to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:41 | 01.11.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 1/11)

Στο επίκεντρο η προσπάθεια για συγκρότηση του ΣτΕ, ατέλειωτη προπαγάνδα για ασφαλιστικό και επιδόματα, σενάρια για τον ανασχηματισμό, η δημοσκόπηση της Public Issue, η δίκης της Χρυσής Αυγής, οι αμερικανικές εκλογές...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Τονίζει ότι με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε επισήμως η πρώτη αξιολόγηση και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων. (αναλυτικά)


 

Κατήγγειλε τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η Πειραιώς - Ούτε σε 123 χρόνια δεν επιστρέφονται τα δανεικά κι αγύριστα της ΝΔ 

Η κατάθεση του Θανάση Σκορδά, Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2012 στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ (αναλυτικό ρεπορτάζ)



Γ. Σταθάκης: Θα κλείσει έως τέλος Νοεμβρίου η αξιολόγηση

Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει έως το τέλος του Νοεμβρίου, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε ραδιοφωνική συνένετυξή του στον real fm. (αναλυτικά)


 

Στον εισαγγελέα αναφορά του γ.γ. του ΥΠΠΕΘ για το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» που διαφήμιζε ο ΣΚΑΪ

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών σχετικά με ανώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε στο ΥΠΠΕΘ για πιθανή απάτη κατά την υλοποίηση προγράμματος υποτροφιών από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας και τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, μέσω της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». (αναλυτικά)


 

Eξήντα δύο λιμενικά έργα, ύψους 4,8 εκατ. ευρώ, χρηματοδότησε το 2016 το υπ. Ναυτιλίας

Τη χρηματοδότηση 62 λιμενικών έργων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών, ύψους 4.800.000 ευρώ, επιχορήγησε για το 2016 το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ). (αναλυτικά)


 

Συνεχίζεται το «μπαλάκι» ανάμεσα στο liberal.gr και τη ΝΔ - «Ντροπή!» η απάντηση της ΓΓΕΕ σε νέο κίτρινο δημοσίευμα

«Το μπαλάκι ανάμεσα στο liberal.gr και τη ΝΔ είναι πια γνωστή πρακτική: το liberal.gr δημοσιεύει τάχα ανώνυμες αποκλειστικές πληροφορίες, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του κιτρινισμού και της δεξιάς προπαγάνδας, στις οποίες η ΝΔ σπεύδει να απαντήσει, τάχα κι αυτή ευαισθητοποιημένη», απαντάει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε ανακοίνωση της ΝΔ που βασίστηκε σε νέο «αποκλειστικό» δημοσίευμα της γνωστής κίτρινης και ακραίας νεοφιλελεύθερης ιστοσελίδας. (αναλυτικά)


 

Αύξηση οργανικών θέσεων σε δημόσιους οργανισμούς προβλέπει το νομοσχέδιο για την κινητικότητα

Αύξηση των οργανικών θέσεων σε δημόσιους Οργανισμούς κατά 10%-15% θα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την κινητικότητα στον δημόσιο τομέα. (αναλυτικά)



 

Προσλήψεις 775 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 666 Δάσκαλοι ΕΑΕ (ΠΕ71 & ΠΕ70.50) και 109 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ61 & ΠΕ60.50) για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης με ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2016-2017» με κωδικό ΟΠΣ 5001960 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020». (αναλυτικά)


 

Υπ. Παιδείας: «Ο κ. Χαρακόπουλος έπεσε θύμα κακού πληροφοριοδότη»

«Στον γνωστό ρόλο ατζέντη συμφερόντων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ο κ. Χαρακόπουλος χρησιμοποίησε λάθος στοιχεία σχετικά με την υποτιθέμενη αύξηση των εγγραφών στα ιδιωτικά γυμνάσια φέτος, σε σχέση με την περυσινή χρονιά», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχολιάζοντας τη χθεσινή και τη νέα, σημερινή, δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, με αφορμή δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για αύξηση εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία. (αναλυτικά)


 

Δ. Κατσαρής, συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση MARFIN: Κατέρρευσε μια πρωτοφανής πολιτική προβοκάτσια και αστυνομική σκευωρία

«Η ομόφωνη αθώωση των κατηγορουμένων για τον εμπρησμό της MARFIN και την επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, βάζει τέλος στην πολιτική σπέκουλα σε βάρος της Αριστεράς», τόνισε μιλώντας στο «Κόκκινο» και την Ευγενία Λουπάκη ο Δημ. Κατσαρής. (αναλυτικά)


 

Απόφαση σταθμός: H Ελλάδα δίνει άσυλο σε gay άνδρα από το Ιράν

Η Yπηρεσία Ασύλου παραχώρησε άσυλο σε ιρανό ομοφυλόφιλο, αναγνωρίζοντας την ιδιότητα του πρόσφυγα, καθώς έκρινε ότι κινδυνεύει η ζωή του στη χώρα καταγωγής του. (αναλυτικά)


 

Διάταξη που θα αναγνωρίζει την ιδιωτική προϋπηρεσία και για τους εκπαιδευτικούς καταθέτει το Υπ. Παιδείας

Με διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο επόμενο νομοσχέδιο το οποίο καταθέτει άμεσα στη Βουλή το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζεται και για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και για το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα μέχρι 7 χρόνια, κατά αναλογία με το πρόσφατο με αρ. 69/2016 Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. (αναλυτικά)


 

Υπ. Παιδείας: Ανοίγει ο δρόμος για διορισμό εκπαιδευτικών από τον ΑΣΕΠ του 2008

Δημοσιεύτηκε στις 27/10/16 στο ΦΕΚ τ. Β΄ 3482 η κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με την οποία πραγματοποιείται η μεταφορά κενών οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού κλάδων ΠΕ05 - Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ07 - Γερμανικής Γλώσσας και ΠΕ19-ΠΕ20- Πληροφορικής από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. (αναλυτικά)


 

Εγκαινιάζεται ο Ξενώνας Φιλοξενίας για τα Ασυνόδευτα Παιδιά

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και η διεθνής οργάνωση Save the Children, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκαινιάζουν τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Παιδιών στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προστασίας που απευθύνεται σε ασυνόδευτα παιδιά υπηκόους τρίτων χωρών που βρίσκονται σε κίνδυνο. (αναλυτικά)


 

Το ταφικό μνημείο στις Κολόνες Σαλαμίνας αναστηλώθηκε και παραδίδεται στο κοινό

Στο κοινό παραδίδεται το αναστηλωμένο, πλέον, ταφικό μνημείο του 4ου αι. π.Χ. που δεσπόζει επάνω στο νοτιότερο ακρωτήρι της Σαλαμίνας, στις Κολόνες. Τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 12:30 από τη γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη. (αναλυτικά)


 

Αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του κόμβου Πειραιώς και Χαμοστέρνας από την Περιφέρεια Αττικής

Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής κόμβου Πειραιώς και Χαμοστέρνας - Β’ φάση», προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. (αναλυτικά)


 

Kobane: Παράδειγμα για τις ελευθεριακές και σοσιαλιστικές δυνάμεις ολόκληρου του κόσμου (βίντεο και φωτογραφίες από το Σύνταγμα)

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 1η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα της αντίστασης του Kobane, συγκέντρωση και πορεία στην τουρκική πρεσβεία. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)