to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:04 | 10.05.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη10/5)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, οι συντάξεις, τα νέα μέτρα και το αστυνομικό δελτίο...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Αλέξης Τσίπρας: 239 νέες μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα μέσα στο 2017 - Εμβληματική μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

- Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μέχρι το τέλος του 2017 θα βρίσκονται σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

- Η κάθε μία μονάδα θα καλύπτει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής ευθύνης της και θα αναφέρεται σε περίπου 10.000 με 12.000 ανθρώπους το μέγιστο.

- Οι μονάδες αυτές θα στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό. Θα γίνουν 1.300 προσλήψεις οικογενειακών γιατρών και 1.700 επαγγελματιών υγείας.

- Μέχρι το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν 25 Τοπικές Μονάδες Υγείας. Δέκα στον Εύοσμο και το Κορδελιό, επτά στην περιοχή της Τούμπας, πέντε στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη και τρία στην Τριανδρία.

Δημοπρατούνται 11 σχολικές μονάδες για τη Θεσσαλονίκη, μέσα στο 2017, με σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), μεταξύ των οποίων και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

- Μέσα στο 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο, ώστε τα παιδιά να σταματήσουν να στεγάζονται σε κοντέινερ

- Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τη Διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και ενημερώθηκε για το έργο του Θεάτρου καθώς και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει. Ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε την παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση και αναβάθμιση των δύο ανοιχτών θεάτρων της Θεσσαλονίκης (Θέατρο Γης και Θέατρο Δάσους) καθώς και τη δημιουργία θεατρικού μουσείου.

- Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη πως στις 15 Ιουνίου η πόλη θα φιλοξενήσει την Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.(αναλυτικά)


 

Η αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα συνταξιοδοτικά είναι αμιγώς γνωμοδοτική 

Η αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στα νομοσχέδια που αφορούν συνταξιοδοτικά ζητήματα του δημοσίου, είναι αμιγώς γνωμοδοτική, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές και τονίζουν ότι το νομοσχέδιο για τα συνταξιοδοτικά θα περιλαμβάνει ένα σύνολο θετικών μέτρων κοινωνικής στήριξης, τα οποία θα ελαχιστοποιούν τις επιβαρύνσεις, οδηγώντας σε μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. (αναλυτικά)


 

Ποινική δικογραφία για τον πρώην υπ. Υγείας Μ. Βορίδη στη Βουλή

Ποινική δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη μεταβίβασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Αφορά δημοσιεύματα για παραπεμπτικά υπερκοστολογημένων εξετάσεων που συνταγογραφούσε ο βουλευτής-και πρώην αναπληρωτής υπ. Υγείας Μ. Σαλμάς. (αναλυτικά)


 

Ρ. Αντωνοπούλου για το ρεκόρ προσλήψεων τον Απρίλιο: Το 54,9% των θέσεων αφορά θέσεις μόνιμης απασχόλησης

Στο ρεκόρ προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα που σημειώθηκε τον Απρίλιο με 92.132 νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες 50.000 πλήρους απασχόλησης, αναφέρθηκε, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ στην ενημερωτική εκπομπή «Ακριβώς στις 10» με τους Χρήστο Παγώνη και Νίκο Αγγελίδη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. (αναλυτικά)


 

Επιχορήγηση του ΚΘΒΕ με 100.000 ευρώ

Την επιχορήγηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) με το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει στην αποκατάσταση ζημιών στο Θέατρο Δάσους και στο Θέατρο Γης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΚΘΒΕ, Άρη Στυλιανού. (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης για ΕΒΖ: Το πρώτο στοίχημα να διατηρήσουμε μια στρατηγικού χαρακτήρα βιομηχανία ζωντανή κερδήθηκε

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)


 

