to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 14.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 14/9)

Στο επίκεντρο το Ωραιόκαστρο, η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, οι δηλώσεις Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο, οι συνεχείς επιθέσεις στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη και οι τηλεοπτικές άδειες, ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Σε ποιες πληγείσες περιοχές παρατείνεται η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων

Υπογράφηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδη, οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. (αναλυτικά)


 

Η απόφαση για τα αντισταθμιστικά μέτρα του ΕΚΑΣ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων κατάργησης του ΕΚΑΣ. (αναλυτικά)


 

Γαλαζοπράσινη... οσμή σε σκάνδαλο

Πρώην ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στο υπουργείο Υγείας επί συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, γιατρός στο επάγγελμα, εργαζόμενος επί χρόνια σε υψηλόμισθες θέσεις στη χρεοκοπημένη πλέον ιδιωτική κλινική του Παγκρατίου με την επωνυμία «Νέο Αθήναιον» είναι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το πολιτικό πρόσωπο που συνδέεται άμεσα με τη σκανδαλώδη υπόθεση κατάρρευσης της κλινικής που χρωστά πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 150 εργαζομένους της. (αναλυτικά)



Ο Π. Σκουρλέτης χαιρέτισε την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στη ​​ΔΕΗ και την κινεζική εταιρεία ​​CMEC

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στην υπογραφή του ​​Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) ανάμεσα στη ​​ΔΕΗ και την κινεζική εταιρεία ​​CMEC, στα Γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. (αναλυτικά)


 

Ευ. Τσακαλώτος: Ο Δραγασάκης δεν είπε αυτό που γράφτηκε στα MME

"Υπάρχουν ερωτήσεις που δεν απαντώνται, διότι αν απαντηθούν, τότε θα σου πουν ότι βαράς τον φίλο σου". (αναλυτικά)

 


 

Μειώθηκε τον Αύγουστο ο δανεισμός των τραπεζών από το ευρωσύστημα

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη μείωση της απευθείας χρηματοδότησης από την ΕΚΤ στα 29,56 δισ. ευρώ από 31,39 δισ. ευρώ, καθώς και τον περιορισμό του ELA στα 48,89 δισ. ευρώ από 51,44 δισ. ευρώ, αντιστοίχως. (αναλυτικά)


 

Στη Βουλή το «θέμα» των Εξαρχείων, για υποκρισία και υπερβολές έκανε λόγο ο Ν. Τόσκας

Ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την προβληματική, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Εξάρχεια, απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Παράλληλα, χαρακτήρισε υποκρισία και υπερβολές τα όσα καταλογίζονται στη σημερινή κυβέρνηση, ότι δείχνει ανοχή σε δράσεις αντιεξουσιαστών. (αναλυτικά)


 

Χρ. Βερναρδάκης προς ΑΔΕΔΥ: Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι ο γραφειοκράτης κοιτούσε το δάχτυλο

Απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη στην ανακοίνωση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, η οποία αφορούσε την ΑΔΕΔΥ και τον συνδικαλισμό κατά την ομιλία του υπουργού την Κυριακή στη ΔΕΘ. (αναλυτικά)


 

Β. Αποστόλου: Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπο να αποζημιώσει και τους ανασφάλιστους αγρότες

Τρόπους για να αποζημιωθούν και οι αγρότες που, λόγω αδυναμίας, δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ και επλήγησαν από τις πλημμύρες ή την πυρκαγιά, αναζητά η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Θα δούμε πώς θα διευκολύνουμε και εκείνους τους παραγωγούς» πρόσθεσε. (αναλυτικά)


 

Κ. Πουλάκης για Κ. Πελετίδη: Είναι λάθος να στοχοποιούνται αιρετοί για την αντίθεσή τους προς μία νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση

«Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτός από διοικητικά όργανα, είναι και πολιτικοί εκφραστές των τοπικών κοινωνιών τους, και μάλιστα με άμεση δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι λάθος να στοχοποιούνται, πολλώ δε μάλλον να ελέγχονται ποινικά, για την πολιτική τους δράση και τοποθέτηση.» (αναλυτικά)


 

ΥΠΠΟ: Η προτεινόμενη διάταξη που δεν εισάγεται στη Βουλή είναι ανεξάρτητη από το ν/σ για την κύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό και προς αποφυγή στρεβλώσεων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρινίζει ότι η προτεινόμενη διάταξη που δεν εισάγεται στη Βουλή, είναι ανεξάρτητη από το Νομοσχέδιο για την κύρωση της Σύμβασης για το Ελληνικό. (αναλυτικά)


 

Ξηλώθηκαν οι παράνομες (και δολοφονικές) πινακίδες από τις λεωφόρους Μεσογείων & Κηφισίας

Σε αποξήλωση διαφημιστικών αφισών και πινακίδων από τις κεντρικές νησίδες των λεωφόρων Μεσογείων και Κηφισίας προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος παράλληλα, καλεί τους δήμους να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες επί των κεντρικών οδών αρμοδιότητάς τους. (αναλυτικά)


 

«Το κύμα αλληλεγγύης ενδυναμώνεται», αναφέρει η Κατάληψη Προσφύγων - Μεταναστών «Νοταρά 26» σε συνέντευξη Τύπου

Στην εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε η Κατάληψη Προσφύγων - Μεταναστών "Νοταρά 26" τέλη Αυγούστου, την ανοικοδόμηση του χώρου, τον τρόπο λειτουργίας της αυτοοργανωμένης δομής, αλλά και τη στοχοποίηση των καταλήψεων στέγης γενικότερα αναφέρθηκαν μέλη της "Νοταρά 26" σε συνέντευξη Τύπου. Η συνέντευξη έγινε στον ανακαινισμένο χώρο της δομής, παρουσία προσφύγων που μένουν στο κτήριο και μας καλωσόριζαν στο "σπίτι τους", όπως το αποκαλούν. (αναλυτικά)


 

Συζήτηση για την παραχώρηση εκτάσεων του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας στον Δήμο

Η παραχώρηση εκτάσεων του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας που δεν χρησιμοποιούνται ή δε σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν για λιμενική δραστηριότητα, στον Δήμο, εξετάστηκε σε συνάντηση του δημάρχου Ελευσίνας, κ. Γεωργίου Τσουκαλά, με τον γενικό γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη. (αναλυτικά)


 

Το ποτήρι ξεχείλισε: καμία ανοχή στους βιασμούς - Συγκέντρωση το Σάββατο 24/9 στην Καπνικαρέα

Η κίνηση «Καμιά Ανοχή», με αφορμή τον πρόσφατο περιστατικό βιασμού στη Λάρισα καλεί σε δράσεις με σύνθημα «Καμία Ανοχή στη κουλτούρα του βιασμού» (αναλυτικά)


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)