to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:39 | 06.07.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 6/7)

Στο επίκεντρο η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, και σήμερα το Plan B, η δεύτερη αξιολόγηση, ο νέος εκλογικός νόμος, οι βάσεις των Πανελλαδικών, πλούσιο αστυνομικό ρεπορτάζ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Eλλιπείς οι φάκελοι MEGA και Καρατζαφέρη για τις τηλεoπτικές άδειες

Εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς: Πρόκειται για – τουλάχιστον – δύο από τους 11 φακέλους που υποβλήθηκαν για τις τηλεοπτικές άδειες και είναι οι φάκελοι του MEGA και του City News – ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη. (αναλυτικά)


 

Ν. Φίλης: Εξονυχιστικός έλεγχος στην κοστολόγηση των συγγραμμάτων, οι πόροι θα διατεθούν στη φοιτητική μέριμνα

Πρόκληση χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης το ετήσιο κόστος των 60.000.000 ευρώ των συγγραμμάτων των ΑΕΙ. Με τροπολογία που κατέθεσε, καθιερώνει εξονυχιστικούς ελέγχους στην κοστολόγηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από δύο επιτροπές, θεσπίζει νέα αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές που εφ’ ενός θα μειώνουν τη συνολική επιβάρυνση και αφ’ ετέρου θα εξασφαλίζουν ποιοτικά συγγράμματα για τους φοιτητές. (αναλυτικά)


 

Ν. Συρμαλένιος: Έχει κάθε τράπεζα άλλα στοιχεία για δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα;

Μέχρι τώρα έχουμε εξετάσει για τις δανειοδοτήσεις ΜΜΕ και κομμάτων μόνο δύο διευθύνοντες συμβούλους τραπεζών, τους κ.κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη της Εθνικής και Φωκίωνα Καραβία της Eurobank, είπε ο κ. Συρμαλένιος.

Την Πέμπτη αναμένεται να βρεθεί στην Επιτροπή ο Δημ.Μαντζούνης της Alpha Bank και την επόμενη Τρίτη ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο κ.Μαντζούνης φαίνεται ότι ήταν και ο μόνος που βρισκόταν σε κρίσιμη θέση τα «δύσκολα χρόνια» του 2012-2013, καθώς οι άλλοι τοποθετήθηκαν πέρυσι. «Κατά κάποιο τρόπο, δεν ξέρουν, δεν είδαν», όπως σημείωσε.
Και οι δύο προσπάθησαν να στρογγυλέψουν την εικόνα, υποστηρίζοντας ότι οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να καταστρέψουν εταιρείες, αλλά σε μία δύσκολη στιγμή βοήθησαν να αναδιαρθρωθούν τα δάνεια για να ανταπεξέλθουν μελλοντικά.
Ο κ. Συρμαλένιος ωστόσο υπογράμμισε ότι την κρίσιμη διετία 2011-2012 πολλά ΜΜΕ βρέθηκαν σε καθαρή αρνητική θέση, γεγονός που άφησε «στον αέρα» τις εξασφαλίσεις των δανείων τους.
Το καίριο ερώτημα είναι πώς θα διαμορφωθούν τα καίρια συμπεράσματα, ώστε από κει και πέρα να εξατομικευτούν οι ευθύνες, τόσο οι πολιτικές αλλά και πιθανές ποινικές. (αναλυτικά)


 

Α. Ξανθός: Σταμάτησε η περίοδος της συνειδητής εγκατάλειψης, απαξίωσης και αποδιοργάνωσης της δημόσιας περίθαλψης των προηγούμενων χρόνων

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ο Ανδρέας Ξανθός έγινε αποδέκτης σοβαρών παραπόνων.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι το ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία είναι κουρασμένο, ταλαιπωρημένο και εξουθενωμένο,τόσο σε εργασιακό, όσο και σε μισθολογικό επίπεδο:

"Πρέπει να δοθεί το σήμα ότι σταμάτησε η περίοδος της συνειδητής εγκατάλειψης, απαξίωσης και αποδιοργάνωσης της δημόσιας περίθαλψης των προηγούμενων χρόνων", είπε ο κ. Ξανθός. (αναλυτικά)

 


 

