to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:35 | 05.04.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 5/4)

Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησαν η διαπραγμάτευση, η επίσκεψη Τουσκ, η αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου, η επίθεση με χημικά στη Συρία...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Εργάνη: Υψηλό 17 ετών για το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων του Μαρτίου, θετικό κατά 38.517 νέες θέσεις εργασίας

Την καλύτερη επίδοση για τον μήνα Μάρτιο, από το 2001 έως σήμερα, κατέγραψαν τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων είναι θετικό κατά 38.517 θέσεις εργασίας. (αναλυτικά)


 

Τα «Νέα»... fake news για τον ΟΑΕΔ και η απάντηση του Οργανισμού

Τα «Νέα» σήμερα για ακόμα μια φορά σε... γραμμή Ν.Δ. (αναλυτικά)


 

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός και ο αριθμός των ωφελούμενων σε 3 προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Την αύξηση του προϋπολογισμού και των ωφελούμενων στα τρία πρώτα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, κατά την κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών σήμερα στη Βουλή. (αναλυτικά)


 

Βουλή: Διαψεύδει το Γραφείο Προϋπολογισμού δημοσιεύματα για πιθανή ένταση της ύφεσης στο α' τρίμηνο

Στα τέλη Απριλίου θα υπάρξει η επίσημη τριμηνιαία έκθεση. (αναλυτικά)


 

Στ. Κοντονής: Το ζήτημα των αποφυλακίσεων είναι ιδιαίτερα σύνθετο και πρέπει να προχωρήσουμε με στοχευμένες ενέργειες

Την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες εξαιρέσεις στον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm». (αναλυτικά)


 

Χαμηλότερες εισφορές για την πλειονότητα των ασφαλισμένων από την εφαρμογή του ΕΦΚΑ

Την αισιοδοξία του ότι με την πάροδο του χρόνου, ο ΕΦΚΑ θα ενδυναμώσει την κοινωνική ασφάλιση, διατύπωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως τα έσοδα τον Ιανουάριο κατέγραψαν άνοδο 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. (αναλυτικά)


 

Το Πεδίον του Άρεως αλλάζει!

Ο καθαρισμός, η φροντίδα του πράσινου, η φύλαξη, η συντήρηση και ο φωτισμός του Πεδίου του Άρεως ήταν αιτήματα των κατοίκων της περιοχής για χρόνια. Το πάρκο αλλά και οι κτιρικές υποδομές που περιλαμβάνονται σε αυτό είχαν εγκαταληφθεί. Το τελευταίο καιρό το Πεδίο του Άρεως αλλάζει μέρα με τη μέρα. Οι συστηματικές προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής αποδίδουν καρπούς και το άλσος παραδίδεται στην κοινωνία... (αναλυτικά)


 

Κ. Κρέτσου: Θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα διότι στην τελευταία προγραμματική περίοδο δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ

«Θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα διότι στην τελευταία προγραμματική περίοδο δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ» ανέφερε η Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, μιλώντας στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής. (αναλυτικά)


 

Έκθεση ΤτΕ: Συνταγή καταστροφής για τα κόκκινα δάνεια από την περίοδο Παπαδήμου και Βενιζέλου

Σε έρευνα που δημοσίευσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος και η οποία αναφέρει πως από τη σκοπιά των οικονομικών δεδομένων οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να εξηγήσουν την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι οι αλλαγές στα ποσοστά ανεργίας και στα επίπεδα του πληθωρισμού (αποπληθωρισμός). (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Για πρώτη φορά υλοποιούμε έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό

«Καταφέραμε και απορροφήσαμε πλήρως τους κοινοτικούς πόρους που υπήρχαν στη διάθεση της χώρας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από την πραγματική οικονομία» είπε ο αναπληρωτής υπουργός. (αναλυτικά)


 

Ο Π. Κουρουμπλής στο Αμβούργο: Διμερείς επαφές για θέματα ναυτιλίας - Σύντομη συνάντηση με Μέρκελ

Διμερείς επαφές γύρω από θέματα ναυτιλιακής οικονομίας και πολιτικής με εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας και του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου του Αμβούργου, είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο 10ο Εθνικό Ναυτιλιακό Συνέδριο της Γερμανίας, στο περιθώριο του οποίου είχε και σύντομη συνάντηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. (αναλυτικά)


 

Εγκαινιάστηκε η διάνοιξη της δεύτερης σήραγγας του Μετρό Θεσσαλονίκης

Την δεύτερη σήραγγα της κεντρικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης στον σταθμό Ανάληψη προαναγγέλλοντας την ολοκλήρωση του έργου το 2019 και την παράδοσή του στους πολίτες το 2020. (αναλυτικά)


 

Υπ. Εργασίας: Το ΚΕΑ δεν περιέχει ούτε "κρυφούς κόφτες" ούτε "παγίδες" για τους αιτούντες

«Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δεν απευθύνεται σε όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ούτε σε όλους τους πολίτες με χαμηλό εισόδημα. Απευθύνεται σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ένδειας». Αυτό επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διευκρινίζοντας πώς λειτουργεί το ΚΕΑ, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας. (αναλυτικά)


 

Τρία επίπεδα και μία δημόσια πρωτοβουλία για το νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης της Αττικής

Νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης  για την Αττική. (αναλυτικά)


 

Συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου: Τα δεδουλευμένα μέχρι και τον Φεβρουάριο θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι τη Μ. Πέμπτη

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής συναντήθηκαν οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου. (αναλυτικά)


 

Για πολλοστή φορά η "Καθημερινή" προσπαθεί να τορπιλίσει η ίδια το project Μελίτη

«Το κοινό project της ΔΕΗ με τη CMEC δεν εμποδίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την παραχώρηση του ορυχείου σε ιδιώτες, η οποία θα γίνει με έγκυρο διεθνή διαγωνισμό, καθώς η ΔΕΗ μπορεί απρόσκοπτα να αξιοποιήσει το μερίδιο που της αναλογεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ. (αναλυτικά)


 

Έργο αντιπλημμυρικής προστασίας με την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε Περιστέρι και Χαϊδάρι

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο «Κατασκευή συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων επί της Λεωφόρου Αθηνών, από την οδό Πατριάρχου Σεργίου Δήμου Περιστερίου μέχρι την οδό Πύλου Δήμου Χαϊδαρίου», προϋπολογισμού 9.900.000 με ΦΠΑ, με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)