to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 01.03.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 1/3)

Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησε κυρίως η διαπράτευση με τους θεσμούς και το τραγικό τροχαίο στην Αθηνών - Λαμίας...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

#mareva_gate: Σε Δικαιοσύνη, Βουλή και οικονομικούς εισαγγελείς το «πόθεν έσχες» του ζεύγους Μητσοτσάκη

Το σκέλος που αφορά στον Κυρ. Μητσοτάκη, διαβιβάστηκε στη Βουλή η οποία θα αποφασίσει αν θα εξετάσει τα καταγγελόμενα σχετικά με τη μη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του κατά την περίοδο που αναφέρουν ότι βρίσκονταν σε διάσταση. Το αντίστοιχο μέρος της δικογραφίας που αφορά στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα - Στους οικονομικούς εισαγγελείς τα σχετικά με το σπίτι στο Παρίσι καθώς και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της. (αναλυτικά)


 

Η ΕΚΤ επιθυμεί την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, λένε τραπεζικοί κύκλοι

Τραπεζικοί κύκλοι, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμούσαν ότι το QE είναι ένα εργαλείο νομισματικής πολιτικής και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιθυμεί ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Οι λόγοι είναι η ανάγκη ενίσχυσης της νομισματικής πολιτικής, η εποπτεία των τραπεζών και η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος. (αναλυτικά)


 

Στη δημοσιότητα το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης - Τι προβλέπει

Θεσπίζονται 15 γενικές κατηγορίες χρήσεων γης, οι οποίες καλύπτουν τον αστικό και αγροτικό χώρο, σε αντιστοιχία με το πεδίο εφαρμογής των πολεοδομικών σχεδίων. (αναλυτικά)


 

Μειώθηκε η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA τον Ιανουάριο

Στα 63 δισ. ευρώ υποχώρησε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Ιανουάριο, από 66,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016. (αναλυτικά)


 

Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα και κοινωνική ποινή εξυπηρέτησης των θυμάτων από τροχαία

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη όχημα που κινείτο με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις κινήσεις που γίνονται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον τομέα της οδικής ασφάλειας... (αναλυτικά)


 

Η Τάξη Μαθητείας ξεκινάει τον Μάρτιο για 2.000 αποφοίτους ΕΠΑΛ

Η μαθητεία συνιστά μια εναλλακτική εκπαιδευτική επιλογή για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, που εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά από το τρέχον σχολικό έτος. (αναλυτικά)


 

Ν. Μαυραγάνης: Θωρακίσαμε την ΣΤΑΣΥ ώστε να μην έχει την τύχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Κανένας λόγος απεργίας

«Δεν έχουν κανένα λόγο να απεργούν ... όταν παρέχουμε επαρκείς εξηγήσεις εκλίπουν οι λόγοι» (αναλυτικά)


 

Η εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων είναι ο στόχος του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020

«Η έμφυλη ισότητα είναι ένα αναντικατάστατο κομμάτι του υπέροχου “ψηφιδωτού” της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και του αλληλοσεβασμού ανάμεσα στους ανθρώπους», τόνισε ο υπουργός Π. Σκουρλέτης, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΓΓΙΦ. (αναλυτικά)


 

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών

Ξεκίνησε σήμερα να λειτουργεί το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, στα κεντρικά γραφεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Λ. Θηβών 196-198, Αγ. Ιωάννης Ρέντης). (αναλυτικά)


 

Εξασφάλιση χρηματοδότησης υποδομών για την απανθρακοποίηση του ελληνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας

Η συμφωνία αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Παρισίων για την μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, κατά 40%, έως το 2030, σε σχέση με το 1990. (αναλυτικά)


 

Δ. Παπαδημητρίου: Στη Βουλή έως το τέλος του μήνα ο εξωδικαστικός

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου εγκαινιάζοντας σήμερα τη λειτουργία του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ). (αναλυτικά)


 

Μερόπη Τζούφη: Ο ΑΝΤ1 δεν παρουσίασε όλη τη δήλωσή μου για το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ανάρτηση της βουλευτριας Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη σχετικά με την διαστρέβλωση δηλώσεών της σχετικά με το δυστύχημα στην Αθηνών - Λαμίας. (αναλυτικά)


 

Το 75% των επαγγελματιών επωφελείται από τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΕΑ

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου μιλάει για το νέο ασφαλιστικό νόμο, αλλά και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωσή του. (αναλυτικά)


 

Από σήμερα οι αιτήσεις για πάγωμα οφειλών ως 500 ευρώ προς τη ΔΕΗ

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η ρύθμιση για «πάγωμα» των οφειλών μέχρι 500 ευρώ προς τη ΔΕΗ, που εξασφαλίζει έκπτωση 10% στο κόστος της ενέργειας με προϋπόθεση την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών. (αναλυτικά)


 

Ενισχύσεις 1,7 εκατ. ευρώ σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε τις παρακάτω επιχορηγήσεις ύψους 1.717.928,84 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις δομές τους, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αυτών των οργανισμών προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. (αναλυτικά)


 

Τo Περιβαλλοντικό Πάρκο «φάντασμα» στο Σχιστό ζωντανεύει η Περιφέρεια Αττικής

Η εικόνα στην είσοδο του Περιβαλλοντικού Πάρκου Σχιστού Περάματος θυμίζει περισσότερο την κατάσταση της πρώην χωματερής της 10ετίας του ΄90. (αναλυτικά)


 

Οδηγός πρόληψης αυτοκτονιών κρατουμένων

Σε νέο εκδοτικό έργο, προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά «Το αλφαβητάρι του κρατούμενου» στην αγγλική και την αλβανική γλώσσα. (αναλυτικά)


 

Η ενιαία τιμή παραχώρησης 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ σε 150 οικισμούς

304,41 ευρώ ανά τ.μ η ενιαία τιμή παραχώρησης 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ σε 150 οικισμούς. (αναλυτικά)

metrosyrmos1465109966.jpg

 


Έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μυτιλήνη

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής άδειασαν και πλέον δεν λειτουργούν στην οδό Ικτίνου 2.

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής άδειασαν και πλέον δεν λειτουργούν στην οδό Ικτίνου 2. (αναλυτικά)


 

Δύο εκατομμύρια οι επιπλέον τουρίστες σε σχέση με πέρυσι

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2017, όπως τα μεταφέρει, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος κάνει λόγο για δύο εκατομμύρια περισσότερους τουρίστες σε σχέση με πέρυσι, υπολογίζοντας, τις επιπλέον αεοροπορικές θέσεις και την αυξημένη πληρότητα που θα έχουν εφέτος σε σχέση με πέρυσι. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)