to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 18.01.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 18/1)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή, η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών, η τύχη του ΔΟΛ και ο Βασίλης Μουλόπουλος, η διαπραγμάτευση, το ΔΝΤ και η άποψη του Σόιμπλε...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Ευ. Τσακαλώτος στην «Εφ.Συν.»: Θα δώσουμε... τεχνική βοήθεια στο ΔΝΤ

Το οικονομικό επιτελείο είδε το πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφώνεται στα 4,4 δισ. ευρώ –πολύ πιο πάνω από τον στόχο–, τα κρατικά ταμεία γέμισαν τον Δεκέμβριο και στην αγορά έπεσε «ζεστό» χρήμα από τον κρατικό κορβανά. (αναλυτικά)


 

Υπ. Εργασίας: Εντελώς αβάσιμα τα δημοσιεύματα για τις προσλήψεις στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας

«Η προσπάθεια να αξιοποιηθεί μια διαδικασία προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας και των Δήμων προκειμένου να καταγγελθεί η κυβέρνηση ότι εφαρμόζει τις ίδιες μεθόδους με τις προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποιεί παντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς και τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ψευδή« τονίζει το Υπουργείο Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Β. Μουλόπουλος: Πηγαίνω στον ΔΟΛ για να διατηρηθούν οι 400 θέσεις εργασίας και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

«Ο κ. Μιχελάκης ως τί γύρισε στον Αντέννα; Είχε δουλέψει επί χρόνια και μετά έγινε υπουργός Τύπου. Δεν έγινε καμία φασαρία. Εκτός αν απαγορεύεται σε όποιον έχει θητεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ να πάει κάπου αλλού. Τότε μιλάμε για άλλου είδους δημοκρατία», τόνισε στον Alpha989. «Μήπως θεωρούν τσιφλίκια τους όλα αυτά τα πράγματα και φοβούνται μήπως χάσουν το τσιφλίκι τους;» (αναλυτικά)


 

Με σημαντικά αυξημένο αριθμό ψήφων, ο Δημ. Παπαδημούλης επανεκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης επανεκλέχτηκε σήμερα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. (αναλυτικά)


 

Π. Σκουρλέτης: Αναζητείται συνολική, δίκαιη και οριστική λύση στο πρόβλημα της εργασιακής ομηρείας στους ΟΤΑ

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με την ΠΟΕ – ΟΤΑ (αναλυτικά)


 

Στο 52,4% αυξήθηκε το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2016

Στο 52,4% αυξήθηκε το ποσοστό απασχόλησης - το ποσοστό των ανθρώπων ηλικίας 15-64 ετών που εργάζονται - στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2016 από 52,1% στο δεύτερο τρίμηνο και 51,1% στο τρίτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). (αναλυτικά)


 

Στις 31/10/2017 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα έκτακτης επιχορήγησης για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης

Τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ) για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης αναλύει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. (αναλυτικά)


 

Β. Αποστόλου: «Άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες που υπέστησαν ζημιές από τη θεομηνία»

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τους αγρότες που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία, θέτει ως προτεραιότητα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. (αναλυτικά)


 

Περιφέρεια Αττικής για Φαληρικό Όρμο: Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αυτού είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών

«Όσοι με περισπούδαστο τρόπο επικρίνουν σήμερα την Περιφέρεια Αττικής ότι τάχα δήθεν «ανέθεσε» το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου σε συγκεκριμένο όμιλο, είναι είτε υποκριτές είτε απλά άσχετοι» τονίζουν πηγές της Περιφέρειας Αττικής. (αναλυτικά)


 

«Δεν είναι άφαντοι οι εργαζόμενοι του κέντρου φιλοξενίας στο Κουτσόχερο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής

Απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «άφαντους» εργαζόμενους, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω προγραμμάτων στον δήμο Λάρισας, για την διαχείριση του προσφυγικού και του κέντρου φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, έδωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Δημήτρης Δεληγιάννης. (αναλυτικά)


 

Λαϊκό: Το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα χρηματοδότησης

Αντίθετα με όσα ανάδειξε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ χτες το βράδυ το Νοσοκομείο Λαϊκό σε ανακοίνωσή του δίνει τη δική του εικόνα και απάντηση. (αναλυτικά)


 

Από Δευτέρα η έναρξη λειτουργίας νέων Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων στην Κ. Μακεδονία

Από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα στις νέες σχολικές μονάδες, που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων, ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης. (αναλυτικά)


 

Σ. Φάμελλος: Τα δίκτυα μονοπατιών θα τονώσουν τις τοπικές κοινωνίες

Υπογραφή της υπουργικής απόφασης για τον «καθορισμό τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών-πεζοπορικών μονοπατιών» (αναλυτικά)


 

Ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Αναγκαιότητα να διατηρεί την ανεξαρτησία του

Την Τρίτη 17/01/2017 ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Γ. Παντής πραγματοποίησαν προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και συνεργάστηκαν με στελέχη του Ι.Ε.Π. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)