to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:18 | 19.10.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 19/10)

Στο επίκεντρο η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, η άκαρπη νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, η κόντρα στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες, η στάση εργασίας και η διαμαρτυρία των εργαζομένων στα κανάλια, η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



Ευ. Τσακαλώτος: Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται - Το ΔΝΤ δεν επιθυμεί άλλο πρόγραμμα

«Δεν είναι καθόλου προφανές ότι το ΔΝΤ επιθυμεί και άλλο πρόγραμμα πλέον του υφιστάμενου», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ότι δεν προκύπτει τίποτα τέτοιο από τις συζητήσεις που έχει ο ίδιος με το ΔΝΤ. (αναλυτικά)


 

Νίκος Κοτζιάς: Το ΥΠΕΞ δεν παρασύρθηκε, ας αφήσουν την ανόητη αντιπολίτευση

Το ΥΠΕΞ είναι πολύ προσεχτικό και μελετά τις επίσημες τουρκικές ιστοσελίδες, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5", με αφορμή τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε γελοιότητες τα όσα αναφέρουν ελληνικά δημοσιεύματα, ότι το υπουργείο παρασύρθηκε από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και ζήτησε να σταματήσει η ανόητη αντιπολίτευση που μόνο κακό κάνει, όπως είπε. (αναλυτικά)


 

Ψηφίστηκε επί της αρχής με ευρύτατη πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

Δεκτό με συντριπτική πλειοψηφία έγινε επί της αρχής του στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την «κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της». Υπέρ της αρχής του σχεδίου νόμου, η συζήτηση του οποίου θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφιση του και επί των άρθρων, τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. (αναλυτικά)


 

Α. Ξανθός: Ενισχύουμε το σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας - Μέσα στο 2017 θα γίνουν 3.000 προσλήψεις

Παραλάβαμε το ΕΣΥ στα όρια του λειτουργικού μπλακ άουτ και το αποτρέψαμε, είπε στο Κόκκινο ο Ανδρέας Ξανθός. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από τη στοχοποίηση της Υγείας στα χρόνια της κρίσης αλλά και νωρίτερα, οι ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία φθάνουν τις 25.000, κενό που δε μπορεί να καλυφθεί μέσα σε ένα χρόνο. Παράλληλα σημείωσε πως το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαβούλευση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη δημιουργία ενός ευέλικτου συστήματος προσλήψεων γιατρών. (αναλυτικά)


 

ΤτΕ: Στα 3,2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού στο τέλος Σεπτεμβρίου

Στο 1,14 δισ. ευρώ περιορίστηκε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο εννεάμηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου, από 2,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. (αναλυτικά)


 

Αυξήθηκαν οι προσλήψεις τον Σεπτέμβρη, υψηλότερη επίδοση από το 2001 στα στοιχεία για το 9μηνο

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και την υψηλότερη επίδοση εννιαμήνου έτους από το 2001, καταγράφουν τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2016. (αναλυτικά)


 

Μ. Καραμεσίνη: Σειρά νέων προγραμμάτων από τα οποία θα ωφεληθούν 60.000 άνεργοι δρομολογεί ο ΟΑΕΔ

Ήδη, από χθες Τρίτη, ξεκίνησε το Πρόγραμμα Εργασιακής Εμπειρίας που αφορά σε 3.000 νέους, ηλικίας 25-29 ετών. (αναλυτικά)


 



Βορίδης-Λοβέρδος: Οι «βομβιστές αυτοκτονίας» στην Εξεταστική Επιτροπή

Οι δυο τους, χωρίς να λογαριάζουν προσωπικό (πολιτικό) κόστος, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή «υπεράσπισης» των μαρτύρων από το «μπούλιννγκ» που (υποτίθεται ότι) υφίστανται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατούν σε επιχειρήσεις καθυστέρησης της εξεταστικής, επικαλούμενοι διαδικαστικά ζητήματα, δεν συναινούν στην κλήση μεγαλόσχημων μαρτύρων για να μη γίνει «πασαρέλα» η επιτροπή (η ίδια επιτροπή που Βορίδης και Λοβέρδος έχουν μετατρέψει σε βήμα πολιτικής αντιπαράθεσης επί παντός επιστητού) και, στα δύσκολα, επιδίδονται σε υβριστικές επιθέσεις κατά συναδέλφων τους. (αναλυτικά)