«Ανταπεργίες από το παράθυρο» και άλλα παραμύθια: Τι απαντάει το υπ. Εργασίας

Απαντήσεις σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθιέρωση της ανταπεργίας «από το παράθυρο» δίνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας τονίζοντας ότι στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα προβλέπεται η επίσπευση της εκδίκασης των διαφορών εργαζομένων και εργοδοτών, όταν οι εργοδότες επικαλούμενοι απεργία στην επιχείρηση δεν καταβάλλουν μισθούς σε εργαζόμενους που δεν απήργησαν. (αναλυτικά)


 

Για απόπειρα απιστίας παραπέμπεται η πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατ. Σαββαΐδου

Η εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Γκανέ, κρίνει ότι η K. Σαββαΐδου πρέπει να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση εντολής επανεξέτασης φορολογικού προστίμου 78 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. (αναλυτικά)


 

H Παιδεία αποτελεί την πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα

Για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως στόχος σε βάθος τριετίας είναι η αναμόρφωση του Λυκείου, εκκινώντας από τη Β και Γ Λυκείου, όπου μέσα από ένα αδιάβλητο και αξιόπιστο σύστημα θα παρέχεται ένα ισχυρό εθνικό απολυτήριο, ο βαθμός του οποίου θα ανοίγει χωρίς εξετάσεις την πόρτα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. (αναλυτικά)


 

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την αναδιάρθρωση χρέους του 2012 η απόδοση του 10ετούς ελληνικού

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε και πλέον ετών καθώς η Αθήνα φαίνεται ότι εξασφαλίζει τη ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση από τους διεθνείς δανειστές της. (αναλυτικά)


 

Άμεσα διαθέσιμα τα 35,5 εκατ. για τους δρόμους της Δυτικής Ελλάδος

Για τα 35,5 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προκειμένου να συντηρηθεί και να αποκατασταθεί σε βάθος τριετίας το Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας, μίλησε το πρωί της Τετάρτης «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)


 

Άλμα 8,7% στη βιομηχανική παραγωγή

Αύξηση κατά 8,7% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, ενώ η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κατέγραψε άνοδο 8,6%. (αναλυτικά)


 

Συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας για το πρόγραμμα αξιολόγησης των ακαδημαϊκών προσόντων των προσφύγων

Με στόχο την ανάπτυξη μεθοδολογίας που θα επιτρέπει την αξιολόγηση των ακαδημαϊκών προσόντων των προσφύγων, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η δεύτερη συνάντηση του σχετικού πιλοτικού προγράμματος. (αναλυτικά)


 

«Προετοιμάζουμε την έκρηξη κατανάλωσης ελληνικών προϊόντων από τους τουρίστες»

Τεράστια τόνωση της ζήτησης για ελληνικά προϊόντα και βελτίωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος θα φέρει η σύνδεση του τουρισμού τόσο με τον αγροτοδιατροφικό τομέα όσο και με σειρά βιομηχανικών κλάδων που παράγουν προϊόντα που απαιτεί η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων κάθε είδους, είπε ο ΓΓ Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά. (αναλυτικά)


 

Ρένα Δούρου: «Θεμελιώνουμε όλα όσα έχει ανάγκη η πατρίδα»

Στην τελετή θεμελίωσης της ανέγερσης νέου βρεφονηπιακού σταθμού στον Δήμο Ηρακλείου η Περιφερειάρχης Αττικής. (αναλυτικά)


 

Βίος και πολιτεία της ΑΕΠΙ: Ο Ρήγας Αξελός και ο Πάνος Σκουρολιάκος μιλούν στο φακό του left.gr

Διερευνούμε το σκάνδαλο και τι επιβάλλεται να γίνει με δυο ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα. Τον Ρήγα Αξελό, ηθοποιό που έχει παίξει σε περισσότερες από 90 θεατρικές παραστάσεις με κρατικούς ή ιδιωτικούς θιάσους. Έπαιξε επίσης σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για 10 χρόνια. Ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη» το 2006 και σήμερα επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. Ο έτερος καλεσμένος μας είναι ο Πάνος Σκουρολιάκος, ηθοποιός με καριέρα που αριθμεί σχεδόν 35 χρόνια, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένος στην Περιφέρεια Αττικής και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού  του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)