to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:17 | 19.09.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 19/9)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων για άλλη μια μέρα η ρύπανση στον Σαρωνικό, ο κυκλώνας Μαρία στην Καραϊβική, ο Τραμπ στον ΟΗΕ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Ενθαρρυντικά τα συμπεράσματα ειδικών από το Ρότερνταμ - Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η απορρύπανση του Σαρωνικού

«Η διαρροή από το πλοίο έχει περιοριστεί κατά 99% και με το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζεται οποιαδήποτε πιθανότητα να επεκταθεί εκτός» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός - Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των εργασιών αντιρρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου μέχρι την Τρίτη το απόγευμα από το Υπουργείο Ναυτιλίας. (αναλυτικά)

 

Ξεκινά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τη λειτουργεία 75 ΤΟΜΥ στους επόμενους δύο μήνες

 Η ρήτρα υποχρεωτικότητας για εθνική χρηματοδότηση...

Τη βεβαιότητα ότι τουλάχιστον 75 Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) είναι δυνατό να λειτουργήσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες, με μόνη προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθουν άμεσα και οι τυπικές διαδικασίες πρόσληψης κυρίως των γιατρών, καθώς οι χώροι υπάρχουν, διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι οποίες ψηφίσθηκαν πρόσφατα. (αναλυτικά)


 

1.500 ευρώ με ΝΔ - 300 με ΣΥΡΙΖΑ

«Σωστή» χαρακτήρισε την κοστολόγηση της εξέτασης της αρθροσκόπησης στα 1.500 αυρώ ο Μάριος Σαλμάς, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή, γεγονός που ανέβασε τους τόνους για άλλη μια φορά, όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «γιατί τότε η νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας την έχει κοστολογήσει στα 150 ευρώ συν 150 ευρώ για αναλώσιμα;». (αναλυτικά)


 

Γ. Δραγασάκης: Δεν θα χρειαστούμε τέταρτο πρόγραμμα

«Δεν θα χρειαστούμε τέταρτο πρόγραμμα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, ενώ για τις δηλώσεις Ντομπροβσκις ότι τα σκληρά μέτρα ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης είπε: «Γνωρίζουμε πώς συντάσσονται τα μνημόνια και με ποιους όρους προσέρχονται οι δυο πλευρές». Ο κ. Δραγασάκης εκτίμησε ότι πρόκειται για επικοινωνιακή αντίδραση από την πλευρά του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. (αναλυτικά)


 

Αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας ο Μοσκοβισί

«Αισιόδοξος» για την πορεία της Ελλάδας δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί σε ομιλία του τη Δευτέρα στο ινστιτούτο μελετών Brookings Institution. (αναλυτικά)


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει τι θα κάνει με τα χρέη της Ν.Δ.

Η σιωπή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα δάνεια του κόμματός του, είναι εκκωφαντική, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Γ. Σταθάκης: Επιλέξαμε τη διαιτησία στο θέμα της Eldorado για να δώσει μόνιμη λύση

«Η διαδικασία της διαιτησίας ήταν επιβεβλημένη επιλογή, καθώς αφορά την καρδιά της επένδυσης, που είναι η δημιουργία μεταλλουργίας στην Ελλάδα, επιλέξαμε τη διαιτησία, προκειμένου να δώσει μόνιμη λύση» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στο Πρακτορείο 104,9 fm σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Eldorado Gold. (αναλυτικά)


 

To «Πρώτο Θέμα»... αποκαλύπτει σπατάλη για κυβερνητική λιμουζίνα που χρησιμοποιεί ο Σαμαράς!

Το νέο κρούσμα διασποράς ψευδών ειδήσεων και η απάντηση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. (αναλυτικά)


 

Όλγα Γεροβασίλη: Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση

«Επί δεκαετίες, ήταν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτές που έστησαν και συντήρησαν το πελατειακό, γραφειοκρατικό, ρουσφετολογικό κράτος». (αναλυτικά)


 

Αίρονται στρεβλώσεις του παρελθόντος και επιταχύνεται η απονομή των παροχών

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, υπέγραψε εγκύκλιο για τον υπολογισμό και την απονομή των συνταξιοδοτικών παροχών ασφαλισμένων με χρόνο διαδοχικής ασφάλισης. (αναλυτικά)


 

Ν. Ηλιόπουλος: Με εργαλείο τη μερική απασχόληση λειτουργεί η υποδηλωμένη εργασία

Τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα δείχνουν ότι η υποδηλωμένη εργασία είναι πιο εκτεταμένη από την αδήλωτη και στην τεράστια πλειοψηφία έχουμε ψευδώς δηλωμένη μερική απασχόληση ... ανθρώπους που εμφανίζονται να δουλεύουν 4ωρα ενώ εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες είπε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Νάσος Ηλιόπουλος Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά. (αναλυτικά)


 

Δωρεάν πρόσβαση για πρώτη φορά στο ΕΣΥ σε μηχανήματα υψίστης διαγνωστικής και θεραπευτικής αξίας

Δωρεάν πρόσβαση σε μηχανήματα διαγνωστικά αλλά και θεραπείας, που μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο στον ιδιωτικό τομέα και για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θεωρούνται απαγορευτικά, λόγω υψηλού κόστους, εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, το «φιλί ζωής» που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε 30 νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. (αναλυτικά)


 

Ζεσταίνουν μηχανές για Αθήνα τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Δώδεκα ηλεκτρικά λεωφορεία περιλαμβάνονται στα 92 συνολικά που πρόκειται να βγουν στους δρόμους της πρωτεύουσας με το πρώτο πρόγραμμα ενίσχυσης του γερασμένου στόλου από το 2005, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. (αναλυτικά)


 

Σε αργία έθεσε ο Αν. Ξανθός δύο γιατρούς του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για παράνομες συνταγογραφήσεις

Για προφανή συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρείες και ζημία 2,5 εκατ. ευρώ κάνει λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου. (αναλυτικά)


 

Ιδρύονται νέες δομές στήριξης και φροντίδας ατόμων με άνοια σε ολόκληρη τη χώρα

Νέες δομές στήριξης και φροντίδας ατόμων με άνοια ιδρύονται σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την άνοια - νόσο Αλτσχάιμερ, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γεώργιος Γιαννόπουλος. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)