 

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί

Το ιστορικό μιας δυσώδους υπόθεσης - Πώς αυτοί που δημιούργησαν την εικόνα εκβιαζόμενων δικαστών επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες τους μεταθέτοντάς τις στην "Αυγή"! (αναλυτικά)


 

Ληξιπρόθεσμα Δημοσίου: Υπερκάλυψαν τον στόχο οι πληρωμές 2 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο

Πληρωμές 2,029 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες στο διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016 καταγράφουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. (αναλυτικά)


 

Υπ. Υγείας: Ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων

Συνεχίζει το υπουργείο Υγείας την προσπάθεια εξοικονόμησης και ορθολογικής αξιοποίησης δημόσιων πόρων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, καθώς προχωρά στην κοστολόγηση και την ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων. (αναλυτικά)


 

ΟΟΣΑ: Στο 52,2% αυξήθηκε το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2016

Το ποσοστό απασχόλησης των Ελλήνων, ηλικίας 15-64 ετών, αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2016 στο 52,2% από 51,7% στο πρώτο τρίμηνο και 50,7% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, αλλά είναι το δεύτερο χαμηλότερο μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, μετά από αυτό της Τουρκίας (50,8%). Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD Quarterly Employment Situation), το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα είχε υποχωρήσει στο 48,8% το 2013 και το 49,4% το 2014, ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2008 είχε φθάσει στο 61,6%. (αναλυτικά)


 

Υπ. Υγείας: Υπάρχει απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη για όσους κόπηκε το ΕΚΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας με αφορμή την ανακριβή πληροφόρηση μερίδας των ΜΜΕ, όπως αναφέρει, σχετικά με τη μη λήψη από την κυβέρνηση αντισταθμιστικών μέτρων για την απώλεια του ΕΚΑΣ. (αναλυτικά)


 

Ανοίγουν σταδιακά κλίνες ΜΕΘ

Σε λειτουργία τίθενται σταδιακά κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δημόσιων νοσοκομείων ως αποτέλεσμα των προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αξιοποίησης του ήδη υπάρχοντος νοσηλευτικού προσωπικού. Μόνο στην Αττική τους τελευταίους μήνες έχουν ανοίξει 32 επιπλέον κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). (αναλυτικά)


 

Καρτέλ στην Υγεία εντόπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Καρτέλ στον χώρο των προμηθειών Υγείας το οποίο επεδίωκε υπερτιμολογήσεις των φίλτρων τεχνητού νεφρού που προμηθεύονται τα δημόσια νοσοκομεία εντόπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. (αναλυτικά)


 

Την Πέμπτη τα οικογενειακά επιδόματα σε 700.000 δικαιούχους

Η πληρωμή αυτή αφορά 716.975 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 226.974.174,47 ευρώ. (αναλυτικά)


 

Ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου για τη διαφάνεια στις Δημόσιες Συμβάσεις

Ερμηνευτική εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να αντιμετωπίσει και να καλύψει επαρκώς τυχόν δυσκολίες προσαρμογής των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Φορέων στην εφαρμογή του νέου Νόμου, για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών ( Ν.4412/2016) αλλά και για να άρει παρερμηνείες σκόπιμες ή μη. (αναλυτικά)


 

Διαδικτυακά και σε άμεσο χρόνο λαμβάνεται πλέον το ποινικό μητρώο πολιτών

Σε μία ακόμα ενεργεια προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των εξελίξεων που προωθεί για τη βελτίωση των συναλλαγών με τον πολίτη, η οποία, εκτός των άλλων, μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία. (αναλυτικά)


 

Την επαναφορά της ενιαίας τιμής του βιβλίου στηρίζουν βιβλιοπώλες της επαρχίας

Τη συμπαράστασή τους στις ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού να επαναφέρει την ενιαία τιμή του βιβλίου εκφράζουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά βιβλιοπώλες της επαρχίας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)