to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:19 | 28.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 28/9)

Στο επίκεντρο ο θάνατος του Σιμόν Πέρες, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, οι τηλεοπτικές άδειες και η απόφαση του ΣτΕ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ο ΟΑΣΘ, οι ανασκαφές στην Κω για τον μικρό Μπεν...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Η... εκλεκτή του κ. Σταϊκούρα στην Attica Bank - «Τους διαψεύδουν οι πράξεις τους» σχολιάζει το Μαξίμου

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στενή συνεργάτης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα φέρεται να υπηρετούσε παράλληλα, τόσο ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του τότε αναπληρωτή υπουργού, όσο και ως μέλος του ΔΣ της Attica Bank και στέλεχος της τράπεζας και, μάλιστα, σε θέση αυξημένης ευθύνης. (αναλυτικά)


 

«Δεν θα αποδράσετε...»: Συζήτηση προ ημερησίας για τη διαπλοκή ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

«Ο κ. Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του λόγου του μου είπε να ζητήσω άλλη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπλοκή. Καταθέτω λοιπόν αίτημα. Να έρθετε εδώ να απαντήσετε» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε για άλλη μία φορά να αποδράσει, να σιωπήσει. (αναλυτικά)


 

Συνέντευξη του Γ. Μπασκόζου στο left.gr: Επιδίωξη η καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας

Πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Μπασκόζος, γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, εκλέχθηκε μέλος της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) μετά από απουσία 23 ολόκληρων χρόνων εκπροσώπου της χώρας μας από την επιτροπή. (αναλυτικά)


 

ΣτΕ: Απερρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν συζητηθεί το απόγευμα της 17ής Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών και αφορούσαν τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια, ενώ έκανε δεκτές τις 28 παρεμβάσεις που είχαν κατατεθεί. (αναλυτικά)


 

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσακαλώτου-Ρέγκλιγκ στο Λουξεμβούργο

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σε καλό κλίμα έγινε στο Λουξεμβούργου η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ. (αναλυτικά)



 

Εμείς πληρώσαμε το δάνειο των 300.000 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων»;

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ρώτησε τη διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου για το δάνειο της εφημερίδας το οποίο εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. και σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει πληρωθεί. (αναλυτικά)


 

Γ. Κατρούγκαλος για το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών: Ενισχυμένες οι εθνικές θέσεις - Επανένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

Ενισχυμένες βγαίνουν οι εθνικές θέσεις από τα πορίσματα της Επιτροπής Ανεξάρτητων Ειδικών και στους τρεις άξονες της διαπραγμάτευσης, δηλαδή συνδικαλιστικός νόμος, ομαδικές απολύσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς, όπως εξηγεί, αυτές δεν αποσκοπούν, παρά στην επανένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. (αναλυτικά)


 

Τρεις εναλλακτικές οδούς, όλες μέσω Ελλάδας, εξετάζει το Ισραήλ για την εξαγωγή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Τρεις εναλλακτικές οδούς εξετάζει το Ισραήλ για την εξαγωγή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, και οι τρεις περιλαμβάνουν ως ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Αποθεμάτων του Ισραήλ Yuval Steinitz μιλώντας το πρωί σε ενεργειακό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα. (αναλυτικά)


 

Θ. Φωτίου: Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας

«Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση, μόλις πληροφορήθηκα την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ» αναφέρει η .αναπληρώτρια τπουργός κ. Θεανώ Φωτίου. (αναλυτικά)


 

Αισιοδοξία Μοσκοβισί για την ταχεία ολοκλήρωση και της δεύτερης αξιολόγησης

Την αισιοδοξία του ότι με την ολοκλήρωσή της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και η δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. (αναλυτικά)


 

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανάπτυξη ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη «Καθολικός σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου ψηφιακού εκπαιδευτικού» με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.566.160 ευρώ. (αναλυτικά)


 

Ξεκινά η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στη Ν. Φιλαδέλφεια

Δρομολογήθηκε η κατασκευή σχολικού συγκροτήματος για το 3o Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, μετά την απόφαση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, να εγκρίνει την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», προϋπολογισμού 11.415.000 ευρώ. (αναλυτικά)


 

Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ

Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για ένα μήνα και βελτίωση των όρων, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση. (αναλυτικά)


 

Πήρε μπροστά η επέκταση του προαστιακού της Πάτρας προς Δυτική Αχαΐα

«Έχουν ξεκινήσει από τον καθαρισμό της γραμμής ώστε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν οι σιδηροδρομικές εργασίες και παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι παρεμβάσεις για την εξυγίανσης στις αποβάθρες σε Αχαγιά, Καμίνια, Τσουκαλέικα κ.α. Όλα πάνε καλά, ξεκινήσαμε». (αναλυτικά)


 

Σωκ. Βαρδάκης: Να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση ολοκλήρωσης της κατασκευής του οδικού άξονα Ηράκλειο - Μεσαρά

Ολοκληρώθηκε χθες 27 Σεπτεμβρίου, η προσπάθεια να κατατεθεί εγκαίρως στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο φάκελος με τη νέα σύμβαση του δρόμου Μεσαράς και δίνεται το πράσινο φως στις τελικές υπογραφές της και στην έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου. (αναλυτικά)


 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)