to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 13.12.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 13/12)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η επανέναρξη των επαφών με τους θεσμούς, οι απόψεις του ΔΝΤ και οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, η «τρελή» πορεία λεωφορείου του ΟΑΣΑ στον Πειραιά...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



 

Τα μέτρα ελάφρυνσης και ενίσχυσης των νησιών

Το συνολικό πλαίσιο στοχευμένων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση των υποδομών, τον επανασχεδιασμό των θαλάσσιων μεταφορών, τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας των κατοίκων των νησιών όπως το παρουσίασε από τη Νίσυρο ο Αλέξης Τσίπρας (διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα). 



Ανάκληση επιδομάτων και προαγωγής για τον γαλάζιο προϊστάμενο των ΚΕΠ

Καταπέλτης για το μεγαλοστέλεχος της ΑΔΕΔΥ Βασίλη Πολυμερόπουλο και τους αυτόκλητους προστάτες του στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το επίμαχο “μεταπτυχιακό”, με τη βοήθεια του οποίου ο “γαλάζιος” συνδικαλιστής έτυχε διοικητικής και μισθολογικής εξέλιξης στον Δήμο Αθηναίων ώς τη θέση του προϊστάμενου των ΚΕΠ. (αναλυτικά)

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το «μεταπτυχακό» στελέχους της ΝΔ:

Σύμφωνα με το επίμαχο πόρισμα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Αυγή”, ο Β. Πολυμερόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στέλεχος της ΔΑΚΕ Δημοσίου τομέα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, είχε προαχθεί στην θέση του προϊστάμενου του ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων καταθέτοντας πλαστό τίτλο μεταπτυχιακού! Με την έκδοση του πορίσματος, καταρρίπτονται οριστικά οι ισχυρισμοί του κ. Πολυμερόπουλου, ο οποίος, αμέσως μετά από αλλεπάλληλα ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει η παραπάνω εφημερίδα για τα πεπραγμένα του που είχαν δημοσιευτεί τον περασμένο Οκτώβριο, ζητούσε την ανάκληση των δημοσιευμάτων μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζοντας πως είναι αναληθή. Και σαν να μην έφταναν τα εξώδικα στην “Αυγή”, ο αρχισυνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν είχε διστάσει να προβεί σε απειλές εναντίον των μελών της παράταξης “Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση”, αλλά και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”.

Μετά και από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό σε όλους τους πολίτες τι εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ όταν μιλά για "συμφωνία αλήθειας" και για "αριστεία", αλλά και πώς εννοεί τη διαδικασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Με άλλα λόγια, την ίδια στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης απέλυε καθηγητές και σχολικούς φύλακες, έκανε τα στραβά μάτια στις εξόφθαλμες παρατυπίες των στελεχών του κόμματος του. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και το κόμμα του, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Αναμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.


 

Οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μετά από τις συναντήσεις της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις Βρυξέλλες και το ενδιαφέρον που προκλήθηκε για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, το ζήτημα των ελληνικών διαπραγματεύσεων γα τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας εισήχθη εκτάκτως στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 (15.00 ώρα Ελλάδος) στο Στρασβούργο. (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για 6.339 θέσεις του Προγράμματος Κοινωφελούς 34 δήμων

Ο Οριστικός Πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα τοποθετηθούν για οκτώ μήνες στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους), όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 10/2016. (αναλυτικά)


 

Το νέο νομοσχέδιο: Αφορόλογητο μόνο μέσω καρτών και ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος και τις διαδικασίες για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που κατατέθηκε στη Βουλή. (αναλυτικά)


 

Στην αγορά θα κατευθυνθεί ένα μέρος του κοινωνικού μερίσματος που θα λάβουν οι συνταξιούχοι, εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Την εκτίμηση πως ένα αρκετά σημαντικό τμήμα του κοινωνικού μερίσματος, που θα λάβουν οι συνταξιούχοι θα κατευθυνθεί στην αγορά, διατύπωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκος Κογιουμτσής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM". (αναλυτικά)


