to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:07 | 15.02.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 15/2)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η επίσκεψη Μοσκοβισί και οι συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό, οι εξελίξεις και δηλώσεις για το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, οι αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Με τη φανέλα του ΔΝΤ η ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο

Στην ίδια γραμμή με τον Κυρ. Μητσοτάκη ο ευρωβουλευτές της ΝΔ κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα το Στρασβούργο, επιρρίπτουν την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση (και όχι στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ) για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης απαιτώντας εκλογές ώστε οι πρόθυμοι της Δεξιάς να υλοποιήσουν τα σχέδια ακραίας λιτότητας. (αναλυτικά)


 

Στο ΕΚ φέρνει ο Δημ. Παπαδημούλης το βίντεο της Χρυσής Αυγής με τους ύμνους στη Ναζιστική Γερμανία

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε σήμερα στον Πρόεδρο του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, επιστολή στην οποία τονίζει επισυνάπτει το φρικιαστικό βίντεο με τους ύμνους στην Ναζιστική Γερμανία, προκειμένου να ληφθεί υπόψιν, στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης της «Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία» (APF) στην οποία συμμετέχουν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και την οποία εξετάζει αυτή την περίοδο η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Ε.Κ. (AFCO). (αναλυτικά)


 

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου αποστέλλεται στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ, για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών. (αναλυτικά)


 

11 εισπρακτικές εταιρείες διεγράφησαν από το Μητρώο Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών για καταχρηστικές συμπεριφορές

Στις έντεκα ανέρχονται οι εισπρακτικές εταιρείες που διεγράφησαν από το Μητρώο Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών μόνο μέσα στο 2016, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου. (αναλυτικά)


 

Το υπουργείο Οικονομίας για δράσεις του ΕΣΠΑ: Καμία ανοχή σε φαινόμενα απάτης και διαφθοράς

Κρούσματα απάτης από επιτήδειους που αποσπούν χρήματα, υποσχόμενοι την ένταξη σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ έχει εντοπίσει το υπουργείο Οικονομίας το τελευταίο διάστημα και, πέρα από τις δράσεις που έχει αναλάβει για την εξάλειψη του φαινομένου, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ζητάει δε, από τους ενδιαφερόμενους, να αποφεύγουν κάθε συναλλαγή με άτομα που εμφανίζονται ως συνεργαζόμενοι του υπουργείου και ζητούν προκαταβολικά αμοιβή για υποβολή αιτήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ. (αναλυτικά)


 

La Repubblica για το «όχι» στην επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα: «Η αξιοπρέπεια και η Ιστορία της Ελλάδας δεν πωλούνται»

Ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι αναφέρεται στην κατάληξη της όλης υπόθεσης και υπογραμμίζει: «Η απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ήταν κατηγορηματική, "η αξία και ο χαρακτήρας της Ακρόπολης δεν είναι συμβατά με ένα γεγονός αυτού του είδους". Τέλος. "Δεν χρειαζόμαστε διαφήμιση", επέμεινε ο Δημήτρης Παντερμαλής, διευθυντής του θαυμάσιου μουσείου όπου φιλοξενούνται τα ευρήματα από το αέτωμα του Παρθενώνα και οι Καρυάτιδες. Ο συμβολισμός του μνημείου θα μειωθεί με το να χρησιμοποιηθεί μόνον ως "φόντο" για μία επίδειξη μόδας. Φτωχοί, δηλαδή, αλλά όχι τόσο, ώστε να πουλήσουν την ψυχή της χώρας. Ο οίκος Gucci έθεσε το αίτημά του, θυμίζοντας ότι το 1951 οι κίονες και τα μάρμαρα του Παρθενώνα είχαν μετατραπεί σε σκηνή για επίδειξη μόδας του Christian Dior. Ήταν άλλες εποχές, όμως. Τώρα η επιτροπή, αμετακίνητη, είπε όχι». (αναλυτικά)


 

Το υπουργείο Οικονομικών για τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής

«Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή δυνατότητα να αναλάβει με υπουργική απόφαση εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου χρέη του οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ή οποιουδήποτε άλλου φορέα» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. (αναλυτικά)


 

To Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Κορυδαλλού

Το Εθνικό Θέατρο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της νέας, πρωτοπόρου για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συνεργασίας τους, συμφώνησαν στη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)