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Η Γ. Τσατάνη παραβίασε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών

Η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη παραβίασε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών επισκεπτόμενη τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Τ. Χριστοδουλοπούλου η Γ. Τσατάνη παραδέχθηκε ότι εκείνη ζήτησε την συνάντηση από τον Δ. Παπαγγελόπουλο και ότι γνώριζε πως ο υπουργός διαφωνούσε με την ενέργειά της να αφαιρέσει την δικογραφία Βγενόπουλου από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Η Τ. Χριστοδουλοπούλου της επεσήμανε ότι υπάρχει ζήτημα σχετικά με την διάκριση των εξουσιών, πράξη για την οποία η ίδια κατηγορεί τον… υπουργό. Η Γ. Τσατάνη απάντησε ότι ζήτησε να δει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης λόγω των χαρακτηρισμών που εφέρετο να είχε κάνει για τους χειρισμούς της. (αναλυτικά)


 

Την «Πράσινη Γειτονιά» της Αγίας Βαρβάρας επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης

 

Την επανεκκίνηση του έργου «Πράσινη Γειτονιά» στην Αγία Βαρβάρα, που αποσκοπεί στη μετατροπή τεσσάρων πολυκατοικιών της περιοχής, σε κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.
 
Ο υπουργός, που επισκέφθηκε την περιοχή, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΚΑΠΕ, Β. Τσολακίδη, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Γιώργου Καπλάνη, ενημέρωσε ότι σύντομα ο ΑΔΜΗΕ, που βρίσκεται σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, θα ξεκινήσει το έργο της υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος, που διέρχεται μέσα από την πόλη της Αγίας Βαρβάρας και τους όμορους Δήμους (Κορυδαλλό, Αιγάλεω), ώστε να απομακρυνθούν οι υφιστάμενοι μεταλλικοί πυλώνες. (αναλυτικά)

 
 
 

 



Την έκδοση σύνταξης σε ένα μήνα προανήγγειλε ο Τάσος Πετρόπουλος

Από τον προσεχή Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο, θα γίνει ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων όπως ανέφερε μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. (αναλυτκά)


 

Μαρινόπουλος: Λαβράκια στους χαμένους ισολογισμούς

Συνεχείς ζημίες, ασυμμάζευτες ταμειακές ροές και μπαράζ παρατηρήσεων από τους ορκωτούς ελεγκτές που... άλλαζαν σαν τα πουκάμισα. «Γερές πλάτες» από τράπεζες και προμηθευτές που σήμερα τρέχουν και δεν φτάνουν. Τι δείχνουν οι ισολογισμοί 2012, 2013 και 2014. (αναλυτικά)


 

Γ. Μουζάλας: Οι ελληνικές προσπάθειες στην προσφυγική κρίση αναγνωρίζονται

«Η πρόσκληση Ντε Μεζιέρ ήταν το αποκρυστάλλωμα μιας συνεργασίας που διήρκεσε πολύ καιρό, έπειτα από κάποιο μικρό διάστημα ενός παιχνιδιού καταλογισμού ευθυνών («blame game») σε βάρος της χώρας μας, ότι δεν φυλάμε τα σύνορα κλπ.», δηλώνει ο κ. Μουζάλας. (αναλυτικά)



Από αύριο, Πέμπτη, ξεκινούν οι αιτήσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕ∆

Πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ζητούνται από την προκήρυξη, δίνονται στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕ∆, καθώς και στο site του Οργανισμού www.oaed.gr. (αναλυτικά)



Μέσα στον Ιούλιο "ανοίγει" το νέο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Στις εγκαταστάσεις του βρέθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. (αναλυτικά)


 

Στον έλεγχο των αδειών των ιδιωτικών σχολείων προχωρά το Υπ. Παιδείας

Στον άμεσο έλεγχο των στοιχείων της άδειας ίδρυσης των ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων θα πρέπει να προβούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. (αναλυτικά)



Με τούτα και με κείνα μόνο στο MEGA ακούς (πάνω στα νεύρα) καμιά αλήθεια...

Χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι αναφώνησε: «Διάλειμμα, το κέρατο μου, διάλειμμα. Θα το κλείσουμε το κανάλι, που θα το κλείσουμε».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)