει το 77% των επιχειρηματιών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). (αναλυτικά)


 

Π. Πολάκης: Επανάσταση για τη χώρα ότι φέτος δεν δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη για τον ΕΟΠΥΥ

«Συγγνώμη που πληρώσαμε 700 εκατ. ευρώ σε μια χρονιά χωρίς να δημιουργήσουμε νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στον ΕΟΠΥΥ» σχολίασε δηκτικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα πεπραγμένα του Οργανισμού. (αναλυτικά)


 

Θέσεις μαθητείας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη

Το κανονιστικό πλαίσιο ποιότητας μαθητείας καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας, Οικονομικών και Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς κανέναν εργαζόμενο, μπορούν να δέχονται έναν μαθητευόμενο. (αναλυτικά)


 

Γ. Μπασκόζος: Επιτυχής ο εμβολιασμός των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών - Θα συνεχιστεί

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Εμβολιασμών σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζου, κοινοποιείται η έκθεση παρακολούθησης των εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκαν έως τον Φεβρουάριο του 2017. (αναλυτικά)


 

Τάσος Πετρόπουλος: Νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενεργοποίηση νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, επανέλαβε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. (αναλυτικά)


 

Σημαντική πτώση στα ελληνικά ομόλογα

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα στο 8,15%, επίπεδο που είναι χαμηλό τριών εβδομάδων, μετά τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. (αναλυτικά)


 

«Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ εσκεμμένα παραπληροφορεί για το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας»

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής Βασ. Μπαλάσκας:

Περιήλθε στην αντίληψή μας κείμενο που υπογράφει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, στο οποίο μέσα από ανακρίβειες και παραπλανητικό υλικό, επιδιώκει να εμφανίσει μία έντονα προβληματική κατάσταση, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, κακοποιώντας την αλήθεια και αδιαφορώντας για την ανησυχία και ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες. (αναλυτικά)


 

Στον εισαγγελέα η ΟΙΕΛΕ για το Ηomeschooling: Παιδαγωγικά και κοινωνικά επικίνδυνο όπλο στα χέρια κερδοσκόπων

Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ με αφορμή ντοκιμαντέρ στο οποίο καταγράφεται η ιστορία μιας οικογένειας που λόγω «έλλειψης εμπιστοσύνης» στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν στέλνει τα παιδιά της στο σχολείο και έχει συνάψει συμφωνία με κάποιο ιδιωτικό σχολείο για «να δώσουν (τα παιδιά) τις εξετάσεις και παρακολουθούν και κάποια πράγματα που είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν». (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)