 

Νέος πτωχευτικός κώδικας: Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν οι επιχειρηματίες που πτωχεύουν λόγω πραγματικής αδυναμίας

Δεύτερη ευκαιρία δίνεται σε επιχειρηματίες που πτωχεύουν λόγω πραγματικής αδυναμίας, ενώ μπαίνει φρένο σε δόλιες πτωχεύσεις με συνοπτικές διαδικασίες και επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εξυγίανση των βιώσιμων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το νέο πτωχευτικό κώδικα που κατατέθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή. (αναλυτικά)


 

«Τρίο παραβατικότητας» σε Καρυπίδη, Λιπάσματα Καβάλας και Κέντρο Διαλογής Σίνδου - Έκτακτο βοήθημα 1.000€ σε 170 απολυμένους των Λιπασμάτων

Για «τρίο παραβατικότητας» στα σούπερ-μάρκετ Καρυπίδη, τα Λιπάσματα Καβάλας και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Σίνδου έκανε λόγο ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Τα προβλήματα στις 3 επιχειρήσεις συζητήθηκαν, χθες, σε συναντήσεις των εργαζομένων με την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου, παρουσία και του κ. Νεφελούδη. (αναλυτικά)


 

Ολοκληρώνουν το έργο τους οι μετροπόντικες του Μετρό Θεσσαλονίκης

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του έργου τους βρίσκονται οι μετροπόντικες του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104.9 FM, o πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η διάνοιξη θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. (αναλυτικά)


 

Oριστική παραχώρηση 11.500 κατοικιών του ΟΕΚ, με μείωση του ποσού και επιμήκυνση των δόσεων εξόφλησης

Σημαντικές μειώσεις από τις αρχικές τιμές και επιμήκυνση του χρόνου καταβολής των δόσεων εξόφλησης, προωθεί το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας σε σχέση με την οριστική παραχώρηση 11.500 εργατικών κατοικιών του πρώην ΟΕΚ στους δικαιούχους, που αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του νέου χρόνου. (αναλυτικά)


 

Επενδύσεις άνω των 3 δισ. σχεδιάζει το γερμανικό επιχειρείν στην Ελλάδα σύμφωνα με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Κεφάλαια τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 3 δισ. ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει το γερμανικό επιχειρείν στην Ελλάδα, κατά την επόμενη τριετία, ενισχύοντας την παρουσία του στη χώρα, αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης η οικονομία να εξέλθει της πολυετούς ύφεσης. (αναλυτικά)


 

«Οι μισές από τις 123.000 επικουρικές που εκκρεμούν θα μπορούσαν να εκδοθούν εντός του 2017»

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) Θανάσης Καποτάς εκτιμά ότι περίπου οι μισές- 50.000 με 60.000- επικουρικές συντάξεις από τις 123.000 που εκκρεμούν, θα μπορούσαν να εκδοθούν εντός του 2017, αν όλα εξελιχθούν ομαλά. «Αυτά τα κονδύλια είναι προϋπολογισμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά. (αναλυτικά)


 

Υπ. Μεταφορών: Τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πραγματοποιούνται από την κυβέρνηση και αυτό είναι το πρόβλημά τους - Δεν διακινδυνεύεται καμία συμφωνία

«Δεν διακινδυνεύεται καμία συμφωνία για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, λόγω των έργων στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» τονίζει με ανακοίνωση του το υπουργείο Μεταφορών απαντώντας τόσο σε σχετικά δημοσιεύματα όσο και σε στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το εν λόγω έργο. (αναλυτικά)


 

Για πρώτη φορά από φέτος ηλεκτρονικά οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχωρεί φέτος για πρώτη φορά στην καθιέρωση της υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Κατ’ αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η απλούστευση και η ταχύτητα της διαδικασίας καθώς και το αδιάβλητο και διαφανές των αποτελεσμάτων των αιτήσεων. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)