to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 18.10.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 18/10)

Στο επίκεντρο η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, η συγκέντρωση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων, προβλέψεις (από τους αστρολόγους;) των καναλιών για μειώσεις στις συντάξεις, οι πλειστηριασμοί και η απόφαση των συμβολαιογράφων για αποχή, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις προκλήσεις Ερντογάν, η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

«Δεν ξέρω τίποτα, απλός δημοσιογράφος είμαι»: Σόου χωρίς απαντήσεις από τον Θ. Αναστασιάδη στην Εξεταστική

Ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, Θ. Αναστασιάδης, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ - Όλα νόμιμα για το Πρώτο Θέμα που πρωτοστατεί στη μάχη κατά της διαπλοκής, ισχυρίστηκε ενώ εξαπέλυσε συκοφαντικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ (Αναλυτικό ρεπορτάζ)

 


 

Ανδ. Ξανθός: Η εικόνα που δίνει η ΠΟΕΔΗΝ για το ΕΣΥ δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα

Η εικόνα που παρουσιάζεται από την πλευρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος παραδέχθηκε πως η κατάσταση στο σύστημα υγείας δεν είναι καθόλου καλή, τόνισε όμως πως γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης. (αναλυτικά)


 

Ενίσχυση 241 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση 12.000 νέων αγροτών

Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα (www.agrotikianaptixi.gr) η προκήρυξη του μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ έχουν δεσμευτεί στο ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δημοσίου και για την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων

Κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ έχουν δεσμευτεί στο ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών και υπηρεσιών του Δημοσίου και για την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. (αναλυτικά)


 

Το Υπ. Εργασίας απαντά στη «μαύρη προπαγάνδα»: Η αλήθεια για τις νέες συντάξεις

Ελλείψει νέων επεισοδίων στην εκστρατεία παραπληροφόρησης για μειώσεις των παλαιών συντάξεων, η μαύρη προπαγάνδα εστιάζει τώρα στο υποτιθέμενο κούρεμα των νέων συντάξεων, μιλώντας για κούρεμα δήθεν, μέχρι και 30%, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας: Πρώτο βήμα για την ανάσχεση του brain drain

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις. (αναλυτικά)

 


 

«Νέο χρήμα» 20 δισ. μετά τη χαλάρωση των capital controls

Περισσότερα από 20 δισ. ευρώ σε σύνολο καταθέσεων 123 δισ. ευρώ λογίζονται πλέον ως «νέο χρήμα», περίπου τρεις μήνες μετά τη «χαλάρωση» των κεφαλαιακών περιορισμών. (αναλυτικά)


 

Οι δηλώσεις Βορίδη ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης

Οι δηλώσεις του τομεάρχη Δικαιοσύνης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Βορίδη, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. (αναλυτικά)

Θ. Φωτίου: Θα ισχύσει η πριμοδότηση με αυξημένη μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας

Τη διαβεβαίωση ότι θα ισχύσει η πριμοδότηση με αυξημένη μοριοδότηση, λόγω της εμπειρίας τους, των ήδη εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, που θα υποβάλουν αιτήσεις για νέες προσλήψεις προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές από τους δήμους, με όρους ΑΣΕΠ, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στην αντιπροσωπεία εργαζομένων σε αυτές τις δομές, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης. (αναλυτικά)


 

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τα κέντρα διά βίου μάθησης με προϋπολογισμό 9.408.438,75 ευρώ

Υπογράφηκε από τον Γιώργο Ιωαννίδη, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού), η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) - Νέα Φάση». (αναλυτικά)


 

Μείωση του κόστους προμηθειών: Εξοικειώνονται σταδιακά οι φορείς του δημοσίου με το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων

Εξοικειώνονται σταδιακά οι φορείς του δημοσίου με το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, με όφελος τόσο για το κόστος των προμηθειών του δημοσίου όσο και για το χρόνο εκτέλεσής των συμβάσεων αυτών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μηνιαίου δελτίου στατιστικών και απολογιστικών στοιχείων του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.). (αναλυτικά)


 

Αρ. Μπαλτάς: Η επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού

Στα πλαίσια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής Τάσου Κουράκη, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς επαναβεβαίωσε τη βούληση του Υπουργείου Πολιτισμού για την επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου και ανέλυσε τα θεσμικά βήματα που απαιτούνται μέχρι την νομοθετική παρέμβαση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. (αναλυτικά)


 

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο στον Πέτρο Τατούλη

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε χτες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον περιφερεάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος. (αναλυτικά)


 

Τα 35 εκατομμύρια αφίξεις είναι ο νέος στόχος για τον ελληνικό τουρισμό

Εννέα εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες μέχρι το 2021 είναι ο νέος στόχος του ΣΕΤΕ, όπως αυτός οριοθετήθηκε σε μελέτη της PwC, που παρουσιάστηκε από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)