to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 03.05.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 3/5)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η συμφωνία με τους θεσμούς και το πλούσιο αστυνομικό δελτίο...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Η ελευθεροτυπία συνδέεται με την ίδια τη Δημοκρατία

Καλούμε τους δημοσιογράφους, καθώς τα συνδικαλιστικά όργανά τους να μεριμνήσουν για τον σεβασμό των κανόνων της δεοντολογίας, σε μια περίοδο που αυτή βάλλεται πολύπλευρα, αναφέρεται στο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας. (αναλυτικά)

Ν. Παππάς: Να αναδείξουμε τον ρόλο των ΜΜΕ στην προαγωγή ειρηνικών, δίκαιων και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών

Στον ρόλο των ΜΜΕ στην προαγωγή ειρηνικών, δίκαιων και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών εστιάζει το μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Λ. Κρέτσος: Η ελευθερία, η ποικιλομορφία και η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης βασικοί πυλώνες της δημοκρατίας

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου εορτάζεται σ' ένα πρωτοφανές πλαίσιο. Από την μία ηγέτες ή δυνητικοί ηγέτες ισχυρών χωρών, καταφέρονται εναντίον των μέσων ενημέρωσης με πρωτοφανή σκληρότητα. Από την άλλη το φαινόμενο της διασποράς ψευδών ειδήσεων παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις«, αναφέρει από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.


 

«Κάθε φορά που ολοκληρώνεται επιτυχώς μια αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τέταρτο μνημόνιο»

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση ολοκληρώνει επιτυχώς μια αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τέταρτο μνημόνιο», επισημαίνουν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι της κυβέρνησης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τις αναφορές στελεχών της ΝΔ και του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη περί τετάρτου μνημονίου.  (αναλυτικά)


 

Πρώτη φορά μετά από 7 χρονια κλείνει αξιολόγηση χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση

«Κλειδί η συμφωνία για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και να μπορέσουμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε στις αγορές», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής, το πρωί της Τετάρτης 3/5. (αναλυτικά)


 

Τα θετικά μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020

Τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης που θα ψηφιστούν στη Βουλή και θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και 2020 υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς. (αναλυτικά)


 

Αυξάνεται η ζήτηση ελληνικών ομολόγων

Στην αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης ελληνικών ομολόγων μετά την προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών αναφέρονται η Handelsblatt και η SZ. Σημειώνουν όμως ότι για τους επενδυτές κρίσιμο παραμένει το θέμα του χρέους. (αναλυτικά)


 

Κανένα επίδομα δεν χάνεται, έχουν ενσωματωθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 

«Δεν χάνεται κανένα επίδομα ακόμα κι αν έχει γίνει λάθος θα το διορθώσουν και θα λάβουν το επίδομα. Τα επίδοματα που έπαιρναν κάποιοι δικαιούχοι έχουν ενσωματωθεί όλα στα ΚΕΑ» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύει ότι μέσω της συμφωνία θα υπάρξουν περικοπές επιδομάτων. (αναλυτικά)


 

Άρχισε στη Βουλή τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες της πρώτης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διενεργείται με θέμα τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 έως και 2014. (αναλυτικά)


 

«Μια ευγενική χορηγία της τράπεζας Πειραιώς»...

Με ένα σκωπτικό σχόλιο στα social media ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καυτηριάζει την σιωπή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ για το πρόστιμο ύψους 1.6 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς για κατ` επανάληψη εργοδοτική αυθαιρεσία. (αναλυτικά)


 

Αντίδρασεις στις νέες δηλώσεις Βέμπερ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε σήμερα μετά από τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον: «έχουμε ένα μικρό προβληματάκι, η τεχνική συμφωνία ολοκληρώθηκε, αλλά παραμένει ένα ερώτημα ανοιχτό» για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό».

 


 

Στο νοσοκομείο Ζακύνθου ο Π. Πολάκης: Κάποιοι κράταγαν σε υγειονομική ομηρία το νησί 

Παρά την προσπάθεια απαξίωσης του νοσοκομείου Ζακύνθου (μέσω της άρνησης μέρους του ιατρικού προσωπικού να συμβάλλει στην επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου) τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά, μετά την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, όπως αποδεικνύει και η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού στο νησί. (αναλυτικά)


 

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για την αλλαγή ονόματος των διεμφυλικών ατόμων

Τομή στο κατεστημένο αποτελεί το νομοσχέδιο που ανάρτησε προς δημόσια διαβούλευση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου- Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού». (αναλυτικά)

  • Δ. Τζανακόπουλος: Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του


 

Υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο από 4 ετών

Θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολο των νηπίων 4-6 ετών. (αναλυτικά)


 

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη

Εναντίον των κατηγορουμένων είχαν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές από την ιδιοκτησία της εφημερίδας «Ελευθερία» σχετικά με τις καταχωρήσεις πληρωμένων δημοσιεύσεων, με το επιχείρημα πως υπήρξε άνιση κατανομή αυτών, που τις έπληξε. (αναλυτικά)


 

511 θέσεις εργασίας με συμβάσεις για τις ανάγκες ΟΤΑ και ΝΠΔΔ ενέκρινε το ΥΠΕΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε τη σύναψη 506 συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (από 8 έως 11 μήνες) και 5 συμβάσεων μίσθωσης έργου διάρκειας έως ένα έτος, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, για τη στελέχωση υπηρεσιών τους. (αναλυτικά)


 

Με εθνικούς πόρους...

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δυο σημαντικά για τον πολιτισμό έργα, στην περιοχή της Μεσσηνίας. (αναλυτικά)


 

Για την προστασία του Δελφικού Τοπίου

Η προστασία του Δελφικού Τοπίου είναι αδιαπραγμάτευτη για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Για τον λόγο αυτόν με την πρόσφατη έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ιτέας-Κίρρας του Δήμου Δελφών, έπειτα από γνωμοδότηση από το  Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με αυστηρούς όρους,  απαγορεύεται κάθε λατομική και μεταλλευτική εξόρυξη στο σύνολο της έκτασης που αυτό καλύπτει (όρος 9 στους Γενικούς όρους). Σε κανένα σημείο της απόφασης δεν αναφέρεται έγκριση μεταλλευτικής δραστηριότητας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)